FOTBAL  »  Superliga  »  GALA GSP 2020

GALA GSP 2020. 15 lucruri inedite din voturile Superlativelor GSP: opțiunile ciudate ale antrenorului de la Viitorul și cine nu a pus-o pe Halep nici măcar în TOP 5 sportivi români

Gala GSP 2020 a premiat cei mai buni sportivi ai anului
Gala GSP 2020 a premiat cei mai buni sportivi ai anului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020 13:46 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 00:08

Gala GSP 2020 a premiat cei mai buni sportivi ai anului. Au votat pentru clasamentul final al Superlativelor anului 2020 cititorii Gazetei, redactorii Gazetei Sporturilor, căpitanii echipelor de fotbal din Liga 1, antrenorii echipelor din Liga 1 și specialiști din cadrul MTS.

Gazeta Sporturilor a analizat opțiunile oamenilor din fenomen și a strâns 15 lucruri inedite, haioase sau interesante desprinse din procesul de vot. 

  1. La categoria „Fotbalistul Anului”, Sorin Cârțu, președintele Craiovei, nu a votat pe nimeni pe locurile 1 și 4. L-a pus pe Bancu pe locul 2, pe Cicâldău pe 3, și pe Deac pe 5.
  2. Cârțu a recidivat și la „Antrenorul Anului”. A lăsat goale locurile 2 și 4. 🙄
  3. Tot la aceeași categorie, Gică Popescu, președintele de la Viitorul, nu a votat pe nimeni pe primul loc, dar l-a plasat pe Ianis Hagi peste Dennis Man, câștigătorul de anul acesta.
  4. Ruben de la Barrera, antrenorul demis de la Viitorul, l-a votat pe Ianis Hagi, fiul patronului său, pe primul loc, iar pe doi pe Gabi Iancu.
  5. Mai mult, Ruben de la Barrera l-a votat pe Gică Hagi „Antrenorul Anului”, deși Hagi nu antrenează pe nimeni, momentan. 
  6. Gabi Iancu, căpitanul Viitorului si MVP-ul echipei din 2020, s-a pus chiar pe el pe primul loc. La fel ca Nicușor Bancu, liderul din teren al Craiovei.
  7. Prezența spaniolilor de la Dinamo în România n-ar fi fost completă dacă n-ar fi votat în Ancheta GSP. Directorul Alex Couto Lago l-a votat pe Deian Sorescu pe primul loc, dar nu l-a pus pe Cosmin Contra în TOP 5 😃 
  8. Dan Petrescu, marele câștigător de anul trecut, a simțit „piața”: i-a pus pe primele două locuri pe Cosmin Olăroiu și Răzvan Lucescu, cei care au câștigat trofeul.
  9. Berecz Gyula, coordonatorul tehnic de la Sepsi, l-a votat pe goalkeeper-ul Roland Niczuly pe locul 2, și pe Leo Grozavu pe primul loc.
  10. Valeriu Argăseală, președintele de la FCSB, n-a văzut decât roșu și albastru în fața ochilor. Man, Tănase, Olaru și Florinel Coman au ocupat primele patru poziții în topul acestuia, votându-l pe ex-stelistul Nicolae Stanciu pe locul 5.
  11. „Străinul Anului”, o afacere CFR-istă. Președintele Marian Copilu, fostul antrenor Dan Petrescu și căpitanul Camora au votat doar jucători de-ai „feroviarilor” în topurile lor
  12. Totuși, Argăseală și căpitanul Florin Tănase nici nu l-au inclus pe antrenorul roș-albaștrilor, Toni Petrea, în TOP 5 🤨
  13. Cătălin Anton, președintele de la FC Botoșani, l-a votat pe primul loc pe Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor.
  14. Ionuț Stroe, fostul Ministru al Sportului, nu a pus-o pe Simona Halep, câștigătoarea premiului „Sportivul Anului”, în TOP 5. Opțiunile lui Stroe: 1. Echipele de canotaj, 2. Laura Coman, 3. Alin Alexuc, 4. Cristina Neagu, 5. Ana Maria Popescu. În schimb, Eduard Novak, noul șef de la MTS, a votat-o pe Halep pe primul loc.
  15. Nici Camelia Potec (președintele Federației de Natație și Pentatlon Modern) și Elisabeta Lipă (președintele Federației de Canotaj) n-au inclus-o pe Simona Halep în TOP 5. Opțiunile Elisabetei Lipă: 1. Barca de 2 rame masculin, 2. Laura Coman, 3. Alin Alexuc, 4. Barca de 2 vâsle feminin, 5. Barca de 2 rame feminin. Opțiunile Cameliei Potec: 1. Laura Coman, 2. Barca de 2 rame masculin, 3. Alin Alexuc, 4. Barca de 2 vâsle feminin, 5. Ana Maria Popescu

GALA GSP 2020. Marii câștigători din Ancheta Gazetei Sporturilor

În prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor, au fost premiați cei mai buni sportivi din anul 2020, aleși printr-un mix unic în media din România, total transparent şi totodată incitant. 

Premiile acordate în Gala GSP 2020: 

  • Cel mai bun fotbalist român
    1. Dennis Man
    2. Ciprian Deac
    3. Nicolae Stanciu
  • Cel mai bun antrenor
    1. Cosmin Olăroiu
    1. Răzvan Lucescu
    3. Dan Petrescu:
  • Cel mai bun fotbalist străin din Liga 1
    1. Paulo Vinicius
    2. Mario Camora 
    3. Elvir Koljic
  • Cel mai bun sportiv
    1. Simona Halep
    2. Ana Maria Popescu
    3. Laura Coman

Sportivi de legendă ai României, premiați la Gala GSP 2020

Gazeta a continuat și demersul inaugurat la Gala GSP 2019, acela de a oferi premii de legendă sportivilor emblematici ai României. Ediția trecută au fost laureați Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ilie Năstase, Nadia Comănci, Elisabeta Lipă, Gică Hagi și Ivan Patzaichin.În 2020, galeria legendelor GSP e completată cu Doina Melinte, Simona Amânar, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni și Cristian Gațu. 

VIDEO Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2020 și a premiat 5 Legende

Citește și alte știri despre Gala GSP 2020: 

GALA GSP 2020. Interviu cu Paulo Vinicius: „Îmi place golul. Am început ca atacant în Brazilia” + Cum a fost să lucreze cu Dan Petrescu

GALA GSP 2020. Interviu cu Dennis Man: „Copiii să nu neglijeze școala, cum am făcut eu” + De ce FCSB are șanse mai mari acum la titlu și noua relație cu Becali

Cine merita premiile la final de an? » Editorial Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP, despre retorica trecutului perfect și a prezentului deplorabil

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (13)
10210601915503182
Codin Gheorghe  •  24 Decembrie 2020, 07:49

Acest articol este o completare la conceptul cat de serios si relevant este aceasta actiune a GSP

gicapuia
gicapuia  •  23 Decembrie 2020, 17:55
Postat de dansy pe 23 Decembrie 2020, 17:21

Ati facut, iarasi, o prostie mai mare decat voi.Cand organizezi asa ceva trebuie sa stabilesti si niste criterii.Dar voi sunteti cunoscuti ca neprofesionisti si zero barat la deontologie!

Nu de criterii aveau nevoie, ci de seriozitate si bun simt.

gicapuia
gicapuia  •  23 Decembrie 2020, 17:53

O bataie de joc se poate numi modul cum au tratat "profesionistii sportului romanesc" ancheta dumneavoastra. Nu de criterii clare aveau nevoie ci de bun simt. Sa il treci pe Leo Grozavu antrenorul anului, sau sa treci in clasament doar jucatori de la propria echipa este o dovada de crasa de lipsa de educatie. Te intrebi ce o fi avind in cap Sorin Cirtu cind vezi cum a raspuns la ancheta, votind din doi in doi. Te apuca lehamitea. Si apoi se "minuneaza" ca proasta in tirg cit de jos a ajuns sportul in Romania. Pai ati ajuns aici pentru va luati "profesiile si meseriile sportive" la misto ! Asa cum ati luat la misto si ancheta asta. Stati cu mina intinsa la stat. Va da si va tot da, dar nu va ajunge ! Vreti strategii de subventie de la buget , vreti bani cit mai multi de la noi. Iar voi va bateti joc de ce primit , multi sau putini citi or fi. Sunt oameni care au contribuit 40 de ani la fondul de pensie si pina mor nu vor lua pensie cit luati voi salariu din banii nostri in juma de an. Noi luam 3000 lei si ne ducem acasa cu 1500 ( 300 eur) adica jumatate . Voi luati cite 5000-6000 eur si va duceti acasa cu 4500 - 5400 eur ( adica 90 %). Ca aveti facilitati. Sunteti " persoane fizice autorizate ". Porcarie legislativa. Discriminare pe fata. Si aia 5000 - 6000 sunt din jumatatea aia a noastra pe care ne-o ia statul . Nici nu-ti vine sa te uiti la meciurile si competitiile voastre . Sunteti jalnici! Sa va fie rusine

Vezi toate comentariile (13)
Comentează