FOTBAL  »  Superliga  »  TRASEUL GROAZEI

GALERIE FOTO Delegaţia Oţelului a ajuns la Bucureşti la peste 44 de ore după ce a pornit din Galaţi!

Acesta este trenul în care au stat mai bine de 30 de ore jucătorii de la Oţelul / Foto: adevarul.ro +5   FOTO
Acesta este trenul în care au stat mai bine de 30 de ore jucătorii de la Oţelul / Foto: adevarul.ro

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2012 15:50

UPDATE 15:00 // Sergiu Costin: "Cel mai prost m-am simţit în faţa oamenilor cînd am coborît din tren pentru a lua elicopterul...."
Sergiu Costin a fost ultimul jucător al Oţelului care a ajuns la Bucureşti. VEZI VIDEO

UPDATE 14:40 // "Jucătorii erau nedormiţi, nemîncaţi şi obosiţi! Cînd au văzut elicopterul şi-au dat seama că au scăpat de coşmar"
Octavian Piţa comandantul elicopterului, cel care a reuşit să-i salveze pe jucătorii Oţelului Galaţi a vorbit despre operaţiunea de salvare. Comandantul a dezvăluit că s-a încercat în mai multe rînduri să ajungă la Făurei, dar starea vremii nu le-a permis acest lucru. VEZI VIDEO

UPDATE 14:22 // Tura a doua de gălăţeni a aterizat pe "Băneasa". Trecuseră mai mult de 44 de ore din momentul în care s-au urcat în tren cu scopul de a ajunge la Bucureşti, de unde să zboare spre Spania."O asistentă ne-a făcut nişte sarmale acolo, la spital. Cred că au fost cele mai bune din viaţa mea. Mi-era o foame...", a povestit Cojoc. Masorii aflaţi cu oţelarii au fost nevoiţi să doarmă în gară, ca să păzească bagajele. "În sala Mama şi Copilul, în nişte paturi în miniarură".

Citeşte AICI editorialul Mariei Andrieş despre orele de coşmar petrecute de oţelari în trenul Galaţi-Bucureşti

UPDATE 14:15 //  Silviu Ilie: "Am trăit momente de groază! Aseară maseorii au dormit în gară..."
Silviu Ilie a ajuns şi el la Bucureşti după 30 de ore pe care jucătorii Oţelului le-au petrecut în trenul flocat în nămeţii din judeţul Buzău. VEZI VIDEO

UPDATE 14:00 // Cristi Sîrghi: "E bine că am scăpat de coşmar! Am mîncat pachetul unei studente din Bucureşti"
Cristi Sîrghi este primul jucător al Oţelului care a ajuns la Bucureşti după peste 30 de ore petrecute în trenul groazei care a rămas înzăpezit într-o comună buzoiană. Jucătorul a vorbit la sosirea pe aeroportul Băneasa. VEZI VIDEO

UPDATE 13:00 // Chiar dacă jucătorii Oţelului au fost salvaţi din trenul InterRegio în care se aflau, vă ţinem la curent cu destinaţia acestuia. În urmă cu foarte puţin timp, trenul care a rămas încă de ieri seară blocat la Făurei a pornit spre Galaţi.

UPDATE 12:50 // Silviu Ilie s-a aflat printre fotbaliştii care au ajuns la Bucureşti în prima tură. "De ce au dat drumul la tren fără să se intereseze dacă drumul e ok, dacă se poate circula în siguranţă? Ca să ia banii oamenilor? Cel care a luat o astfel de decizie şi a pus în pericol atîtea vieţi trebuie să plătească. Am dormit cu fesul pe cap azi-noapte în salonul de la spital, dar nu mai contează. Mulţumim lui Dumnezeu şi celui care ne-a luat cu elicopterul că am scăpat de acolo", a afirmat, în direct la Radio GSP, Silviu Ilie.

UPDATE 12:15 // Primii jucători care au ajuns deja la Bucureşti sînt Silviu Ilie, Rîpă, Sîrghi, Cojoc, Brăneţ şi Vali Munteanu. Elicopterul a plecat spre Făurei pentru a-i aduce la Bucureşti şi pe Sergiu Costin, Viglianti şi Neagu, dar şi pe cei din stafful medical. VEZI VIDEO

UPDATE 11:40 // Final de coşmar! O parte dintre jucătorii Oţelului au plecat cu elicopterul spre Bucureşti, urmînd ca restul de 7 să fie preluaţi în foarte scurt timp. Sergiu Costin a declarat pentru GSP.RO că a trecut prin cele mai grele momente din viaţă şi a transmis un mesaj prin intermediul nostru autorităţilor: "Vă rugăm să ajutaţi toţi oamenii să iasă din trenul acela! Sînt persoane în vîrstă, bolnavi, o femeie însărcinată şi copii. Pe noi ne-aţi ajutat cum aţi putut, vă rugăm salvaţi acei oameni!". Cel mai probabil, în această seară cei 9 jucători, împreună su stafful medical vor pleca spre Spania.

UPDATE 10:20 // Marius Stan a intrat în direct prin telefon la Radio GSP şi a anunţat că a găsit varianta aducerii jucătorilor de la Făurei la Bucureşti: "Am vorbit cu domnul Ioan Niculae şi a fost de acord să ne ajute. Un elicopter de-al dînsului îi va lua azi pe fotbalişti, în două tranşe, şi îi va aduce în Capitală. Îi mulţumesc din suflet pentru disponibilitatea arătată!", a afirmat Marius Stan, preşedintele Oţelului.

Astfel, jucătorii vor putea zbura azi spre Spania, unde se află restul echipei în cantonament. "Am fost supărat pe ei pentru că nu m-au ascultat, să rămînă în Bucureşti, dar a trecut. Bine că se rezolvă", a mai spus Stan, extrem de bucuros.

UPDATE
Cei 9 jucători ai Oţelului blocaţi în tren au reuşit să scape de coşmar. Fotbaliştii lui Dorinel Munteanu s-au cazat la un spital din Făurei, după 30 de ore petrecute în trenul blocat pe traseu. Trenul, care a rămas staţionat în Făurei, a schimbat pe drum 3 locomotive.

Dacă jucătorii Oţelului au ales să-şi petreacă noaptea în spital, ceilalţi aproape 400 de pasageri ai trenului au fost cazaţi la o şcoală.

"Sînt circa 400 de oameni, sînt blocaţi între Făurei şi Surdila Găiseanca, nu avem gravide, sînt ceva copii care stau la căldură. Dacă nu reuşim să urnim trenul din loc îi mutăm la şcoala din localitatea cea mai apropiată. Am dispus să fie încălzită, de asemenea, sala de sport. O să fie dificil, oamenii au bagaje multe, dar asta e, trebuie să rezolvăm situaţia. Zăpezile sînt foarte mari, oamenii sînt de zeci de ore pe drum, dar e bine că nu sînt urgenţe medicale", a  pentru Mediafax prefectul de Brăila.

-----------------------------------------------------

Cu zăpadă de 3 metri afară şi în ger, fără pic de apă şi mîncare! Aşa au trăit jucătorii campioanei în trenul ce trebuia să-i aducă la Bucureşti

Momente de coşmar pentru Sergiu Costin, Viglianti, Sîrghi, Silviu Ilie, Cojoc, Brăneţ, Rîpă, Neagu şi Vali Munteanu, în trenul ce urma să-i aducă la Bucureşti, pentru ca mai apoi să meargă în cantonamentul din Spania. Plecaţi luni la ora 18:00 din Galaţi, aceştia nu au ajuns nici aseară în Capitală, şi nici înapoi acasă, pe malul Dunării. După o veritabilă cursă a groazei, trenul cu jucătorii s-a mişcat din nou ieri, la ora 16:00 din comuna C.A.Rosetti, dar după numai o oră a rămas înzăpezit la cîţiva kilometri de Făurei.

"Abia plecaţi din Galaţi, ne-am împotmolit în zona Făurei. Apoi, am aşteptat un utilaj de deszăpezire peste zece ore, nu se poate aşa ceva! Guvernanţii se ceartă pe ministere şi noi am mănîncat zăpadă ca să ne hidratăm!" a fost mesajul dur al lui Sîrghi.

Silviu Ilie era şi el plin de nervi după alte 14 ore petrecute în frig în localitatea C.A. Rosetti, de lîngă Buzău: "Parcă sîntem în filmele americane, nici măcar elicopterul nu are cum să ajungă la noi!". După mai bine de o zi şi o noapte petrecute în troiene, jucătorii s-au întors astă-noapte la Galaţi, neştiind cînd se vor putea alătura coechipierilor deja ajunşi în Spania. "Cea mai tare aventură din viaţa mea", a fost concluzia argentinianului Viglianti.

"Trenul se urnea doar 50 de metri în faţă, 50 de metri în spate, ca să nu îngheţe"
Sergiu Costin, căpitan Oţelul

"Sîmbătă, cînd ne-am întors din Cipru, eu le-am zis băieţilor să rămînă în Bucureşti, să nu plece la Galaţi, că e vremea proastă. Din păcate, Dorinel le-a dat voie să meargă acasă, că le era dor de familii, şi uite ce-a ieşit!"
Marius Stan, preşedinte Oţelul

61,4 lei a costat un bilet în trenul InterRegio Galaţi - Bucureşti, valabil la clasa a II-a

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (14)
florinetgl
florinetgl  •  12 Februarie 2012, 22:35

NU ERA MAI BINE SA AVEM SI NOI UN AEROPORT?..SUNTEM DE RASUL CURCII UN ORAS PRECUM GALATIUL NU ARE UN AMAREAT DE AEROPORT

stelist1986
stelist1986  •  08 Februarie 2012, 22:01
Postat de colinho pe 08 Februarie 2012, 21:36

sa rada de tine si de mata ma prostu dracului... ar trebui sa va indreptati atentia spre autoritati in plm de retardati... acolo n-au fost decat jucatorii otelului ci si alti oameni care s-au confrutat cu aceasi problema.... numai redardati mintali in tara asta ne mancam de cur unu pe altul dar n-avem nimic in burta... decat sa aruncati cu rosii unii in altii mai bine v-ati gandi cum sa schimbati tara asta de cacat... leprosilor !!!

ce sa faca autoritatile pe viscolul ala, mai, desteptule? Sa dea ordin sa nu mai bata vantul? Sa moara pe acolo pentru niste cretini care nu inteleg sa stea pe c urul lor?

colinho
colinho  •  08 Februarie 2012, 21:36
Postat de stelist1986 pe 08 Februarie 2012, 14:50

vorbiti de Claudiu Raducanu ... Dar ce ziceti de inteligentii astia de la Otelul? Le zice Stan sa nu plece iar o tin pe-a lor... Marele fotbalist Sarghi zice: e parerea domnului Stan, a fost doar un sfat. Mai e si arogant dupa ce l-a scos de-acolo cu elicopterul. Radeti, bai ziaristilor de ei, nu-i compatimiti!

sa rada de tine si de mata ma prostu dracului... ar trebui sa va indreptati atentia spre autoritati in plm de retardati... acolo n-au fost decat jucatorii otelului ci si alti oameni care s-au confrutat cu aceasi problema.... numai redardati mintali in tara asta ne mancam de cur unu pe altul dar n-avem nimic in burta... decat sa aruncati cu rosii unii in altii mai bine v-ati gandi cum sa schimbati tara asta de cacat... leprosilor !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close