FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA CRAIOVEI

Găman, Bărboianu, Ologu şi Lung Jr. au fost audiaţi la DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova

Valerică Găman (dreapta), Ştefan Bărboianu (stînga) şi Marius Ologu au fost chemaţi la DNA Foto: jurnalul.ro
Valerică Găman (dreapta), Ştefan Bărboianu (stînga) şi Marius Ologu au fost chemaţi la DNA Foto: jurnalul.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2012 11:07

UPDATE 11:00 // Valerică Găman, Ştefan Bărboianu şi Marius Ologu au părăsit sediul DNA după o oră şi jumătate, ei afirmînd că au fost întrebaţi de procurorii anticorupţie despre excluderea grupării oltene de către FRF.

"Ne-au întrebat despre dezafilierea Craiovei. Am spus ce ştie toată lumea", a spus Găman la ieşirea de la DNA. "Am dat declaraţii în legătură cu dezafilierea Craiovei, atîta tot. Nu putem să spunem la presă ce am vorbit acolo", a precizat, la rîndul său, Bărboianu.
Întrebat dacă vor mai fi chemţi de procurori, Bărboianu a răspus: "Nu cred, nu ştiu".

Şi portarul Silviu Lung junior a ajuns, vineri, la DNA, la aproximativ o jumătate de oră după foştii săi colegi. "Nu m-au întrebat nimic interesant. Chestii legate de Craiova. Le-am spus ce trebuia să le spun, adevărul. Nu cred că mai vin pe aici. Nu am avut emoţii,. Principalul subiect a fost legat de dezafiliere, nimic interesant. Ne-au întrebat cum am plecat şi le-am spus. Nu mă aşteptam să ajung la DNA, dar am ajuns. Am dat declaraţie şi am plecat", a spus Lung.

Foştii jucători ai Universităţi Craiova Valerică Găman, Ştefan Bărboianu şi Marius Ologu au sosit, vineri dimineaţă, la sediul DNA pentru a fi audiaţi de procurorii anticorupţie în dosarul excluderii Universităţii Craiova.

Cei trei fotbalişti nu au dat declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sînt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sînt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Pînă în prezent, au fost audiaţi de DNA toţi cei acuzaţi în acest dosar şi mai mulţi foşti componenţi ai echipei oltene. Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv pînă cînd măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plîngerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Sursă: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
viorescu
viorescu  •  24 Februarie 2012, 12:17

Greu se misca dna-ul!. Daca continua asa, la anu' o cheama pe femeia de serviciu, peste doi ani vor fi audiati paznicii, apoi inca doi-trei ani pentru copii dupa acte si gata. Se prescrie sau constata ca n-au dovezi destule, sau gasesc ei ceva sa ingroape si porcaria asta.

darkdark
darkdark  •  24 Februarie 2012, 11:55
Postat de sezione_ultra pe 24 Februarie 2012, 10:50

.ba esti prost de mori, singurul vinovat ESTE MITITELU ASTA A VRUT CA ECHIPA SA FIE DEZAFILIATA SARANTOCUL ASTA

O fi adevarat ce spui tu, dar imi scapa motivul pentru care ar fi vrut sa fie dezafiliat. A pierdut totusi 25-30 jucatori ... Daca pui un pret mediu de 100.000 euro pentru fiecare si tos sunt 2,5 - 3 milioane de euro.

sezione_ultra
sezione_ultra  •  24 Februarie 2012, 10:50
Postat de alex_777 pe 24 Februarie 2012, 10:22

Baietzi avetzi grije ce vb ca bine nu este mai ales acum pt pisurca & CO!!!

.ba esti prost de mori, singurul vinovat ESTE MITITELU ASTA A VRUT CA ECHIPA SA FIE DEZAFILIATA SARANTOCUL ASTA

Vezi toate comentariile (4)
Comentează