FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Furat de la Rapid

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iulie 2008 00:00

Marian Iancu a încheiat cu o surpriză campania de achiziţii, suflîndu-l giuleştenilor pe fundaşul brazilian Eder Jose de Oliveira Bonfim.

Mutare-şoc pe piaţa trans­ferurilor făcută de Poli Timişoara.

Fundaşul brazilian al portu­ghe­zilor de la Uniao Leiria, Eder Jose de Oliveira Bonfim (27 de ani) a sem­nat ieri pe trei ani cu gruparea bă­nă­ţeană, urmînd să aibă un salariu stagional de 120.000 de euro. “Deşi Eder era sub con­tract, am reuşit să speculăm mo­men­tul şi să-l aducem la Poli. Cu totul, cred că tranzacţia sare pu­ţin peste un milion de euro”, a explicat Iancu.

Brazilianul cu cetăţenie portu­gheză era dorit, încă din iarnă de Rapid, care l-a curtat asiduu în ultimele zile, lucru confirmat şi de impresarul jucătorului, în presa lusi­tană. “Nu s-a dus la Rapid, pentru că logistica superioară a Timi­şoarei l-a convins să aleagă Poli”, a spus directorul execu­tiv, Gheorghe Chivorchian. În plus, pe fir se afla Metalurg Doneţk, care i-a oferit deja un contract clar funda­şului. Eder poate evolua pe ambele benzi ale terenului, lovind bine mingea cu ambele picioare. Împru­mutat de Benfica, în 2002, de la Gremio Inhumense, brazilianul a trecut, tot sub formă de împrumut, pe la Estrela Amadora şi Sporting Braga, înainte de a fi cumpărat definitiv, în 2004, de Vitoria Setu­bal. Din 2005, Eder Bonfim a trecut la Uniao Leiria, echipă la care a evoluat în ultimele trei sezoane, perioadă în care a strîns 76 de meciuri şi a marcat 3 goluri.

“E foarte ofensiv”

Fostul mijlocaş al CFR-ului, Pedro Oliveira, i-a făcut o scurtă caracterizare lui Eder, cei doi fiind colegi la Vitoria Setubal, în sezonul 2004/2005: “Poli avea deja un fundaş dreapta foarte bun, pe Stancu, dar probabil se vrea concurenţă. Dacă se va adapta la Poli, Eder va fi un mare cîştig pentru timişoreni. Cred că e peste Stancu şi Bădoi. Mereu a fost titular de drept, peste tot, la Leiria fiind chiar căpitan. E un fundaş foarte atras de faza ofensivă, fapt care se poate transforma în defect, pentru că uneori neglijează apărarea”.

7 milioane pe achiziţii

Marian Iancu a dezvăluit că, odată cu transferul lui Eder Bonfim, campania de achiziţii a luat sfîrşit, Poli cheltuind aproape 7 milioane de euro. “Cred că a fost una profesionist făcută, fiindcă am încercat să aducem tot ce puteam mai bun. Abia aştept să înceapă campionatul. Sînt încrezător şi mă bucur că profesioniştii acestui sport au început să vorbească bine despre Poli şi primim aprecieri. Cred că sîntem pregătiţi de UEFA şi nu ne vom face de rîs, indiferent de adversar”, a declarat boss-ul viola.

27 de partide a strîns Eder la Uniao Leiria în ultimul sezon al primei ligi portugheze.

8 transferuri a făcut Poli în această vară, ultimul fiind cel al lui Eder Bonfim.

Cireaşa Contra

Deşi l-au transferat pe Eder Bonfim, bănăţenii nu au renunţat la Cosmin Contra. “Sîntem un club profesionist şi trebuia să ne luăm măsuri, dar Contra, oricînd doreşte, ne punem la masa discuţiilor, cu condiţia să poată şi el. Eder e un jucător pe care îl urmărim de mult. Nu aveam alte soluţii pe dreapta, în afară de Bădoi, pentru că noi considerăm că Stancu dă mai mare randament la mijloc. Bonfim e valoros, are viteză, fizic bun şi forţă, exact cum ne-am dorit”, a explicat Marian Iancu.

Primul amical

Astăzi, de la ora 19.00, ora României, Poli va susţine primul amical din stagiul de pregătire austriac, în compania formaţiei slovace MFK Kosice, ocupanta locului 6 în ediţia trecută de campionat. Partida se va disputa în locali­tatea Seekirchen, din apropiere de Salzburg, la aproximativ 120 de kilometri de Kaprun, locul de cantona­ment al bănăţe­nilor.

Borbely nerefăcut

Ieri dimineaţă, Uhrin le-a pregătit elevilor săi o şe­dinţă de antrenamente tehnico-tactice, pe un teren perfect, în ciuda ploii sîcîitoare, care a căzut în Kaprun pe durata nopţii. Sin­gu­rul care s-a pregătit în continuare se­pa­rat a fost slovacul Balazs Borbely (foto), care resimte dureri la muşchii piciorului stîng. Medicii echipei au dat asigurări că mijlocaşul va fi complet refăcut pînă la finele săptămînii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  01 Iulie 2008, 10:37

Forza VIOLA!!!!!!!!!!!!urmatoarea campioana a Romaniei din provincie ;)

 •  01 Iulie 2008, 09:56

pe cine o dat iancu 7 milioane de euro.nici 3 milioane no dat pe astia.

 •  01 Iulie 2008, 09:01

mai gipsi pride..ne doare la baston de sapunaru si de echipa voastra de ciumeti!Va prevestesc un campionat la fel ca returul pandurilor din sezonul trecut...si-a luat peseiro comisioane grele pe transferurile alea de portugheji de prin grecia sau cipru...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează