FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Torje a povestit în premieră tot ce s-a întâmplat la celebrul episod „Steaua e numai una” » Cine l-a trădat și câți bani s-ar fi încasat pe filmare

Gabriel Torje // sursă foto: captură „Un podcast”
Gabriel Torje // sursă foto: captură „Un podcast”

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 19:11 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 20:28

Gabriel Torje (33 de ani) a povestit în premieră ce s-a aflat în spatele scandalului izbucnit în urmă cu aproape 15 ani, în noiembrie 2008, când el, Pulhac și Ropotan, pe acea vreme legitimați la Dinamo, au fost filmați cântând o melodie dedicată marii rivale, „Steaua e numai una”.

Pe 22 noiembrie 2008, chiar de ziua de naștere a lui Gabriel Torje, dinamovistul împlinind 19 ani atunci, Dinamo a pierdut cu FC Brașov, scor 0-2.

Dinamoviștii s-au întors la București în aceeași zi, iar Torje și o parte dintre colegi s-au întâlnit pe seară în apartamentul acestuia pentru a sărbători aniversarea sa.

Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda” » De ce nu au dreptate
PROTEST
Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda” » De ce nu au dreptate

Gabriel Torje, despre episodul „Steaua e numai una”: „N-am văzut că ne filmează”

A doua zi, o filmare cu Torje, Pulhac și Ropotan în prim-plan a făcut furori. Cei 3 se distrau pe cinste cu melodia „Steaua e numai una” pe fundal, ceea ce i-a iritat la culme atât pe suporteri cât și pe conducătorii lui Dinamo.

La 15 ani distanță de la acel moment, Torje a povestit în premieră cum a ajuns în acea situație, care i-a adus o amendă de 5.000 de euro, precum și celorlalți doi dinamoviști implicați, Pulhac și Ropotan.

„Să spun cum a fost toată povestea, cap-coadă. Eu am fost coleg cu George Călințaru la juniori, la U16. Când veneam de la Timișoara la București, stăteam la el acasă. Am rămas prieteni foarte buni până la scandalul ăla, apoi ne-am răcit puțin.

Venise la el o fată de la Timișoara și mi-a zis că nu prea are unde să se ducă cu ea. I-am zis: «Fii atent, eu oricum plec, că am meci la Brașov. Plecăm vineri, mă întorc sâmbătă noaptea». Ia cheia de la mine de la apartament, stai aici cu ea. Mi-a răspuns că stă doar o noapte. Bun, nicio problemă. I-am dat cheia, totul bine și frumos.

Noi am pierdut la Brașov. Voiam să ieșim la Bamboo dacă câștigam, dar am pierdut la Brașov. Am venit acasă, le-am zis ăstora: «Nu mai ieșim, mai bine comand ceva de mâncare acasă, luăm ce bea fiecare». El (n.r. - Călințaru) era încă la mine acasă și mi-a zis că merge la hotel. I-am zis: «Am 4 camere, stai aici cu mine, de ce să mergi la hotel? Ai camera ta, mănânci ce vrei tu, te simți bine aici, cu noi».

El încă era cu fata aia de la Timișoara. Fata aia era uimită de ce se întâmplă acolo, cum se distrează băieții. Avea un aparat foto, dar care făcea și filmări. Eu n-am văzut că filmează. Ea și zice, pe filmare, că o trimite la Turcu și la Borcea, dar n-am auzit”, a relatat Torje inițial la „Un podcast”.

Gabriel Torje: „Un prieten a descărcat filmarea și a vândut-o pe 300 de euro”

Povestirea continuă:

„Atunci au fost în casă și Lucian Goian, Dragoș Grigore cu nevasta lui. A doua zi dimineața aveam refacere, după meci. Și îmi zice Ropotan în bazin: «Băi Piticule, tu ai văzut că aia a filmat?». Ei au stat până dimineața, au plecat pe la 5. Eu la 5 și jumătate am mers să le iau pe mama și soră-mea de la Gară, că era ziua mea.

Fata respectivă și George erau încă în casă. Am mers, am luat-o pe maică-mea, am mâncat cu toții, și fata tot insista: «Trebuie să merg să mă întâlnesc cu un prieten». Ea ce a făcut? S-a dus cu filmarea să arate unui prieten cum se distrează dinamoviștii. 

Ăla ce a făcut? El, mai deștept, a descărcat filmarea și a vândut-o la un tabloid. A luat vreo 300 de euro pe ea, din câte am înțeles.

Mi-a părut rău că am ținut-o la masă cu mine, i-a dat maică-mea de mâncare. Bine, ea a fost inconștientă că face rău, probabil doar a vrut să arate. Acum așa gândesc. Atunci gândeam cu dușmănie: «Mamă, dacă aș prinde-o, ce i-aș face!»”.

Am zis să mergem să explicăm conducerii că a fost doar caterincă. Mi-era doar că ei cred că am petrecut pentru că am pierdut. Eu nu mă gândeam că era melodia aia pusă, ci faptul că am petrecut după ce pierduserăm meciul. Ne-a sunat atunci domnul Badea, ne-a sunat toată lumea.

Eu am vorbit mai mult cu domnul Borcea, Pulhac și Ropotan mai mult cu domnul Badea. Le-am zis să mergem să vorbim cu suporterii, să ne asumăm că am greșit. Ei nu au vrut, au zis că e vina mea, să merg eu”.

A fost o glumă, am cântat mai multe piese. Unii nici nu mai puteau să cânte, erau muți. Fiind în casa unui coleg, nu puteai să te aștepți că această chestie va apărea pe undeva. Nimeni nu se aștepta la asta, noi fiind dinamoviști crescuți de Dinamo. Totuși, eram dinamoviști și am dat tot pentru echipa asta! 

Lumea s-a supărat pe noi, am și plătit pentru asta. Unii au fost înjurați, alții au fost fugăriți pe stradă. Pulhac a pățit-o. M-a sunat și am venit repede să aplanăm situația. Clubul ne-a amendat, a fost o amendă usturătoare pe care am simțit-o foarte bine pentru că nu aveam un contract foarte mare. 

- Adrian Ropotan, în 2019, la GSP Live

Citește și: 

Giani Kiriță îl invită pe jucătorul lui Dinamo să se retragă: „Particip la un turneu de old-boys, ar fi bine să vină cu mine”

Planul a trecut, dubiile rămân la Dinamo: „Așteptam mai mult” vs. „Nu se ridică la nivelul primei ligi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
magic4ever
magic4ever  •  06 Septembrie 2023, 17:45

Hai Torje la Dinamo...si la varsta lui are 5 clase peste Bani

magic4ever
magic4ever  •  06 Septembrie 2023, 17:43
Postat de Danpinalty pe 06 Septembrie 2023, 00:58

mai bine povestea episodul cand s-a facut fotbalist si a inceput sa fraudeze cluburile de fotbal! cati bani s-au incasat sub pretextul ca acest Torje e fotbalist? iata o idee pentru gesepe, care le pasa de sport, poate prea mult!

Torje chiar a fost fotbalist bun si a jucat bine la nationala si a inscris si goluri...Coman nu o sa realizeze nici 20% din ce a facut Torje

Dino
Dino  •  06 Septembrie 2023, 08:46

Niste adolescenti care au facut lucruri de adolescenti, mare lucru.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează