FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gazeta vă prezintă povestea emoţionantă a noului stelist Bourceanu: Fotbalul l-a salvat!

Bourceanu a efectuat primele antrenamente în tricoul Stelei
Bourceanu a efectuat primele antrenamente în tricoul Stelei

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2011 01:27

Alex a vrut să se lase în 2007 şi să lucreze în construcţii. Juca în Divizia C şi nu-i ajungeau banii, aşa că trăia într-o sărăcie lucie alături de familia lui.

Fotbalul românesc s-a obişnuit cu Alex Bourceanu, un fotbalist important din Liga 1 şi convocat frecvent la echipa naţională. Dar ascensiunea mijlocaşului a fost, de fapt, una recentă şi foarte spectaculoasă. Joacă în primul eşalon doar din 2008 şi înaintea debutului nici măcar el nu mai credea că ar putea atinge nivelul actual.

Era legitimat la Dunărea Galaţi, o formaţie din Divizia C. După ce a ajuns un jucător cunoscut şi bine plătit, Alex a povestit cum a fost la un pas să renunţe la cariera de sportiv: "Luam cam 10 milioane de lei pe lună şi nu-mi ajungeau banii, mai ales că trăiam alături de toată familia şi ai mei erau cu toţii săraci".

Vezi o galerie foto cu Bourceanu şi Nikolici de la antrenamentul de ieri al Stelei

Mama lui era singura din familie care lucra şi nu-i putea întreţine pe Alex şi pe fraţii lui. El se gîndise să se lase de fotbal şi să muncească în construcţii, ca să cîştige bani mai mulţi şi să-şi ajute familia.

Bourceanu a avut însă norocul să fie remarcat de Marius Stan. Preşedintele l-a luat de la Dunărea la Oţelul pentru o sumă de transfer de doar 40.000 de euro. I-a oferit jucătorului 2.000 de euro lunar şi posibilitatea să progreseze şi sportiv, şi financiar.

A ajuns apoi la Timişoara, unde a cîştigat 300.000 de euro pentru cele două sezoane în violet. Acum, contractul pe care l-a semnat cu Steaua îi va aduce peste o jumătate de milion de euro în următorii trei ani.

Are o fetiţă
Bourceanu, 26 de ani, e căsătorit şi are un copil mic. A aşteptat finalul negocierilor la Galaţi, petrecîndu-şi timpul cu soţia şi cu fetiţa lui. "Chiar e familist, nu iese deloc prin cluburi, nu e un jucător care să provoace astfel de probleme", îl descriu oamenii care au fost colegi cu el la Timişoara.

Cu glezna umflată pentru "naţională"
Alex are patru selecţii la reprezentativă, ultima prezenţă fiind în meciul cu Bosnia, pe care "tricolorii" l-au cîştigat cu 3-0. Prima oară a fost convocat în 2009, pentru un amical cu Croaţia, şi a mers la lot deşi era accidentat. Nu i-a anunţat pe cei din staff-ul "naţionalei" că are glezna umflată, de teamă să nu rateze şansa care i se oferise, a mers la Mogoşoaia cu o zi înainte de convocarea oficială şi a făcut singur un antrenament fizic, ca să-şi testeze glezna accidentată. A ţinut şi a putut juca împotriva reprezentativei lui Srna.

Invers decît Răduţ
Dacă Bourceanu e genul Bănel Nicoliţă, adică fotbalist provenit dintr-un tînăr foarte sărac, la Steaua există şi un caz opus lor. E vorba despre Mihai Răduţ, ai cărui părinţi au bani şi şi-au permis să-i ofere cadou de majorat un Porsche. Răduţ şi-a păstrat pasiunea pentru maşini şi are acum autoturisme de 200.000 de euro, adică mai mulţi bani decît a cîştigat el de cînd a venit în Ghencea.

700.000 de euro a plătit Steaua pentru Bourceanu, aceeaşi sumă cu care Timişoara îl luase de la Oţelul

85 de meciuri a strîns Bourceanu în Liga 1 din vara lui 2008, cînd a debutat în primul eşalon în tricoul Oţelului


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
cajualex
cajualex  •  27 Iulie 2011, 17:00

si Steaua o sa`l ingroape ! :)))

zizu
zizu  •  27 Iulie 2011, 15:51
Postat de mitzam pe 27 Iulie 2011, 11:34

Cautam putin in istorie sa vedem ce echipa a avut macelari? Incep cu acest simbol a clubului ros-albastru, un caracter de nimic cu un limbaj, vezi doamne, elevat.. si anume Cornel Dinu (sa-i fie tarana usoara). Vrei sa continui lista?! Steaua ce macelari a avut? Lacatus (caruia ar trebui si tu sa-i pupi picioarele pentru ce a facut pentru tara careia tu ii spui "acasa) si Duro (care a fost mai mult in vizita pe aici)...

DA PE BUMBESCU CUI IL LASI?...

lucell
lucell  •  27 Iulie 2011, 14:40

daca ii aduce pe goga si moraes ...mai lipsesc inca vreo 20 de oameni si face echipa :))

Vezi toate comentariile (41)
Comentează