FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

exclusiv CFR Cluj a lăsat cel mai bun marcator în afara lotului: va pleca liber după finalul sezonului!

CFR Cluj a lăsat cel mai bun marcator în afara lotului: va pleca liber după finalul sezonului!
CFR Cluj a lăsat cel mai bun marcator în afara lotului: va pleca liber după finalul sezonului!

Articol de , , - Publicat luni, 13 februarie 2023 17:29 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 21:40

Gabriel Debeljuh, 26 de ani, cel mai bun marcator din echipa lui Petrescu până să se accidenteze, a refuzat oferta de prelungire a contractului cu CFR Cluj și a fost lăsat în afara listei cu lotul pentru campionat. Croatul va pleca liber după finalul sezonului

Telenovela Debeljuh-CFR e aproape de un final cert. Croatul nu va semna prelungirea contractului și o să plece liber după sfârșitul stagiunii. Părțile ajunseseră în conflict, apoi clubul i-a propus jucătorului un acord nou, unul pe care atacantul l-a analizat și a încercat o negociere încheiată fără succes.

„La 10:00 mi-am rupt mâna, la prânz Dinamo m-a pus să reziliez. Am semnat cu mâna aia ruptă” » Moment șocant dezvăluit la GSP Live
Dinamo
„La 10:00 mi-am rupt mâna, la prânz Dinamo m-a pus să reziliez. Am semnat cu mâna aia ruptă” » Moment șocant dezvăluit la GSP Live

L-au lăsat în afara lotului

Debeljuh le-a propus conducătorilor de la Cluj să rupă încă de acum contractul pentru ca el să poată semna în iarna aceasta cu o altă formație, însă patronul Varga n-a fost de acord. Motivul? În actul de transfer de la Hermannstadt la CFR există o clauză conform căreia vișiniii ar trebui să le plătească sibienilor 100.000 de euro în momentul în care îl cedează pe croat către un alt club. 

Varga nu a fost dispus să achite suma aceasta, el a hotărât că preferă să-i plătească în continuare salariul lui Debeljuh până în iulie, fără ca jucătorul să mai evolueze pentru echipa lui.

Atacantul a rămas în afara listei cu lotul pentru campionat, deci e clar că nu va mai apărea pe teren în ediția aceasta a Ligii 1. El era oricum în recuperare după o accidentare gravă pe care a suferit-o în august anul trecut, o ruptură a ligamentului încrucișat din genunchi. Recuperarea este spre final, așa că vârful în vârstă de 26 de ani ar fi putut fi folosit în lunile următoare dacă s-ar fi aflat pe lista înregistrată la Liga Profesionistă.

Relații tensionate, randament excelent

Randamentul pe care l-a avut Debeljuh la CFR a fost în mod constant unul foarte bun, deși el a fost deseori în conflict cu oamenii din club. A existat un episod în care i-a răspuns lui Petrescu pe teren și a fost exclus din lot pentru o scurtă vreme. Dan l-a readus în echipă și croatul a continuat să marcheze cu regularitate. 

Mihai Stoica a folosit de curând episodul acesta ca să argumenteze că Petrescu e un antrenor foarte bun: "E genial, știe mereu cum să procedeze. El l-a dat afară pe Debeljuh și apoi, când l-a readus, era cel mai bun, a dat și mai multe goluri!".

După accidentare a urmat un conflict și mai aspru cu conducerea executivă. Debeljuh s-a supărat că își plătise din banii lui transportul la Bologna, operația și recuperarea. A fost deranjat și că nu primise o propunere pentru prelungirea contractului. Clubul l-a ofertat recent, însă nici așa nu au reușit să ajungă la un acord.

250.000 de euroa plătit CFR în august 2020, când l-a achiziționat pe Debeljuh de la Hermannstadt. Campioana nu va recupera suma pe care a investit-o atunci, îl va pierde gratuit pe croat

15.000 de euroa fost salariul pe care i l-a propus CFR lui Debeljuh pentru un nou contract. Fotbalistul și clubul au mai negociat și pentru bonusuri, și pentru alte clauze și au ajuns la concluzia că despărțirea e singurul deznodământ posibil

24de goluri a înscris Debeljuh în 72 de partide pe care le-a disputat în campionat pentru CFR. La Hermannstadt, primul club pentru care a evoluat în România, el marcase 12 goluri în 30 de meciuri

Nu reușesc să-l înlocuiască

Debeljuh a fost cel mai bun marcator din echipa lui Petrescu până să se accidenteze. În sezonul trecut, el a marcat 14 goluri doar în campionat. În stagiunea curentă a apucat să fie titular în două partide înainte să fie accidentat și a marcat două goluri. După ce l-a pierdut pe el, Petrescu nu a reușit să mai găsească un atacant pe care să se bazeze în mod constant. A încercat mai multe soluții: Dugandzic, Betancor, Malele, Janga. 

CFR Cluj a lăsat cel mai bun marcator în afara lotului: va pleca liber după finalul sezonului!
Gabriel Debeljuh

La primii doi a renunțat de tot, iar ceilalți doi s-au aflat pe bancă la începutul meciului cu Craiova, pierdut cu 0-2. Dan a preferat să-l utilizeze ca vârf pe Bîrligea, pe care îl folosea ca extremă de obicei. CFR nu a marcat în cele două derby-uri pe care le-a pierdut în anul acesta, 0-1 acasă cu FCSB și 0-2 în deplasare cu Universitatea Craiova.

Cu Roger continuă judecata

Cazul lui Debeljuh a fost simplificat, din moment ce el nu va mai juca pentru CFR și nu va continua la Cluj. Cu mult mai complicată e situația în care se găsește Roger, brazilianul pe care conducerea CFR-ului l-a scos, de asemenea, de pe lista înregistrată la LPF. Sud-americanul a rupt unilateral contractul pe care susține că îl încălcase clubul și a deschis un proces la FIFA, unul în care cere despăgubiri de 500.000 de euro fiindcă i-a fost îngrădit dreptul la muncă. 

Avocatul lui Roger e convins că el și clientul său vor câștiga procesul. CFR a mai pierdut în ultima vreme litigii cu mulți foști jucători ai clubului: Arlauskis, Chipciu, Latovlevici, Susici, Sigurjonsson, Sergiu Buș, Meleke. Clujul a plătit despăgubiri de peste un milion de euro către fotbaliștii aceștia.

Cum arată lista finală a celor de la CFR Cluj pentru UEFA Europa Conference League

  • Portari: Simone Scuffet, Cristian Bălgrădean
  • Fundași: Andrei Burcă, Cristi Manea, Jean-Claude Billong, Bogdan Ţîru, Denis Kollinger, Yuri Matias, Mario Camora, Christopher Braun
  • Mijlocași: Ciprian Deac, Claudiu Petrila, Bismark Adjei-Boateng, Ovidiu Hoban, Mihai Bordeianu, Lovro Cvek, Karlo Muhar
  • Atacanți: Ermal Krasniqi, Cephas Malele, Emmanuel Yeboah, George Daniel Bîrligea, Rangelo Janga

Conference League / Match Preview Lazio - CFR Cluj

Surpriza din CSU Craiova - CFR Cluj » Deși Andrei Ivan a dat două goluri, alt jucător al oltenilor a dominat jocul
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ 2-0
Surpriza din CSU Craiova - CFR Cluj » Deși Andrei Ivan a dat două goluri, alt jucător al oltenilor a dominat jocul
Cine transmite la TV duelul Lazio - CFR Cluj din Conference League
LAZIO - CFR CLUJ
Cine transmite la TV duelul Lazio - CFR Cluj din Conference League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
jabs
jabs  •  14 Februarie 2023, 07:27

Club profesionist....hai cu criticile, ca de era la alt club era jale.....nerecunoscatori pana in maduva oaselor

valentindragobete
valentindragobete  •  13 Februarie 2023, 23:19

Cat trebuie sa câștigi din alte "surse" ca să bagi 25-26 de meleone de euroi știind că n-o să-i mai vezi niciodată-niciodată?

johny2003
johny2003  •  13 Februarie 2023, 23:03
Postat de yellowstone_vs pe 13 Februarie 2023, 20:13

Daca nu-l schimba pe Dan Petrescu, CFR trrmina pe 3 , dupa Rapid si Farul !!

Daca il schimba pe Dan Petrescu, kfr joaca in playout!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează