FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Geraldo, Brandan şi Tatu ţin Steaua în viaţă, dar Becali abia aşteaptă să scape de străinii din lot!

Becali nu mai vrea străini în echipă, dar coloana vertebrală a roş-albaştrilor e formată dintr-un portughez, un brazilian şi un argentinian
Becali nu mai vrea străini în echipă, dar coloana vertebrală a roş-albaştrilor e formată dintr-un portughez, un brazilian şi un argentinian

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 23:16

Geraldo, Brandan şi Tatu, cei mai buni stelişti în Antalya, sînt nedespărţiţi în afara gazonului şi au pozat pentru GSP în cea mai dragă ipostază a lor: de foarte buni prieteni.

"Vreau echipă din jucători români. Încet-încet, străinii vor pleca de la Steaua, alţii nu mai aduc şi în maximum doi ani va fi o echipă formată exclusiv din fotbalişti români".

Anunţul îi aparţine lui Gigi Becali, a fost făcut la Bucureşti, numai că realitatea de la peste 1.800 de kilometri depărtare de ţară, în Antalya, e cu totul alta.

Primii titulari ai lui Ilie Stan
Cei mai buni fotbalişti din cantonament, cei care se pregătesc cel mai bine, cei care au dat cel mai bun randament şi care au fost cei mai folosiţi nu sînt români! E vorba despre Geraldo, Brandan şi Tatu. În momentul de faţă ei formează coloana vertebrală a Stelei, sînt siguri de posturile de titulari în ciuda faptului că evoluează în zonele cu cea mai mare concurenţă din lot: stoper, fundaş stînga sau mijlocaş central în cazul lui Brandan, şi atacant.

Fără ei, Steaua a fost penibilă
Cel mai solid argument că ei ţin Steaua în viaţă îl reprezintă prestaţiile echipei atunci cînd nici unul dintre cei 3 nu s-a aflat pe teren în Antalya. Adică în repriza a doua cu Legia Varşovia, cînd scorul a fost 1-0 pentru polonezi şi cînd s-a jucat slab, şi tot meciul cu Concordia Chiajna, cînd Steaua a fost spulberată cu 4-1 şi s-a umplut de ruşine.

Cîte un compliment pentru fiecare
Pe parcursul celor peste două săptămîni de stat în Antalya, au fost trei momente în care fiecare dintre Geraldo, Brandan şi Tatu au avut parte de elogii din 3 părţi diferite.

1. Geraldo. Aflat în tribună în timpul meciului cu Legia Varşovia, Florian Walter, patronul lui U Cluj, a exclamat către Duckadam: "Băi, ce jucător e portughezul ăsta! Absolut fantastic cum poate să joace, ce noroc pe voi să aveţi un asemenea fotbalist!".

2. Brandan. La finalul meciului Steaua - Kuban 3-0, chiar Dan Petrescu a spus: "E fabulos! Steaua nu va mai găsi prea curînd un fotbalist ca Brandan, sînt tot mai puţini jucători care să evolueze perfect pe orice post îi pui".

3. Tatu. La antrenamentul de după meciul cu Kuban, un membru al staff-ului stelist s-a minunat de brazilian: "Voi aţi văzut cum a putut să joace aseară? A alergat enorm şi n-a pierdut nici un duel! Ce fotbalist şmecher! Va fi, de departe, ce mai bun jucător al nostru în retur".

Ce au făcut cei 3 în Antalya pînă acum

Geraldo
- în 3 dintre cele 4 meciuri, Steaua n-a primit gol cît timp el a fost pe teren: cu Levski, cu Legia şi cu Kuban
- n-a avut nici măcar o eroare în defensivă deşi a bifat cele mai multe minute dintre toţi jucătorii

Brandan
- a jucat de fiecare dată foarte bine, indiferent dacă a fost folosit mijlocaş central sau fundaş stînga
- în primul meci a scos un penalty, în al doilea a oferit o pasă de gol fabuloasă pentru Florin Costea, cu Mlada i-a dat pasă de gol lui Nikolici, iar cu Kuban de la el a plecat faza primului gol al Stelei

Tatu
- a fost folosit de fiecare dată ca atacant şi a dat randament indiferent lîngă cine a jucat
- a marcat două goluri, ambele din acţiune, iar cu Kuban a scos şi penalty-ul ratat de Rusescu
- cu Kuban a făcut un meci remarcabil. Pe lîngă aportul ofensiv, a coborît mereu în defensivă pentru a-l ajuta pe Rusescu în banda dreaptă

Sînt în topul minutelor jucate în cele 5 amicale din Turcia
1. Geraldo: 270
2. Tatu: 261
3-6. Brandan: 260
Iliev: 260
Rusescu: 260
Tănase: 260

Şi în tur au fost printre cei mai buni
Cei 3 au fost remarcaţii Stelei şi în prima jumătate a sezonului. Fiecarea bifat minimum 19 meciuri, adică peste două treimi din jocurile oficiale. Mai mult, toţi se află în primii 7 în clasamentul mediilor notelor GSP, Brandan şi Geraldo fiind chiar pe primele două poziţii.
1. Brandan 5,94
2. Geraldo 5,92
.
.
7. Tatu 5,62

Au costat puţin
Geraldo a fost adus primul, în iunie 2010, atunci cînd i s-a terminat contractul cu AEK Atena. I s-a propus un salariu de 25.000 de euro, a acceptat şi a semnat pe doi ani. A urmat Brandan, cel care a fost evaluat la 800.000 de euro de Bucşaru. Şi Tatu a venit tot gratis, în iunie 2011.

Jucătorul Cine l-a adus Cît a costat
Geraldo: Piţurcă - liber
Brandan: Ilie Dumitrescu - 800.000
Tatu: Mihai Stoica - liber

Au lucrat împreună 14 goluri
În prima parte a sezonului, Geraldo, Brandan şi Tatu au contribuit decisiv, cu gol sau pasă decisivă, la nu mai puţin de 14 dintre cele 39 de goluri marcate de Steaua în toate competiţiile. Rezultă un procent de peste 35 la sută, în condiţiile în care doar Tatu e jucător cu profil ofensiv

Jucătorul Goluri Pase decisive
Geraldo 1/1
Brandan 0/7
Tatu 4/1

770 de mii de euro însumează salariul anual al celor 3: Brandan cîştigă 320.000 pe an, Geraldo 300.000, iar Tatu 150.000

29,8 e media de vîrstă a celor 3, cel mai în vîrstă fiind Geraldo (31 de ani), în timp ce Brandan va împlini 29 de ani în martie, iar Tatu va face în aprilie 30 de ani

După Twente se sparge trioul
Tripleta portughezo-argentiniano-braziliană se va face ţăndări, iar din viitorul sezon se va regăsi în lot cel mult unul dintre ei. Brandan va pleca aproape sigur în China după "dubla" cu Twente, în timp ce lui Geraldo nu-i va mai fi prelungit contractul scandent în vară. Singurul care are şanse să rămînă e Tatu, despre care Becali a spus că doreşte să-i mai facă încă un an de contract.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (24)
vasglo
vasglo  •  08 Februarie 2012, 14:11
Postat de r.obert pe 08 Februarie 2012, 13:38

Nu cred c-o sa plece nici Brandan, nici Geraldo. Cel putin pana la vara.

Este evident ca nu pleaca niciunul pana la vara, dar ce sa mai scrie si pseudojurnalistii astia in pauza competitionala? Bat apa in piua pe aceleasi subiecte, evident despre Steaua. Unul scrie una, altul alta care-l contrazice pe celalalalt. Unul zice ca Becali vrea sa scape de Brandan, ca-i strain, si-l da pentru numai un milion, altul zice ca Brandan vrea sa plece, momit de Mara, la bani multi in China si ca un milion cerut pe el e mult. Unul zice ca Geraldo nu va mai pune osul ca nu-i prelungeste contractul, altul zice ca-i profesionist si nu conteaza asta, el va da totul la echipa. Astia sunt ei, Mazetarii:))

r.obert
r.obert  •  08 Februarie 2012, 13:38
Postat de realitatea_ro pe 08 Februarie 2012, 13:05

steaua o sa piarda 2 jucatori esentiali de care avea nevoie in lupta pentru titlu ..brandan si geraldo ..fara ei o sa scada mult sansele ..nu o vad bine pe steaua in retur ...nu o sa se faca treaba iar stan va fi demis..

Nu cred c-o sa plece nici Brandan, nici Geraldo. Cel putin pana la vara.

bozgor
bozgor  •  08 Februarie 2012, 13:16

asta omoara steaua. este un diavol pt steaua. scapati de el ca altfel va scapa el de steaua

Vezi toate comentariile (24)
Comentează