FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Gazeta a intrat în posesia unei înregistrări în care Deaconu recunoaşte că face favoruri la testele arbitrilor: "L-am trecut o dată testul, dar nu aştepta tot timpul de la mine!"

Ștef (centru) nu a dorit să comenteze subiectul, iar Deaconu nu a răspuns la întrebările punctuale formulate de Gazetă Foto: Facebook
Ștef (centru) nu a dorit să comenteze subiectul, iar Deaconu nu a răspuns la întrebările punctuale formulate de Gazetă Foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2015 11:48

Discuţia purtată în toamna lui 2014 între șeful CCA şi colegii din comisie a fost depusă ca probă în dosarul penal în care Deaconu e acuzat de abuz în serviciu.

"Brichetă" povesteşte cum l-a ajutat pe un central de la L3, mureşeanul Claudiu Ştef, băiat cu conexiuni în PSD.

De peste un an de zile, la Secţia 9 de Poliţie din Capitală este în instrumentare dosarul penal nr. 1927445/2014, în care 10 foşti arbitri şi un ex-observator au făcut plîngere împotriva tripletei Crăciunescu - Avram - Deaconu pentru abuz în serviciu în calitate de preşedinţi ai CCA. Oamenii au invocat diferite motive, de la retrogradări nejustificate pînă la nedelegări cu rea credinţă.

Printre probele depuse se numără şi o înregistrare audio, care, în opinia contestatarilor, ar indica stilul părtinitor şi discreţionar etalat în fruntea CCA de actualul şef al "cavalerilor" cu privire la politicile de promovare/retrogradare. Mai precis, într-o convorbire informală în cadrul comisiei, purtată în toamna lui 2014, Deaconu face referire concretă la faptul că l-a sprijinit personal pe un asistent spre a trece peste o testare teoretică, sugerînd că, de fapt, o ratase!

"Nu «se pare», a luat nota 5!"

Gazeta a intrat în posesia respectivei înregistrări, pe care se poate distinge următorul dialog legat de evaluarea arbitrilor vizaţi pentru promovare la eşaloane superioare:

Deaconu: Eu citeam un articol, aseară, nu mai ştiu unde. În ProSport, în Gazetă, şi spuneau ce s-a întîmplat cu speranţele Stelei... (neinteligibil)... dar în momentul ăsta, azi, la T1, ăştia pot să stagneze, poate şi-au atins limita maximă şi sînt unii care la momentul T1 erau sub. Dar între T1 şi T2 ăştia n-au progresat, ăştia s-au dezvoltat... (neinteligibil)... are talent, n-are talent, asta e tot ce ştiam. Eu unul, personal, sînt OK şi sînt liniştit pentru că sînt împăcat cu decizia luată, da?... (neinteligibil)... păi Ştef, pe Ştef de ce... (neinteligibil).

Fecioru (ex-membru CCA): Se pare că la o testare teoretică...

Deaconu: Nu se pare, a luat 5! Nu se pare, la o testare teoretică a luat nota 5. Eu o dată l-am trecut testul teoretic. Băi, dar nu pot nici eu de fiecare dată!

Membru CCA neidentificat: Sînt unii care cred că... (neinteligibil).

Deaconu: Asta spun! Hai o dată, hai de două ori, hai de trei ori, hai de patru ori! Păi, despre ce vorbim? Pînă cînd? Eu îţi dau o mînă de ajutor, îţi mai dau o mînă de ajutor, dar nu aştepta tot timpul de la mine!".

Gravitează în jurul PSD

Înainte de toate, o precizare: pentru a trece testul teoretic periodic, un arbitru trebuie să primească minimum 7. Şi acum, cine e Claudiu Ştef, eroul din speech-ul lui Deaconu? Are 24 de ani, face parte din lotul de Liga a 3-a, unde a promovat în ianuarie 2013, pe un program de tinere talente, început de Crăciunescu, însă cu selecţie finalizată de Deaconu, în primele lui luni de mandat. În prezent, e luat în calcul pentru trecerea în L2.

Şi mai interesant e însă profilul său din afara terenului. Mai precis, resorturile politice active în jurul lui. Pe pagina de facebook, puştiul promovează asiduu PSD-ul. Chiar la sfîrşitul lunii octombrie apare într-un grup al Tineretului Social Democrat Mureş.

Mic vector de imagine, distribuie link-uri despre o apariţie TV a şefului PSD Tg. Mureş, Horea Soporan, şi despre ultima decizie a Guvernului Ponta, respectiv mărirea salariilor profesorilor şi medicilor prin ordonanţă de urgenţă.

Activitatea nu pare să fie întîmplătoare. Tatăl său, Gheorghe Ştef, e directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Mureş, fiind foarte apropiat de preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, după cum susţin surse locale.

Deputat din 2008, Gliga a fost condamnat definitiv de Înalta Curte (iunie 2015) la un an de închisoare cu suspendare, fiind considerat vinovat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat soţia la biroul său de parlamentar în perioada ianuarie 2009 - martie 2011.

Ştef nu a dorit să comenteze subiectul, iar Deaconu nu a răspuns la întrebările punctuale formulate de Gazetă.

A minţit la Poliţie că n-are rude în arbitraj!

Pe 18 decembrie 2014, Cornel Fecioru, fost membru CCA şi apropiat în continuare de comisie, a dat sub semnătură o declaraţie la Secţia 9 de Poliţie în cadrul investigaţiei din dosarul penal nr. 1927445/2014. Asistat de avocata Iolanda Petrescu, el susţine, sub semnătură, că "nu am rude în arbitraj şi nu am favorizat nici o persoană". În realitate, e de notorietate faptul că Bogdan Velicu, asistent în lotul naţional, e chiar cumnatul său, adică fratele soţiei! În prezent, Fecioru e observator la L1 şi mentor în programul de tinere talente pentru promovarea unor arbitri în lotul naţional, acţiune cu un episod derulat recent la complexul FRF de la Mogoşoaia (18-22 noiembrie).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
1745flo
1745flo  •  26 Noiembrie 2015, 03:15

Ce fettze au cei din poza, zici ca e reclama aia de la tv: "casa de copii nu e acasa!";D

sakamoto
sakamoto  •  25 Noiembrie 2015, 23:57

Deaconu, Iorgulescu, Tudor, Balaj, Cojocaru, Comanescu, Coltzescu, Duru, Robert Dumitru, indivizi penali. Toti acestia impreuna cu Sandu&Dragomir:LA BULELE si averile confiscate! Daca exista respect pt romanii cinstiti, pt Romania.Traiasca si infloreasca DNA! Locul Mafiei este la Jilava!

fangigi
fangigi  •  25 Noiembrie 2015, 18:08

Nu degeaba l-a decorat Basescu, pe langa ca e curajos in lupta cu brichetele, e si suflet mare intr-a ajuta pe cine trebuie! $€£, etc!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează