FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - DINAMO 2-3

Gabi Boştină a renăscut la Dinamo în retur

Gabriel Bostina, Bostina, Dinamo
Gabriel Bostina, Bostina, Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2010 00:00

Gabi Boştină a explodat în acest retur: e mintea limpede a "cîinilor", reuşind două goluri şi tot atîtea pase decisive 

Dinamo a strălucit în acest retur şi a reuşit ce n-a putut în prima parte a campionatului: să aibă continuitate în rezultate. Unul dintre secretele "cîinilor": evoluţia lui Gabi Boştină. Renăscut după un tur de coşmar, în care n-a tras nici măcar un şut pe poartă!, mijlocaşul de 32 de ani a fost providenţial aproape în fiecare partidă. Fie a dat gol, fie a pasat decisiv. "Nu sînt genul căruia îi place să apară prea mult prin presă, prefer să vorbesc pe teren. Mă bucur mai mult de cîteva pase de gol, decît de o reuşită a mea. Dacă echipa mea cîştigă, eu sînt fericit. Important este că acum avem un grup unit, doar împreună putem învinge", a spus Boştină.

Cornel Ţălnar, cel care a contribuit decisiv la revitalizarea mijlocaşului, a explicat transformarea prin care a trecut mijlocaşul: "Cînd am venit eu la echipă, l-am găsit cu moralul la pămînt. Nici rezervă nu era. L-am încurajat şi a avut un final de tur bun. Apoi s-a pregătit foarte bine în iarnă, iar la antrenamente trage ca un cîine. Plus că i-am găsit şi postul preferat, în spatele vîrfurilor. E un fotbalist cerebral, are experienţă şi, fiind bine pus la punct şi cu pregătirea fizică, nu poate decît să joace bine".

"Mă bucur foarte mult pentru Boştină, a avut evoluţii foarte bune, este unul dintre cei mai inteligenţi fotbalişti din ultimii zece ani"
Ionel Dănciulescu, mijlocaş Dinamo

"Important e să fim concentraţi la partida cu CFR, vrem un rezultat bun. Urmează apoi confruntarea cu Unirea Urziceni, importantă în fruntea clasamentului"
Gabriel Boştină, mijlocaş Dinamo

0 şuturi pe poartă a reuşit Gabi Boştină în turul campionatului, în 23 de meciuri

2 goluri şi două pase decisive a bifat Boştină în cele şase etape scurse din acest retur

4 ocazii a creat Boştină cu Oţelul, dintre care două au fost concretizate în gol, fiind cel mai eficient mijlocaş la Galaţi

"Covrigul" lui Boştină
Fazele fixe sînt responsabilitatea lui Gabi Boştină în era lui Cornel Ţălnar. Mijlocaşul de 32 de ani a fost ales de antrenor pentru schema numărul 1 în acest sezon: loviturile de la 20-30 de metri, bătute cu interiorul tare în zona punctului cu var. Aşa s-a înscris cu Steaua şi la Galaţi, plus încă o ocazie mare a lui Scarlatache. "Are «covrigeii» ăia cu sare care ne umplu de bucurie. Centrează foarte bine!", l-a lăudat Ţălnar.

Echipa începe cu el :)
În Ştefan cel Mare circulă o poveste amuzantă despre cum se gîndeşte primul "11" înaintea meciurilor, cînd Cornel Ţălnar se sfătuieşte cu Cornel Dinu. "Se sună între ei şi stabilesc cine e mai în formă, care merită să fie titular. O dată l-a întrebat nea Cornel pe Mister ce să facă! I-a răspuns ceva de genul: «Boştină, apoi Dolha, Scarlatache, Moţi, Goian, Pulhac»!", a povestit unul dintre jucători.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  24 Martie 2010, 18:43

cum orind becalienii un jucator ca leaga doua meciuri, cum baga ceva bani in reclama ca sa ii creasca cota ne spune GSP-ul cat costa reclama favorabila? nu de alta dar am niste bani si as vrea sa ma promovez ca fotbalist

 •  24 Martie 2010, 09:27

secretul lui dinamo e pregatirea fizica din Poiana .

 •  24 Martie 2010, 06:33

...si mie imi placea jucatorul Bostina de cind era inca la Galati.Am fost cam suparat ca Dinamo i-a ratat transferul atunci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează