FOTBAL  »  Superliga  »  VERDICT: ÎNCHISOARE

Gazeta a declanşat cazul! » Cum a evoluat ancheta în care ieri s-au dat cele mai drastice sentinţe din istoria fotbalului românesc

Scandalul a pornit de la ancheta Gazetei în cazul Gică Popescu
Scandalul a pornit de la ancheta Gazetei în cazul Gică Popescu

Articol de - Publicat marti, 13 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 noiembrie 2012 21:58

Ziarul a început investigaţia din ”Dosarul Transferurilor” în februarie 2006, cu date despre cedarea lui Florin Bratu la Galatasaray. În 2008, opt persoane implicate în 12 tranzacţii cu fotbalişti au fost trimise în judecată şi toate opt au fost condamnate ieri de Curtea de Apel.

"Dosarul Transferurilor", în care opt oameni din fotbalul românesc au fost condamnaţi, a fost iscat, practic, în 2006. În februarie, Gazeta a dezvăluit culise şi nereguli legate de transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, o afacere în care turcii plătiseră 2.750.000 de dolari, în România ajunseseră 630.000 de dolari şi doar 100.000 de dolari erau înregistraţi în contabilitate.

În acelaşi an, Gică Popescu a mers de bunăvoie şi a returnat Fiscului aproximativ 400.000 de dolari, reprezentînd impozit din tranzacţionarea lui Florin Bratu de către Rapid şi Galatasaray! Au urmat dezvăluiri şi despre alte transferuri de fotbalişti şi opt persoane implicate în fotbal au fost trimise în judecată în 2008. Continuarea?

Procurorii au cerut pedepsele maxime pentru acuzaţii George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu, Cristi Borcea. Cu toţii au fost însă achitaţi de Tribunalul Bucureşti pe 3 aprilie 2012.

"Vă daţi seama ce credibilitate pot avea aceşti procurori dacă ei cer 15-20 de ani de puşcărie? Au fost nişte afaceri pe care procurorii noştri nu sînt în stare să le înţeleagă", a reacţionat Ioan Becali după verdict.

Parchetul a făcut recurs şi Curtea de Apel a anunţat ieri condamnări pentru toate persoanele acuzate.

Azi e "cazul Avram-Ţerbea"
La Curtea de Apel mai e programat şi azi un caz provenit din fotbal. E vorba despre cel în care sînt implicaţi Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi Sorin Ţerbea, un sponsor al lui FCM Tîrgu-Mureş. Avram e acuzat că ar fi primit mită de la Ţerbea ca să favorizele clubul din Tîrgu-Mureş.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
doldorabazar
doldorabazar  •  13 Noiembrie 2012, 19:56

Buna seara, Poate ar trebui sa investigati si minunata afacere ascunsa la Doldora Bazar - Piata Rahova. Eu, ca si alti fraieri, am avut proasta inspiratie sa facem business cu acest magazin in calitate de furnizori de marfa. Deschiderea magazinului a fost un boom. S-au aprovizionat cu supra marfa pana in perioada termenului de plata, si cand sa plateasca ... pauza ! Tergiversari ale platilor si sprijinit usi si milogeala pe banii nostri. De ce ? Ca nu sunt bani ? Dar nici marfa ! Cine sta in spatele afecerii ? Gheorghe Popescu si George Saguna . Unde sunt banii furnizorilor ? Vreu 30 de miliarde ? Nimeni nu spune ! Insa firma tocmai a devenit offshore in Cipru iar Saguna are un bloc .

nosferatv
nosferatv  •  13 Noiembrie 2012, 11:21
Postat de vaalah pe 13 Noiembrie 2012, 11:02

101% de acord cu tine , dar cu o completare majora : -in practica judiciara romanească , un inculpat în mai multe dosare doar odată poate fi pedepsit cu o pedeapsa cu suspendare , la următorul proces și pronunțare primește cu executare plus prima pedeapsa cu suspendare. Cum Copos este inculpat în mai multe procese , are o singura șansa dacă în dosarul asta va primi la Înalta Curte cu suspendare : sa fie achitate în celelalte dosare , altfel va ajunge după gratii . E singurul de care îmi pare rău în dosarul asta,; Steaua este cea mai câștigata dacă scapă de MiMi .

Gogule, ce completare majora? Tu nu intelegi ca nu vor lua nicio pedeapsa, nici cu executare, nici cu suspendare. Stai linistit ca va scapa si Copos al tau... Din punctul meu de vedere, Gica Popescu a nimerit din prostie in cloaca asta, dar toti merita sa intre la zdup.

the_kid
the_kid  •  13 Noiembrie 2012, 11:15

pe langa faptul ca nu vor face nici un minut de puscarie totul e circ electoral: cred ca baietii cu alegerile au nevoie de bani, "respectabili" oameni de fotbal nu au vrut sa cotizeze de buna voie asa ca pe langa faptul ca mai zmulg niste bani de la ei isi mai fac si imagine institutiile "statului degeaba" ... asta e secolul 21... o minciuna de la un cap la altul... cercetati singuri si vedeti la ce concluzii o sa ajungeti..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează