FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Gabi Iancu și-a aflat suspendarea, după ce l-a înjurat pe spectator și a fost eliminat + Hermannstadt a scăpat la limită de o altă problemă

Gabi Iancu
Gabi Iancu

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 17:45 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 18:26

Gestul suburban al lui Gabi Iancu (28 de ani, mijlocaș ofensiv) din finalul meciului Chindia - Hermannstadt 1-2, când atacantul sibienilor a înjurat un spectator la ieșirea de pe teren, n-a rămas fără urme: două etape de suspendare și amendă în valoare de 3.000 de lei.

Titular în Chindia - Hermannstadt, Iancu a fost schimbat în minutul 90 cu Matko Babic. La ieșirea de pe suprafața de joc, a înjurat birjărește un spectator aflat în spatele băncii de rezerve, gest pentru care arbitrul Szabolcs Kovacs i-a arătat cartonașul roșu.

„Bombă” în fotbal: meciul lui Dinamo, anchetat de FRF și de autorități. Steliano Filip, nume principal în dosarul de pariuri suspecte
DINAMO
„Bombă” în fotbal: meciul lui Dinamo, anchetat de FRF și de autorități. Steliano Filip, nume principal în dosarul de pariuri suspecte

Gabi Iancu, suspendat două etape

Întrunită azi, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat decizia să-l suspende pentru următoarele două jocuri pe Iancu și să-l amendeze cu 3.000 de lei. Sibienii urmează să joace cu CS Mioveni și FC Argeș.

Hermannstadt a scăpat la limită de o altă problemă

Hermannstadt a avut norocul ca Iancu să nu fie eliminat din postura de jucător „activ”, aflat încă pe teren, asta pentru că Babic apucase să pășească pe gazon cu doar câteva momente înainte ca Szabolcs Kovacs să-i arate „roșu” direct fostului fotbalist de la Farul sau FCSB. Regulamentul precizează în acest caz că schimbarea fusese operată. 

Altfel, trupa lui Marius Măldărașanu ar fi evoluat în inferioritate numerică până la finalul partidei.

Bogdan Cosmescu, despre ieșirea lui Gabi Iancu: „Nu se poate așa ceva!”

Comentatorul sportiv Bogdan Cosmescu a fost șocat de ieșirea lui Iancu.

Noi avem voie să dăm imaginile astea? Cât e ceasul, e noapte? Nu se poate așa ceva, mă! Ăștia ar trebui să fie simbol pentru băieții pe care Iulian (n.r. - Miu, prezent în studio) îi antrenează la CSA Steaua, la Academie. Nu se poate așa ceva!

Băi, OK, nici spectatorii nu procedează cum trebuie, sunt covins că-l înjură înspăimântător. Mă, dar tu ești fotbalist, ești liniștit. Ăla care vine acolo poate a fost să muncească dimineață și este mai nervos. Tu ești fotbalist, o duci bine.

Ce-ți trebuie să te iei cu el? Nu te-a lovit, nu te-a scuipat. Te-a înjurat, OK. Nu e corect, dar trebuie să te abții! Băi, ești jucător profesionist! Nu ai 17 ani, ai 28!”, a precizat acesta la Orange Sport.

Ulterior, după ce a văzut reacția lui Gabi Iancu de la flash-interviu, în care acesta și-a prezentat scuze pentru cuvintele spuse, Cosmescu a completat:

„E primul pas spre a nu mai face treaba asta. E corect, da. Mă așteptam să fie mai virulent, dar nu a fost”.

Ce a spus Gabi Iancu după Chindia - Hermannstadt:

Am greșit, am cedat. Îmi cer scuze, sper să nu primesc multe etape. Nu cred... sunt jucători care înjură arbitrii pe teren și nu primesc roșu. Nu spun că nu am greșit. Îmi pare rău, nu am cedat de multe ori în carieră. Probabil pe fondul oboselii, tot meciul am auzit «Să-mi bag, să fac, să dreg»

Mai multe știri din Liga 1: 

Scântei la Ploiești! Măldărășanu și Iancu i-au bătut obrazul lui Petrea: „M-a deranjat!”

Elias Charalambous l-a lăudat pe Dan Petrescu: „Sigur face ceva bine dacă a câștigat atâtea trofee”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gigimarga2
gigimarga2  •  13 Aprilie 2023, 07:33

Nu văd de ce, conform Legii 61/ 1991 injuriile si jignirile sunt considerate CONTRAVENTII ,jandarmii având competența in a le constata si aplica ,si cu toate astea niciodata nu se iau masuri. Cum ar fi ca la un spectacol la teatrul national, un spectator sa l injure pe actor ca nu e multumit de calitatea interpretarii. Sau legea nu e la fel pentru toți. DE CE TREBUIE CA UN JUCĂTOR SA ACCEPTE SA FIE. INJURAT FARĂ SA FIE APARAT DE LEGE CA ORICE PERSOANĂ DIN SOCIETATE ???? Asta nu e discriminare ?

Haha1989
Haha1989  •  12 Aprilie 2023, 19:23

Fiindcă îl cheamă Iancu a scăpat ieftin, ii întreb pe acești indivizi de la comisie de ce un huligan , în speță Iancu primește doua etape pt injuraturi iar altul care scuipa ia maxim, sase etape??!! Se pare ca, contează numele jucătorului și echipa la care joaca!

Mazavalt
Mazavalt  •  12 Aprilie 2023, 18:32

"Băi, OK, nici spectatorii nu procedează cum trebuie, sunt covins că-l înjură înspăimântător. Mă, dar tu ești fotbalist, ești liniștit. Ăla care vine acolo poate a fost să muncească dimineață și este mai nervos. Tu ești fotbalist, o duci bine." Cred ca cei din presa o duc cel mai bine. In cur pe scaun, la caldura inventand subiecte.... Pe stadion NU au ce cauta HULIGANI!!! Fotbalul la fel ca orice alta activitate sportiva este in primul rand un SPECTACOL. Ca sa judeci pe cineva trebuie tu insuti sa fii un bun exemplu... Ori tovarasul Cosmescu numai exemplul bun nu poate fi. Si sa dai cartonas rosu dupa schimbare arata gradul de ....... din arbitrajul romanesc. Daca il injura pe arbitru ok....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează