FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Fundaşului brazilian al Rapidului îi plac petrecerile » Glauber clubber

Articol de - Publicat vineri, 16 iulie 2010 00:00

Stoperul brazilian transferat de Rapid în această vară e un mare fan al muzicii hip-hop.

Giuleştenii au şi ei un N'Doye al lor! Brazilianul Glauber Berti (27 de ani) e un mare fan al muzicii hip-hop şi are un stil vestimentar ce se apropie de cel al senegalezului din Ştefan cel Mare. În sezonul 2008-2009, pe cînd era legitimat la Manchester City, Glauber şi-a făcut mulţi prieteni printre fanii "cetăţenilor", chiar dacă a evoluat doar 6 minute în ultima etapă a sezonului. Fundaşul central obişnuia chiar să petreacă alături de ei în cluburi!

Dintre jucătorii grupării engleze, cel mai bine s-a înţeles cu internaţionalul Jo, conaţionalul său. Ca şi Glauber, atacantul lui City e un fan al stilului hip-hop. Cei doi nu au ratat ocazia de a se poza cu rapperul american Xzibit, la petrecerea echipei de final de sezon, fotografii pe care Glauber le-a postat pe Facebook.

Unicat în Liga I!
Glauber Berti este primul internaţional brazilian din istoria Ligii I! În 2005, pe cînd avea 22 de ani, stoperul a bifat 90 de minute în tricoul Braziliei, în victoria 3-0 cu Guatemala. Glauber evolua pe atunci în Germania, la Nurnberg. Rapidiştii au mai avut în curte un fotbalist brazilian care a cochetat cu prima reprezentativă. Fundaşul dreapta Helder a fost convocat o dată la "naţională", însă nu a apucat să joace.

"Manevre oculte cu Moraes"
Chiar dacă nu dă nume, Jean Pădureanu îl bănuieşte pe Marius Şumudică de faptul că a vrut să-l întoarcă pe Moraes (23 de ani) împotriva lui. "În ultima perioadă cineva a încercat foarte mult să-l învrăjbească pe jucător contra noastră. S-au făcut tot felul de manevre oculte, bănuiesc şi cine s-a ocupat cu asta. Voi anunţa în curînd unde se va transfera Moraes", a precizat preşedintele Bistriţei. Reacţia "Lordului" vine după ce, în urmă cu cîteva zile, a circulat informaţia că vîrful brazilian va adopta o poziţie de forţă pentru a-i determina pe bistriţeni să-l lase la Rapid.

Necunoscuta Vaslui
Gruparea lui Lopez Caro i-a pus pe jar pe giuleşteni. Oficialii rapidişti au mari probleme  în aceste zile să adune date despre primul adversar din Liga I. Moldovenii şi-au ridicat cazemata în cantonamentul de la Mierlo, în Olanda, unde accesul presei a fost restricţionat. Antrenorul spaniol şi-a instruit oamenii să nu ofere date despre echipele pe care le foloseşte în amicale.

"Ar fi senzaţional să bat Steaua!"
Marius Şumudică se gîndeşte deja la marile dueluri din campionat cu rivalele din Bucureşti. "Ar fi senzaţional să reuşesc să bat Steaua, mai ales că pe Dinamo am învins-o cînd o pregăteam pe Gloria Bistriţa. Recunosc, sînt nişte victorii mari cele cu Steaua şi cu Dinamo, însă izbînda mea cea mai importantă va fi calificarea Rapidului in Europa League", a spus "principalul" giuleştean în Cancan. Derby-ul Rapid - Steaua e programat în runda cu numărul 14.

>> "Avem cel mai tare echipament din Liga I! Am primit două rînduri, vişiniu complet şi alb. Tricourile sînt simple şi superbe, sînt aproape identice cu cele ale Italiei", exultă giuleştenii după ce au văzut noul echipament furnizat de Puma.
>> Dinu Gheorghe: "Sper ca nou-veniţii la echipă să se integreze cît mai repede şi să confirme chiar din prima etapă. CFR Cluj rămîne principala candidată la titlu".
>> Şumi îşi avertizează elevii: "Cei care vor încerca să formeze "bisericuţe" se elimină singuri! Să nu încercăm să ne păcălim, vreau unitate! O să-i scot pe băieţi la masă în fiecare săptămînă, trebuie să fim ca o familie".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
floryns
floryns  •  16 Iulie 2010, 22:24

ADEG Erste Liga

Vezi toate comentariile (1)
Comentează