FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, LUNI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gazeta ţi-l prezintă pe rapidistul Candido Costa! » Omul cu o mie de feţe

Articol de , - Publicat vineri, 05 noiembrie 2010 00:00

Gazeta vă prezintă portretul lui Candido Costa, fundaşul dreapta al Rapidului fiind un tip cu adevărat nonconformist.

Rocker, pescar, vitezist, iubitor de turism, dar şi familist convins! Aşa s-ar putea caracteriza omul Candido Costa (29 de ani) în cîteva cuvinte. Colegii de la Rapid îl descriu ca pe un tip plin de viaţă şi mereu bine dispus, fiind unul dintre responsabilii cu buna dispoziţie în vestiarul giuleştenilor.

În timpul liber îi place să viziteze, colindînd Bucureştiul în lung şi-n lat pentru a face poze. A ajuns şi la Sinaia, pentru a vedea castelul Peleş: "E uimitor, însă drumul cu trenul m-a distrus. Am făcut 6 ore la întoarcere". În vacanţe îi place să meargă la pescuit cu prietenii sau la plajă cu familia. Costa e înnebunit după concertele rock, în special după cele ale lui Bruce Springsteen: "Pentru mine el e <Boss>. Cel mai mare artist! Iubesc toate melodiile lui!". În schimb, urăşte cluburile! Cum ar fi o seară perfectă pentru Candido? "Un grătar cu familia şi cu prietenii noştri, apoi un joc de cărţi pînă tîrziu. Eu să fiu cîştigător, bineînţeles", a explicat lusitanul.

A început ca atacant

Costa a început să joace fotbal la 7 ani, la AD Sanjoanense. În paralel, a practicat şi hocheiul şi tenisul de masă. La 15 ani, la un trial, a fost selecţionat de Benfica Lisabona, formaţie cu care a cîştigat titlul naţional de juniori. La vremea aceea evolua pe postul de atacant şi era văzut ca o mare speranţă în Portugalia. Candido era nelipsit de la lotul naţional de juniori, unde a cucerit titlul de campion european cu selecţionata U18, în 1999. Deşi a prins 25 de meciuri şi la "naţionala" de tineret, Costa nu fost niciodată selecţionat la prima echipă. "În total am 75 de partide în tricoul Portugaliei, dar regret că n-am jucat deloc la prima reprezentativă", a scris Costa pe site-ul personal. În cariera sa a mai trecut pe la Porto, cu care a cîştigat Cupa UEFA şi Champions League, Setubal, Derby County, Braga şi Belenenses, al cărei căpitan a fost.

Luni, cu Steaua, Candido Costa îl va înlocui în primul "11" al Rapidului pe conaţionalul său Rui Duarte, care e suspendat. Costa a mai prins un singur meci ca titular în tricoul Rapidului, în partida din Giuleşti, cu Astra (3-0).

Costa despre ...

... băutură: "Dintre Coca-Cola şi Pepsi aleg berea, dar cu moderaţie. Nu exagerez, însă cînd mi s-a născut primul băiat m-am îmbătat rău de tot"
... ţigări: "Nu fumez, dar şi dacă aş face-o nu aş spune. Doar sînt fotbalist!".
... hobby-uri: "Plimbările cu cîinii mei, snooker-ul, pescuitul, internetul, fotografia, cultivarea mitului lui Bruce Springsteen, cititul, motociclismul"
... viteză: "Am mers cu 250 km/h la volanul unui BMW M3"
... filme: "Braveheart, Point Break, Gladiator, Dirty Dancing, Rocky IV, The Last Samurai, The Beach".
... muzică: "Îmi plac toate albumele lui Bruce Springsteen, dar în special <Rising>".
... visul său în fotbal: "Mi l-am realizat deja, am jucat la Porto, echipa mea favorită!"
... cel mai bun fotbalist: "Din istorie? Pele! Dintre cei alături de care am jucat eu, Deco, iar dintre adversarii pe care i-am întîlnit, Zidane".
... bani: "Nu aduc fericirea, însă te ajută să găseşti drumul către ea".
... designerul preferat: "Dolce & Gabbana".

140.000 de euro e salariul lui Candido Costa la Rapid, el a venit liber de contract de la Belenenses

"Pentru a-ţi cunoaşte prietenii trebuie să treci prin succes şi dezastru. La bine vezi cantitatea, iar la greu le cunoşti calitatea"
Motto-ul lui Candido Costa

S-a accidentat Coman
La antrenamentul de aseară, portarul Dani Coman (31 de ani) a acuzat dureri la spate şi nu s-a pregătit la capacitate maximă, alături de colegii săi. "Robocop" a efectuat doar exerciţii uşoare în sala de forţă, însă medicii sînt optimişti şi susţin că va putea evolua luni, cu Steaua. În caz contrar, Şumudică îl va titulariza pe Mircea Bornescu (30 de ani).

Spadacio ameninţă
Juliano Spadacio (29 de ani) spune că el nu va accepta niciodată să fie iar dat afară din casă de proprietari. "Pot să înţeleg că salariile întîrzie, m-am obişnuit. Le-am zis şi jucătorilor care au venit în vară că-şi vor lua banii la 59 de zile. Aşa e la Rapid, cu toţii ştim asta. Totuşi, nu pot să accept să fiu dat afară din casă! Mi s-a mai întîmplat o dată anul trecut, dar eram singur aici. Acum am cu mine soţia şi fetiţa şi, dacă mai trec prin aşa ceva, îmi iau bagajele şi plec în Brazilia", a zis Spada la DigiSport.

- După evoluţia modestă din partida cu Pandurii, Şumudică se gîndeşte să-l lase pe banca de rezerve pe Cesinha. În locul său va miza pe Sorin Frunză, aflat într-o formă mai bună.
- Meciul cu Steaua îi îngrijorează pe giuleşteni, care se tem de un nou caz "Bricheta". Pentru a-i determina pe fani să nu vină cu brichete, rapidiştii se gîndesc să împartă fumătorilor chibrituri la intrare.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
pancone51
pancone51  •  05 Noiembrie 2010, 23:54

Bafta multa Costa,luni sa fii in forma maxima,fzr1923

amorak
amorak  •  05 Noiembrie 2010, 18:18

visiniu culoarea suprema

amorak
amorak  •  05 Noiembrie 2010, 18:17

Propun tuturor RAPIDistilor sa ignore comentariile oilor si javrelor ! sa incetam cu balacareala ! deja am ajuns pe marginea mocirlei in care se scalda ei !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează