FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMIA GHEORGHE HAGI

Gică Hagi: "Mi-e dor de miză"

Gica Hagi, Hagi
Gica Hagi, Hagi

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2010 00:00

Gheorghe Hagi (45 de ani) îşi antrenează în Antalya puştii de la Academie, dar tînjeşte după partidele din competiţiile tari

În Antalya se trage tare. Unii se pregătesc să se bată la titlu, alţii caută formula magică pentru a scăpa de retrogradare. Aproape toată Liga I se antrenează pe malul Mediteranei. Tot aici e şi Hagi. Departe de lumea agitată a elitei fotbalului românesc, "Regele" s-a retras în mijlocul tinerilor pe care îi conduce la academia ce-i poartă numele.

I-a adus pe puşti în turneu în Antalya, ca să simtă şi ei gustul meciurilor internaţionale. Ieri, copiii lui Hagi au avut un amical cu "tineretul" lui Şahtior Doneţk. Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, dar Gică s-a agitat pe margine ca la o partidă cu miză. A strigat la jucători, s-a certat cu arbitrii care i-au refuzat un penalty pe final, dar apoi a mers în mijlocul copiiilor să le spună cîteva cuvinte de încurajare.

- Domnule Hagi, nu vă este dor de un meci aprins, cu miză, de prima divizie?
- (zîmbeşte) Eee, mi-e dor de miză, îmi lipseşte puţin... Puţin mai mult, dar am început un proiect la Academie, mi-am luat un angajament, iar acum sînt concentrat la munca de aici. Dar, poate la vară, cine ştie?

- Cum este să lucraţi cu puşti care doar au auzit de numele Gică Hagi, neavînd prilejul să vă vadă prea mult pe teren?
- E plăcut. Dai aripi unui fotbalist la începutul carierei. Acum ne pregătim. Fotbalul se joacă oriunde, calitate să fie. I-am adus pe tineri în turneu să simtă mai aproape de ei performanţa, să vadă şi ei ce posibilităţi de exprimare au.

- Există un nou Hagi acum, în fotbalul românesc? Poate chiar la academia dumneavoastră?
- (zîmbeşte iar) Voi mereu întrebaţi asta! Nu ştiu, nu e treaba mea, mă dedic acum creşterii de copii talentaţi. Vom vedea.

- De Liga I ce părere aveţi? Cine cîştigă?
- Sînt multe echipe interesante, de aceea şi returul va fi unul interesant.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează