FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, SÎMBĂTĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Fraţii Costea au învins! Gigi le-a cerut iertare, Ilie Stan schimbă tactica pentru ei

Frații Costea ies în evidență cu scandaluri, dar nu ei sînt decepțiile dintre jucătorii aduși din Bănie
Frații Costea ies în evidență cu scandaluri, dar nu ei sînt decepțiile dintre jucătorii aduși din Bănie

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2011 22:24

Jocul dezastruos de la Piatra-Neamţ i-a expus din nou criticilor pe fraţii Costea, dar îi şi ajută. În doar cîteva zile, ei au redevenit obiectivele principale ale şefilor Stelei, din nişte fotbalişti blamaţi pentru randamentul de pe teren. Becali i-a acuzat dur în urma eşecului cu Ceahlăul (0-1), dar şi-a schimbat discursul după ce a văzut că fraţii sînt doriţi de rivalele Stelei. După ce i-a numit "maimuţoi" pe atacanţii lui, patronul a avut o discuţie cu ei şi le-a cerut iertare: "Mă scuzaţi că v-am jignit! A fost o ieşire, aşa, la nervi, dar eu am în continuare încredere în voi".

Nu doar patronul a reacţionat, ci şi antrenorul. Ilie Stan crede că unul dintre motivele pentru care oltenii nu joacă aşa cum se aşteaptă lumea de la ei e că nu le convine tactica. De aceea, Steaua nu va mai juca 4-4-2, ca la Piatra-Neamţ, decît în condiţii speciale. De acum înainte, Stan trece la 4-3-3, adică aşezarea în care Florin şi Mihai s-au descurcat cel mai bine la Craiova! Costea I va fi extremă stînga, iar fratele lui va juca pe partea opusă a terenului, exact poziţiile pe care le preferau pe vremea în care îmbrăcau tricoul albastru al Ştiinţei.

Ilie face astfel un compromis, fiindcă schimbarea de dragul atacanţilor olteni îl determină să folosească o tactică pe care el n-a mai utilizat-o niciodată de cînd a preluat conducerea Stelei. A jucat mereu 4-4-2, o aşezare în care Florin şi Mihai nu pot evolua împreună.

"Fiecare dintre Florin şi Mihai Costea a dat randamentul cel mai bun la Craiova cîtă vreme nu s-au aflat împreună pe teren în acelaşi timp. Părerea mea e că ar fi mai bine să se despartă"
Ioan Becali, impresar

"Mihai Costea e un jucător mediocro. Florin, în schimb, e fotbalist de echipa naţională, dar el suferă în urma acelei operaţii de la genunchi şi mai are probleme de comportament. Gigi îi distruge pe amîndoi"
Cornel Dinu

"Steaua n-ar trebui să renunţe la Mihai Costea. Dar e clar, el şi Florin nu pot juca împreună în aceeaşi echipă şi eu am spus asta mai demult"
Sorin Cîrţu, antrenor

1,4 milioane de euro a plătit Steaua pentru Mihai Costea. Florin a venit gratis, dar a încasat un sfert de milion de euro la semnarea contractului

Florin vrea să renunţe la Giovanni
Foştii jucători ai Craiovei caută soluţii să iasă din momentul prost pe care îl traversează cariera fiecăruia dintre ei. Florin se gîndeşte să-şi schimbe impresarul, renunţînd la colaborarea cu fraţii Becali, cei care l-au consiliat la transferul la Steaua. Ioan Becali l-a apărat pe vărul lui, Gigi, în conflictul dintre patron şi fotbalişti. "Măscărici e un cuvînt deranjant, dar e mai alintător, nu e o jignire ieşită din comun. Sper ca Florin şi Mihai să înţeleagă şi să joace la capacitatea maximă în aceste ultime partide din 2011, după care vom vedea ce va fi", a declarat Giovanni la Antena 1.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
sorin.lions
sorin.lions  •  24 Noiembrie 2011, 12:43

niste basinosi astia ne-au dus in b

swain
swain  •  24 Noiembrie 2011, 12:25

De cand lumea si pamantul (sau mai bine zis fotbalul) antrenorul face tactica in functie de ce jucatori are la dispozitie? Baga-l atacant pe bourceanu sau mijlocas pe galamaz sa vezi daca mai face ceva... Asa ca nu au castigat nimic fratii costea, doar or sa joace pe posturile lor!

gabriv
gabriv  •  24 Noiembrie 2011, 12:04
Postat de calinbucuresti pe 24 Noiembrie 2011, 11:32

La Steaua, ce se spune azi se dezminte maine si tot asa. Niciodata nu poate fi luata in serios vreo declaratie a cuiva din cadrul clubului. Toate sunt de-a-ndoaselea, de aici si evolutia mediocra a echipei. Nimic nu se trateaza cu responsabilitate. Patronul creeaza orizonturi largi de asteptatre in randul fanilor, care ulterior se dovedesc simple himere. Spunea Manolo intr-o emisiune la tv despre suporterii Stelei ca traiesc simplu: la victorie ii cer lui Gigi sa se urce pe masina, iar la infrangere il injura. Atata timp cat o asemenea stare de fapt va continua, adversarele pot sta linistite, Steaua nu reprezinta un pericol pt nimeni. Doamne ajuta si pe mai departe sa o tina tot asa. Hai CFR

Corect, este cel mai prost management la un club.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează