FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

FRF contraatacă în cazul dezafilierii Craiovei » Naşu' reclamă DNA la FIFA şi la UEFA

Şeful FIFA, Sepp Blatter este unul din amici lui Mircea Sandu din
fotbalul mare. FOTO Gabriela Arsenie
Şeful FIFA, Sepp Blatter este unul din amici lui Mircea Sandu din fotbalul mare. FOTO Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 24 octombrie 2011 11:16

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a dezvăluit că Mircea Sandu a înştiinţat forurile internaţionale de ancheta declanşată de procurorii anticorupţie împotriva Comitetului Executiv al FRF


Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a comentat în stilul său caracteristic faptul că DNA a început urmărirea penală împotriva lui şi a lui Mircea Sandu, precum şi a altor 10 membri din Comitetul Executiv care au dispus în iulie excluderea provizorie a Universităţii Craiova.

"Putem să-i dăm înapoi jucătorii, dar e ilegal"
După ce sîmbătă a dat de înţeles, la Antena 3, că Adunarea Generală a FRF ar putea reveni asupra deciziei în cazul Universităţii Craiova, şeful Ligii a detaliat ieri pentru GSP: "Federaţia poate scăpa uşor de această problemă dacă DNA constată că excluderea provizorie a fost abuzivă: Comitetul Executiv stabileşte că jucătorii se întorc la Craiova şi cu asta, basta! Se poate, dar n-ar fi regulamentar şi atunci intervine FIFA şi UEFA. Credeţi că Mircea Sandu n-a înştiinţat forurile internaţionale despre acest caz? Vai de mine, riscăm dezafilierea!".

Teamă de puşcărie
Calitatea de învinuiţi în care au fost convocaţi începînd de miercuri la DNA le dă frisoane oamenilor din "guvernul fotbalului românesc". "Nu ştiu cum se va termina acest caz. Noi am acţionat în spiritul Statutului vechi şi în baza referatului Departamentului Juridic al FRF, care n-a greşit cu nimic! Înseamnă că cine respectă regulamentul e băgat la puşcărie! Mititelu minte că n-a dat FRF în judecată, cînd avocaţii Federaţiei au fost prezenţi la trei termene din proces! De ce n-a spus atunci că n-are treabă decît cu Piţurcă?".

Devin inculpaţi?
Situaţia este destul de complicată pentru federali. Surse apropiate anchetei DNA susţin că procurorii au adunat suficiente probe la dosar, astfel încît, începînd de miercuri, să-i anunţe pe membrii Comitetului Executiv că asupra lor s-a pus în mişcare acţiunea penală. Adică pasul următor cercetării penale, care schimbă calitatea federalilor din învinuiţi în inculpaţi. Asta nu înseamnă că Sandu şi compania vor fi automat arestaţi sau trimişi în judecată. Capetele de acuzare: abuz în servicu, uz de fals şi fals intelectual!

"Dacă instanţele civile vor fi mai presus de instanţele sportive va fi vraişte. Înseamnă că DNA poate suspenda un atlet care ia startul greşit sau să-l condamne la moarte pe sportivul depistat dopat"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"Mititelu a făcut totul premeditat. De ce credeţi că n-a plătit nici un antrenor, jucătorilor nu le-a dat salariile, iar la fisc nu şi-a achitat datoriile? De ce a indicat ca banii de salarii să intre în contul nevestei?"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"Nu era obligatorie convocarea imediată a Adunării Generale pentru a supune aprobării decizia Comitetului Executiv, deoarece Craiova nu putea juca oricum anul ăsta în Liga a II-a!"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"Dacă ar fi să mai votez încă o dată, tot pentru excluderea provizorie aş vota fiindcă Mititelu a încălcat repetat regulamentele FRF. Adunarea Generală poate reprimi Craiova, dar nu ştiu cum!"
Ştefan Stana, membru Comitetul Executiv FRF

"Sînt la pămînt, nu ştiu care e vina mea. Este cea mai mare pată de pe cariera mea. Îmi pătez familia şi sănătatea. Dezafilierea nu e permanentă, ci pînă la Adunarea Generală din aprilie 2012"
Marian Rusen, membru Comitetul Executiv FRF

"După 20 de fracturi şi 400 de meciuri în primul eşalon am ajuns să fiu chemat şi la DNA. Asta e, am încredere în Departamentul juridic al FRF, care a făcut referatul în baza căruia am votat excluderea Craiovei"
Paul Costaş, membru Comitetul Executiv FRF

3 procurori anchetează dosarul întocmit în baza plîngerii penale făcute de patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu

Cînd vor fi audiaţi cei 12 membri din Comitetul Executiv

Miercuri, 26 octombrie
Octavian Goga - vicepreşedinte fotbal amator
Marius Stan - reprezentant Liga I
Cornel Şfaiţer - reprezentant Liga a II-a
Marian Rusen - reprezentant Liga a II-a
Ştefan Stana - reprezentant Liga a III-a
Cristian Bobar - reprezentant Liga a III-a
Paul Costaş - reprezentant copii-juniori
Marian Pălărie - reprezentant fotbal feminin

Joi, 27 octombrie
Dumitru Dragomir - prim-vicepreşedinte

Vineri, 28 octombrie
Mircea Sandu - preşedinte

Sîmbătă, 29 octombrie
Vasile Avram * - fost preşedinte al CCA
Sorin Ţerbea * - fost reprezentant fotbal în sală
* arestaţi într-un dosar de dare şi luare de mită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (160)
radacostel
radacostel  •  30 Octombrie 2011, 08:40

Sandule i-a incearca la ONU pote reusesti,v-ai mama ta de nesimtit ,pleacaaaaaaaaaaaaa ,lasane ,ne-ai distrus .

radacostel
radacostel  •  30 Octombrie 2011, 08:40

Sandule i-a incearca la ONU pote reusesti,v-ai mama ta de nesimtit ,peacaaaaaaaaaaaaa ,lasane ,ne-ai distrus .

radacostel
radacostel  •  30 Octombrie 2011, 08:34

Sper ca toti vinovatii sa se duca acolo unde le este locul,la puscarie.U.CRAIOVA TREBUIE SA RENASCA!

Vezi toate comentariile (160)
Comentează