FOTBAL  »  Superliga  »  STRATEGIE

George Copos: "Ce transferuri? Bagă tinerii!"

Articol de , - Publicat vineri, 11 septembrie 2009 00:00

Copos îi promisese lui Hizo achiziţii, dar s-a răzgîndit. Argumentul patronului: jucătorii noi ar bloca ascensiunea juniorilor

Viorel Hizo e supărat că nu a primit atacantul care i-a fost promis. "Investim banii luaţi pe Maftei, 400.000 de euro, în achiziţii!", l-a asigurat Copos în momentul cedării căpitanului la Urziceni. Perioada de transferări s-a încheiat ieri şi "Dulăul" a rămas în trei vîrfuri: portughezul Joao Paulo (29 de ani), care a marcat de trei ori într-un an şi jumătate, plus tinerii Răduţă (21 de ani) şi Ioniţă (20 de ani).

Antrenorul a discutat zilele trecute cu proprietarul clubului despre necesitatea cumpărării unui nou fotbalist: "George, ne trebuie neapărat un atacant! Ai văzut doar că sînt tot mai dese meciurile în care jucăm bine fără să înscriem. Nu putem să stăm în copiii ăştia, e presiunea prea mare asupra lor". "Viorele, nu are rost să facem achiziţii. Dacă luăm fotbalişti consacraţi, îi blocăm pe tinerii pe care îi avem. Mai bine să le dăm lor şanse!" a fost răspunsul lui Copos.

Rapid nu a investit nici un leu în achiziţii vara aceasta. În Giuleşti au ajuns doar jucători liberi de contract: Matici şi Adrian Iordache, plus brazilianul Helder, împrumutat un an de la Nancy.

8 jucători promovaţi de la Rapid II sînt acum în lotul primei echipe

5,9 milioane de euro au cheltuit în vara lui 2008 rapidiştii pe cei 11 fotbalişti transferaţi atunci

Contre pe arbitraj

Brigada de la Rapid - Vaslui e formată din Augustus Constantin, Cristi Nica și Ionel Popa. Ultimul revine la un meci de Liga I după ce a fost suspendat pentru prestația avută la întîlnirea Urziceni - Rapid (1-0), din etapa a II-a, cînd a greșit la golul gazdelor. “E o decizie incredibilă!”, a comentat Hizo. De partea cealaltă, Porumboiu contestă delegarea lui Augustus: “Mi se pare extrem de ciudat cum Rapidul nu a pierdut nici o partidă din cele 28 în care i-a arbitrat el”.

Stache: “Vreau Rapidul”

Multimilionarul german Lutz Stache confirmă tratativele pe care le are cu George Copos pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Rapid. “Sînt interesat de acest club și sper ca în viitorul apropiat negocierile să avanseze, astfel încît în următoarele săptămîni să finalizăm tranzacția”, a spus Stache pentru hotnews.ro. Neamțul de 54 de ani are o avere estimată la un miliard de euro.

Boya ajută Rapidul
Fostul atacant din Giuleşti, Pierre Boya, s-a răzgîndit şi nu mai depune memoriu la FIFA pentru a-şi recupera restanţele financiare de 45.000 de euro. "Ţin legătura cu Bozovici, Herea şi Grigorie şi mi-au spus ce probleme sînt în continuare la echipă. Ştiu că sînt plătiţi cu întîrziere şi m-am decis să renunţ la banii pe care clubul mi-i datorează", a spus camerunezul în Cancan. Boya s-a transferat în ianuarie la Grenoble pentru 500.000 de euro.

Răduţă, out două săptămîni
Revenit accidentat de la echipa naţională de tineret, Lucian Răduţă nu va fi în lot la partida cu FC Vaslui. Atacantul şi-a dislocat umărul în partida pe care "tricolorii mici" au jucat-o marţi cu Moldova (3-0) şi are şanse mici de a se reface pînă la meciul din etapa a 7-a, de la Craiova. "Cu vasluienii nu voi juca sigur! Doctorul mi-a zis că trebuie să iau o pauză de două săptămîni. Sper să revin împotriva Craiovei, dar e greu", a zis Răduţă.

S-a întors Dobroiu
Oficialii lui CSM Rîmnicu Vîlcea au decis să renunţe la Ionuţ Dobroiu (21 de ani). Atacantul rapidist fusese împrumutat în Zăvoi pînă în iarnă, dar în cele trei partide pe care le-a jucat la Vîlcea a avut evoluţii modeste. "El e un jucător bun, dar nu e ce ne trebuie nouă. Decît să stea la noi şi să nu joace, mai bine se întoarce la Rapid", a spus antrenorul Alin Artimon. În Giuleşti, Ionuţ va evolua la echipa a doua, el neintrînd în vederile lui Hizo.

Ultimele noutăţi:

- Lucian Raduta are umărul stîng luxat, nu va juca împotriva Vasluiului și e posibil să rateze și partida din etapa a 7-a, de la Craiova. “Doctorul mi-a zis că trebuie să iau o pauză de două săptămîni. Sper să revin împotriva Științei, dar e greu”, a spus atacantul rapidist.
- Fostul giulestean Pierre Boya nu mai depune memoriu la FIFA pentru a-și recupera restanțele financiare de 45.000 de euro. “Știu că Rapidul are probleme mari fi nanciare și nu vreau să le fac rău. Renunț la banii ăia”, a declarat atacantul camerunez în Cancan.
- Peseiro a ratat calificarea la Campionatul Mondial. Arabia Saudită a remizat acasă cu Bahrain, 2-2, după ce în tur scorul fusese 0-0. Partida de la Riyadh a fost una de infarct: saudiţii au reuşit golul de 2-1 în minutul 90, dar au fost egalaţi în minutele de prelungire.
-  Brigada de la Rapid - Vaslui e formată din Aug. Constantin, Cristi Nica şi Ionel Popa. Ultimul revine la un meci de Liga I după ce a fost suspendat pentru prestaţia avută la întîlnirea Urziceni - Rapid (1-0), din etapa a II-a, cînd a greşit la golul gazdelor. "E o decizie incredibilă!", a comentat Hizo.
- Păun nu va fi apt de joc pentru meciul cu Vaslui, iar locul său în banda dreaptă a defensivei va fi luat de brazilianul Helder.
- Comisia de Apel a judecat ieri memoriul depus de Mircea Bornescu, dar a amînat darea unui verdict. Portarul de 29 de ani susţine că Universitatea Craiova nu i-a achitat ratele contractuale şi speră să devină liber pentru a semna cu Rapid.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  12 Septembrie 2009, 14:59

FOARTE MULTI FANI RAPIDISTI SUNT MARI MANAGERI SPORTIVI PE BANII LUI GEORGE COPOS. HAI SA FACEM UN EXERCITIU SA DESCHIDEM UN CONT SI SA DAM FIECARE RAPIDIST SAU SIMPATIZANT RAPIDIST CATE 10 EURO PENTRU UN ATACANT DE VALOARE SI SA-I PLATIM SI CONTRACTUL. CINE PREIA INITIATIVA? DAR FARA "MARELE" A.DMINISTRATOR TOMA.

 •  11 Septembrie 2009, 08:20

copos in ziua in care vei pleca 1 milion de rapidisti vor sarbatori ca si cind am lua al 4 lea titlu, finala cupei europei centrale si am juca direct in cl.hai, cara/teeeeeeeeeeeee

Vezi toate comentariile (2)
Comentează