FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN AUSTRIA DE LA TRIMIŞII GSP

Gata de plecare » Steaua şi-a pus vedetele pe tarabă! Cum ar putea arăta primul "11" la startul sezonului

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 23 iunie 2013 22:50

Steliştii s-au resemnat cu gîndul că se vor despărţi de Chiricheş în această vară, aproape sigur fundaşul va fi lăsat să plece. Bourceanu ar putea să-şi facă şi el bagajele


După accidentarea la genunchi suferită în derby-ul cu Dinamo, pe 10 mai, se părea că şansele ca Vlad Chiricheş să mai fie vîndut în această vară sînt nule. Totuşi, stoperul de 23 de ani s-a refăcut miraculos, iar acum, în Austria, se antrenează la capacitate maximă şi speră să facă pasul la o echipă puternică de afară.

Tăcut şi izolat
Transferul lui Raul Rusescu la Sevilla l-a demoralizat pe Chiricheş, care arată la antrenamentele din Alpii austrieci că se aştepta ca el să fie primul ce va pleca de la Steaua. Fundaşul se pregăteşte încă la intensitate maximă, se implică total, însă nu-şi poate ascunde tristeţea, lasînd să se vadă că ratarea unui transfer în străinătate l-ar afecta şi mai mult. Chiricheş nu comunică mai deloc cu colegii săi, spre deosebire de stagiile de pregătire din iarnă, cînd, alături de Rusescu sau Bourceanu, era mereu în centrul atenţiei, glumind cu staff-ul tehnic sau cu jucătorii. În plus, de multe ori, la alergare, Chiri e solitar, preferînd să fugă de unul singur.

Vor cel puţin 8 milioane de euro
Staff-ul tehnic şi conducerea au sesizat starea în care se află fundaşul şi sînt decişi să-i caute echipă, mai ales că, avînd în vedere că Gigi Becali e în puşcărie, iar echipa ar putea fi exclusă din Europa, Steaua are mare nevoie de lichidităţi pentru a se finanţa. Aşa se face că Giovanni Becali a venit sîmbătă seara special pentru Chiricheş în Austria. Impresarul a discutat cu MM Stoica şi cu jucătorul pe care-l impresariază şi le-a prezentat ce variante are pentru transferul stoperului în străinătate.

Mai mult, în meciul cu Rubin Kazan, pentru a arăta că Chiricheş e complet refăcut, Reghecampf l-a păstrat pe teren toate cele 90 de minute, iar în ultima jumătate de oră l-a trimis în linia mediană, dorind să se vadă că e un jucător polivalent. La finalul partidei, Giovanni l-a propus pe Vlad ruşilor, însă aceştia s-au speriat deocamdată de preţul cerut: 8 milioane de euro! Sovieticii n-au luat încă o decizie, urmînd să se mai discute în zilele viitoare.

Bourceanu, spre Italia sau tot Rusia
Chiricheş nu e singurul fotbalist care ar mai putea pleca de la Steaua în aceste zile. Căpitanul Alex Bourceanu ar putea fi lăsat şi el să plece. Anamaria Prodan, impresarul mijlocaşului, îi caută echipă în Italia. În acelaşi timp, Giovanni Becali a fost împuternicit de stelişti să găsească o ofertă bună pentru fotbalistul de 28 de ani. Printre formaţiile cu care s-a discutat se numără şi Anji Mahacikala.


Fără Gigi, şi-au schimbat politica
În primăvară, patronul Gigi Becali anunţa că nu va pleca nici un fotbalist de la Steaua, iar acum, după Rusescu, steliştii se pregătesc să se despartă şi de Chiricheş şi Bourceanu. "Unde sîntem noi aici? La tîrg de vite? Ce facem? Punem toată echipa Stelei pe tarabă? Nu, domnule! Eu vrea să mă lupt cu echipele puternice de afară, nu să le întăresc. Păi, vrem în grupele Champions League şi în loc să fim mai puternici, noi ne slăbim? Nu pleacă nimeni, nici Bourceanu, nici Chiricheş!", spunea finanţatorul Stelei la vremea respectivă.

Gardoş vrea să profite
Cu toate că încă îl foloseşte în echipa titularilor la jocurile-şcoală, Laurenţiu Reghecampf pare şi el resemnat că-l va pierde în această vară pe Chiricheş. Din acest motiv, antrenorul îi acordă lui Florin Gardoş o atenţie sporită la şedinţele de pregătire. Acesta profită din plin, iar încurajările tehnicianului îi cresc randamentul, fiind printre steliştii cei mai în formă la exerciţiile tehnico-tactice comandate de Reghe.

Cum ar putea arăta Steaua la startul sezonului
Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Prepeliţă, Pintilii - Ad. Popa, G. Iancu, Cr. Tănase - Nikolici


"Nu e treaba mea să negociez transferurile, eu sînt doar antrenor. Totuşi, niciodată nu mă voi putea opune dacă un fotbalist are o ofertă bună din străinătate"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Orice jucător important este o pierdere pentru echipă, dar acesta este circuitul, nu trebuie să plîngă nimeni pe umărul Stelei. Chiricheş e o piesă importantă, dar cu banii luaţi pe el se pot aduce alţi fotbalişti"
Petre Grigoraş, fostul antrenor al lui Chiricheş

"Dacă va pleca şi Chiricheş, convingerea mea este că Steaua e nevoită să trăiască din ceea ce vinde. Gigi se implica în tot şi va fi foarte greu fără el aproape de echipă"
Anghel Iordănescu

"Eu cred că Vlad va pleca în această vară. El valorează 7 milioane, poate 8, 9 sau 10. E un fotbalist care a impresionat"
Ioan Becali, impresarul lui Vlad Chiricheş

Vînd la suprapreţ
Jucător Cît a costat Cota pe transfermarkt.de Preţul fixat de Steaua
Vlad Chiricheş 800.000 6 milioane 8 milioane
Alexandru Bourceanu 700.000 3,2 milioane 4 milioane
* sumele sînt exprimate în euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
ktta86i
ktta86i  •  24 Iunie 2013, 16:24
Postat de adiysteaua pe 24 Iunie 2013, 12:23

am tot vazut comentarii pe plecarea lui chiriches.pana la urma sa-si stranga catrafusele si sa plece si sa ne lase in pace.ai multumim pentru cat a jucat la steaua si atat. o sa ajunga reserva la orice echipa de mana a doua din europa si stiti de ce? pentru ca noi romanii un avem mentalitate am ajuns sa jucam la steaua rapid sau dinamo si suntem vedete.uitativa numa la balgradean.pai unde vrea sa mearga ala ca nici la dinamo nu ar fi titular daca ar avea inca un portar bun langa el.ei nu inteleg ca trebuie sa joci vreo 2,3 ani la nivelul asta sa joci in cupele europene sa te calesti un pic si dupa sa te duci.iar daca gandul tau e numai la plecare cum sa mai joci cum sa mai dai randament?

tu esti mai pro st decat prevede legea, si legea la noi in RO prevede multe :) ... sincer mai mult de 12 ani nu-ti dau si te-as ruga sa te ocupi de scoala si lasa tu multumirile pe forum-uri.

daniels7714
daniels7714  •  24 Iunie 2013, 14:35

va fi cel mai scump transfer din Romania !!!

ainraymon
ainraymon  •  24 Iunie 2013, 14:35

Au pus si verdeata? Lea-u si stropit cumva sa nu se vestejeasca si sa fie mai verzi? Articol si ziaristi de R A H A T !!! Ca si publicatia!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează