FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Gafeurul Astrei, Risto Radunovici, un jucător slab cu legături suspecte!

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 15 mai 2018 09:09

Risto Radunovici a atras atenția cu gafa din partida Astra-CFR, cu care a creat primul gol al Clujului. În decembrie mai comisese aceeași eroare jucătorul muntenegrean adus în România de fostul coleg al managerului de la CFR, Bogdan Mara.

Radunovici a devenit personaj dintr-un jucător mediocru, neevidențiat cu nimic până duminică seară. În partida cu CFR a influențat lupta pentru câștigarea titlului, o gafă a lui a împins trei puncte spre Cluj. A vrut să paseze mingea cu capul către portarul Iliev, dar a lovit rău balonul, goalkeeperul nu l-a ajutat, a rămas pe linia porții și așa a ajuns Hoban primul și a centrat pentru golul de 0-1 al lui Țucudean.

Radunovici a transformat greșeala în circ: a fost schimbat în minutul 20 cu Buș și s-a certat și cu Mulțescu, și cu secundul turc Yesilova, cărora le-a reproșat înlocuirea și i-a atenționat că Iliev era vinovatul, de fapt, nu el.

Cine e Radunovici?

  • A fost achiziționat de Astra în iulie 2017 de la Buducnost Podgorica, de unde a venit gratis
  • A bifat 12 prezențe în naționala de tineret a Muntenegrului, însă niciuna în echipa mare, nu a avut în niciun moment o cotă deosebită.
  • La Astra a prins doar 13 meciuri ca titular și a mai fost trimis de 5 ori pe teren pe parcursul jocurilor
  • În cele 13 jocuri pe care le-a început, a bifat deja două gafe decisive, faza din meciul cu CFR nu a fost prima de acest fel. De fapt, mai avea una aproape identică! Într-un meci cu Botoșani, în decembrie anul trecut, Astra conducea cu 1-0 când Radunovici și Iliev au "patentat" schema de la golul lui Țucudean: muntenegreanul a pasat cu capul înapoi, bulgarul a ajuns la minge atunci, dar n-a fost capabil s-o controleze, i-a furat-o Roman, pe care goalkeeperul l-a trântit în careu. Penalty și gol. Radunovici și Iliev făceau 1-1 din nimic.
  • Greșeala l-a scos din sărite pe Edward Iordănescu, antrenorul din acel moment al giurgiuvenilor. "Ai amendă 500 de euro la fiecare minge pe care o trimiți către portar deși vezi că nu poți s-o controlezi! Vreau să respingi în aut de acum înainte!" a fost decizia tehnicianului. Amenda l-a speriat pe ex-iugoslav doar 5 luni. Atât a trecut până când el și Plamen Iliev au repetat gafa cu CFR.
  • Transferul lui Risto la Giurgiu a fost intermediat astă-vară de Bogdan Apostu, un agent fost coleg la UTA cu Bogdan Mara, managerul sportiv de la CFR. Mara și Apostu nu au colaborat doar ca fotbaliști, au lucrat în 2015 și din postura de manager de club-impresar la transferul lui Claudiu Bumba de la ASA Târgu Mureș la Hapoel Tel Aviv, o afacere de 650.000 de euro. Mara era director sportiv la ASA în acel moment, între timp a trecut la CFR alături de nașul său, Dan Petrescu.

151de meciuri și 5 goluri a adunat Radunovici, 26 de ani, la Buducnost Podgorica, cu care a fost campion al Muntenegrului. Clubul l-a lăsat să plece liber de contract și a semnat cu Astra

 Mulțescu renunță la el

Radunovici a reacționat violent față de Mulțescu și de asistenții lui, apoi antrenorul a arătat clar că nu-l va mai folosi pe muntenegrean, ale cărui gesturi îl șocaseră: "N-am mai văzut așa ceva în viața mea! Și credeam că am văzut destule în fotbal în viața asta! L-am scos din cauza greșelilor pe care le făcea, mai dăduse o pasă la adversar, iar el, în loc să pună capul în pământ jenat, a făcut scandal! L-am înlocuit ca să nu-l mai văd cum se chinuia pe teren!". Radunovici mai are contract încă doi ani, până în iulie 2020. Acordul clubului cu Mulțescu expiră după ultima etapă, programată în weekendul următor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
1308183692641866
Diana Dim  •  16 Mai 2018, 10:14

Cand toata echipa Astrei a trantit meciul cu FCSB nu vi s-a parut nimic suspect? Demolati acum un jucator pentru o greseala pe care a facut-o si in urma careia poate pierde ceva FCSB? Dar despre ceilalti, multi jucatori care au gresit in meciuri in care a profitat FCSB nu ziceti nimic! Acest domn, Craitoiu, ar trebui sa se apuce de altceva ca ziaristica nu-I de domnia sa!

balauru48
balauru48  •  15 Mai 2018, 20:52

Mai suspect ca tine ba craitoiu nu e nimeni. Suspect de gigism si de prostie! De fapt nu esti suspect, esti asa 100%.

1621544878110915
Ionel Alecu  •  15 Mai 2018, 18:51

Bai derbedeule , mergi *** , mergi in *** ! Despre rosul ,,obtinut,, de albanezul / moldovean/iesean nu scrii nimic ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează