FOTBAL  »  Superliga  »  CAMPANIA DE ACHIZIŢII LA FINAL

Gata cu transferurile

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2008 00:00

Atunci cînd l-a instalat în funcţia de antrenor principal pe Joaquim Teixeira, preşedintele Marin Condescu a promis o campanie importantă de achiziţii. „Vom face cele mai bune transferuri, iar cei care vor veni ne vor ajuta să evităm retrogradarea. Fiecare jucător adus a fost cerut de antrenor. El îi ştie cel mai bine, aşa că sunt convins că am făcut alegerile cele mai bune”, a explicat boss-ul gorjenilor.

Mulţi au venit

În cantonamentul din Portugalia care s-a întins pe parcursul a trei săptămîni, au venit 15 jucători în probe, dar au rămas doar zece. Este vorba de un portar, doi fundaşi centrali, trei mijlocaşi şi patru atacanţi, semn că Teixeira a găsit compartimentul unde Pandurii a suferit cel mai mult. Cu un atac lipsit de inspiraţie şi noroc, în turul campionatului s-au marcat puţine goluri, majoritatea fiind reuşite de mijlocaşi, şi nu de vârfuri cum este normal. Aşa că Teixeira a insistat pentru aducerea unor vîrfuri care să scoată echipa din criză. S-au ales trei brazilieni şi un spaniol, toţi patru fiind pe placul antrenorului care aşteaptă maxim de la ei. „O să avem o echipă tare, apărarea va fi punctul forte, iar atacul şi mijlocul va fi motorul echipei”, promite Teixeira.

Are de unde alege

Lupta pentru titularizare se anunţă a fi foarte aprigă. „Sînt mulţumit că am dublură pe posturi, aşa că suntem acoperiţi. Dar doar cei care vor fi în formă vor juca, nu contează numele sau naţionalitatea. La Pandurii toţi sînt panduri, nu există străin sau localnic”, a spus Teixeira. Astfel, tehnicianul are de unde alege, celor din vechea gardă li s-au adăugat alţi zece jucători nou veniţi.

Mai renunţă la unii

În acest moment, lotul pandurilor este foarte numeros, nu mai puţin de 28 de jucători fiind în stagiul din Portugalia. „Vreau un lot de 24 de jucători pentru campionat”, a anunţat Teixeira care în cîteva zile va anunţa lista cu noii disponibilizaţi de la Pandurii. Mai mult ca sigur Zamfir şi Grecu vor fi trimişi să joace la Rovinari, iar alţii vor fi împrumutaţi la alte echipe. Săptămîna viitoare lista făcută de antrenor cu jucătorii disponibilizaţi va fi anunţată cel mai probabil luni dimineaţa.

Probleme cu extracomunitarii

O altă problemă este aceea a numărului de jucători extracomunitari. Din vechiul lot Dossey, Jackson, Djakpa şi Stromajer sînt jucători care provin din afara Uniunii Europene, iar acum lor li s-au adăugat alţi cinci jucători brazilieni, astfel că s-a ajuns la nouă jucători extracomunitari. „În teren avem voie cu cinci jucători extracomunitari, aşa că ne vom descurca într-un fel. Nu o să joace toţi în acelaşi timp, antrenorul îi va rula astfel încât nu vor exista probleme”, a declarat Condescu.

Campania la final

Şi în ceea ce priveşte campania de achiziţii, Marin Condescu s-a arătat mulţumit de ce a realizat pînă acum. „Am încheiat contracte cu zece jucători noi, aşa că pot spune că mi-am terminat treaba. Probabil nu vom mai transfera nici un jucător, vom merge cu cei pe care îi avem şi sper să ne iasă bine. Mentalitatea se va schimba în lotul nostru, iar Pandurii va avea o altă faţă în retur”, a concluzionat boss-ul pandurilor.

LISTA DE ACHIZIŢII

- Mingote Joao Pedro Ribeiro (27 ani, portughez) - portar

- Adriano Moreiro (25 ani, portughez) - portar

- Anilton Jose jr. (27 ani, brazilian) - fundaş central

 

- Cardoso Carlos Alexandre (23 ani, brazilian) – fundaş central

- Soares Marco Paulo Silva (23 ani, portughez) – mijlocaş

- Carlos Pedro Carvalho de Sousa „Pintasilgo” (21 ani, portughez) – mijlocaş

- Rodriguez Auyanet Yonathan David „Yoni” (29 ani, spaniol) - mijlocaş

- Wandeir De Oliviera Do Santos (27 ani, brazilian) – atacant

- Fabio Nunes (27 ani, brazilian) – atacant

- Jessui Silva Do Nascimento (25 ani, brazilian) – atacant

- Arrieta Ibon Perez (30 ani, spaniol) – atacant

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  02 Februarie 2008, 16:53

Pandurii nu au facut roate transferurile bune.Transferurile bune sunt:Adriano,Anilton,Caradoso,Soares,Wandeir, Jessui si Arrieta.Restu ar trebui dati afara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează