FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a dat o super-lovitură și fără să spargă banca » Transferul de 50.000 de euro care depășește toate așteptările

Articol de - Publicat miercuri, 22 august 2018 16:33

Cristian Bălgrădean (30 de ani) e probabil cel mai bun dintre transferurile ieftine realizate de FCSB în ultimii ani: în actualul sezon e singurul integralist şi a reuşit 26 de parade în cele 9 meciuri oficiale. 

FCSB cheltuie milioane de euro în fiecare mercato, iar sumele de peste o jumătate de milion de euro au devenit aproape o tradiţie, indiferent de numele jucătorului cumpărat şi echipa de la care e adus. Totuşi, FCSB are acum în lot un exemplu care demonstrează că nu e obligatoriu să cheltuieşti mult pentru a aduce un fotbalist de top, care să aibă prestaţii bune şi randamentul echipei să crească datorită lui!

A costat cât a opta parte din Vlad

Numele acestuia e Cristi Bălgrădean. A venit în urmă cu o jumătate de an, atunci când FCSB intrase în criză: a crezut că Andrei Vlad poate fi înlocuitorul lui Niţă, puştiul a greşit însă grav, moment în care Becali s-a decis să aducă un portar cu experienţă.

Mihai Stoica i l-a propus pe Bălgrădean, iar transferul a costat numai 50.000 de euro, adică de 8 ori mai puţin decât s-a plătit pe puştiul Vlad. Practic, mărunţiş pentru ceea ce aruncat Becali în ultimii ani în perioada de transferuri.

Medie de goluri încasate: 0,67 pe meci

Şi în acest sezon, ca şi în play-off-ul trecut, Bălgrădean nu doar că nu a gafat, nu are nicio notă de 4 în casetele GSP la meciurile de Liga 1 şi Europa, dar a avut prestaţii foarte bune.

Iar media lui de goluri încasate în cele 9 jocuri oficiale din 2018-2019 arată excelent: doar 6 în 9 partide. În plus, e singurul din lotul FCSB care a fost integralist în cele 820 de minute. 

Medie de 3 parade pe meci

3 parade

272de meciuri a jucat Bălgrădean în ultimul deceniu exclusiv în meciurile de Liga 1, la 5 echipe: Unirea Urziceni, Dinamo, U Craiova, Chiajna şi FCSB

10meciuri în Europa are Bălgrădean, care încă n-a apucat să joace vreodată în grupele unei competiţii de pe continent

Şi în primăvară a fost de top

Bălgrădean a fost adus în februarie şi nu doar că s-a integrat extrem de rapid, dar în campionat a avut prestaţii extrem de bune în primăvară. A avut o medie de goluri primite chiar mai bună decât are acum în cele 9 jocuri oficiale. Atunci, în cele 10 confruntări de play-off, a încasat numai 6 goluri. În plus, un singur fotbalist din lotul lui Dică a avut o medie a notelor GSP mai mare decât a lui, e vorba despre Budescu. 

Gardoş, ultima lovitură pe bani puţini!

Înaintea lui Bălgrădean, au mai existat jucători care au costat puţin şi foarte puţin, sume cuprinse între 50.000 şi 150.000 de euro, însă au fost în majoritate soluţii care n-au dat randament în roş-albastru. Ultimul care a venit pe bani puţini, care a jucat la nivel înalt şi care a şi fost vândut pe o sumă imensă a fost Florin Gardoş. A costat în 2010 numai 150.000 de euro, iar după 4 ani a fost cedat la Southampton pentru 6,8 milioane de euro. 

Alţi jucători care au costat cel mult 150.000 de euro

Cu ce portari a câştigat FCSB ultimele 5 titluri

portari titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
martinpen
martinpen  •  23 August 2018, 10:06

Craitoiu, te invit public sa faci o analaiza succinta si sa afirmi public, bazat pe articolele GSP cate "lovituri" a dat Becali... Nu se poate sa citesc in fiecare zi ca Becali a mai dat o lovitura, iar voi, asa zis ziaristi, sa nu stiti sa le adunati...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează