FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Răscoala lui „Spartacus” a funcționat » Cum a blocat Gigi Becali noua regulă U21

Articol de , , - Publicat luni, 24 mai 2021 22:30 / Actualizat luni, 24 mai 2021 22:30

Protestul pe care l-a pornit Gigi Becali, autointitulat „Spartacus”, a provocat amânarea aprobării noii reguli U21. Burleanu le-a transmis cluburilor să delege cinci președinți care să participe la o negociere cu el.

Federația le transmisese cluburilor din prima ligă o propunere cu două variante pentru modificarea regulii care impune folosirea fotbaliștilor sub 21 de ani, dar Comitetul Executiv nu a mai aprobat niciun scenariu în ședința de ieri.

Argăseală, membru al Comitetului din partea Ligii Profesioniste, a venit în ședință croit să voteze împotriva ideii FRF. Becali anunțase deja că are de gând să conteste în instanțele civile planul Federației.

Gigi Becali nu acceptă încă un junior impus de FRF

Ce îi deranjează pe Gigi și pe alți conducători de cluburi pe care i-a luat aliați patronul FCSB? Federația vrea ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui "junior" încă din primele minute ale unei partide. Alt "under" trebuie să evolueze pe toată durata unui joc.

A doua propunere a FRF: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului.

FRF: „Renunțați și voi la ceva!”

Cluburilor nu le convine niciuna dintre propuneri, ele vor să folosească doar un fotbalist sub 21 de ani. Burleanu le-a transmis reprezentanților Ligii în ședința de ieri să alcătuiască o delegație din cinci conducători. Răzvan ar primi delegația aceea la negocieri pentru stabilirea noii reguli U21.

Președintele Federației le-a amintit reprezentanților LPF că au beneficiat de ceva la schimb atunci când a fost aprobat prima oară "criteriul under": "Noi am renunțat atunci la condițiile care impuneau ca extracomunitarii legitimați în România să fie internaționali. Dacă negociem acum trebuie să renunțați la beneficiul acela!".

Criteriul acela pentru extracomunitari făcea imposibilă achiziționarea unor fotbaliști din multe țări prea puternice, fiindcă niciun club românesc nu își permite să angajeze jucători din naționalele Braziliei, Argentinei, Columbiei sau din națiunile africane cu selecționate foarte puternice.

Eu nu mai accept să mă conducă un copil, să-mi spună el ce să fac cu societatea mea comercială! Burleanu e stăpânul, noi suntem sclavii, dar eu sunt sclavul Spartacus, care era trac, deci machedon, și mă răzvrătesc împotriva stăpânului. Am vorbit cu Rotaru, cu Marian Copilu, cu Iftime, cu toții suntem gata să facem o grevă, să nu mai folosim nici un jucător U21!
Gigi Becali, patron FCSB

Dacă Federația mai insistă pentru al doilea jucător sub 21 de ani, nu-l mai bag în echipă nici măcar pe Tavi Popescu, chiar dacă el ar merita să joace, că e foarte bun!
Gigi Becali, patron FCSB

UTA a scăpat

Astra spera să ajungă la baraj, să nu mai retrogradeze direct, dacă FRF o elimina pe UTA din Liga 1 ca urmare a unui proces în care doi oficiali arădeni sunt acuzați de complicitate la dare de mită. Burleanu a anunțat după ședinta Comitetului Executiv că FRF așteaptă o decizie definitivă a instanțelor înainte să hotărască ceva în planul sportiv. Ceea ce înseamnă că UTA va continua în primul eșalon și în sezonul următor, în vreme ce Astra se duce în "B", dacă nu cumva o să intre în faliment și va dispărea de tot. 

Răzvan Burleanu, ultimele detalii despre regula U21

Citește mai multe știri din Liga 1:

Întrebat de FCSB, Gabi Balint a izbucnit în direct: „M-AM SĂTURAT!”

Un titular a plecat de la Dinamo și dă cărțile pe față: „Sunt neplătit din decembrie! Depun memoriu”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (55)
cj1960i
cj1960i  •  25 Mai 2021, 18:04
Postat de dodo001 pe 25 Mai 2021, 14:11

Șmecherie a la Burleanu! Pe 5 ii poate convinge mai bine decât pe 16. Negociere, I-auzi la el! De ce nu au echipele tratament egal cu cele din Europa? Fiindcă Burleanu în loc sa investească din banii veniți de la UEFA pe centre de copii și juniori le impune aceste lucruri cluburilor. Banii sa rămână la FRF. Să-i fie călduț lui, sa aibe salarii bune, Mercedes și sa mai corupă alți conducători de Liga a 2 - a și a 3-a. FRF primește cca 4,5 mioane pe an de la UEFA tocmai pentru dezvoltarea fotbalului. Ei nici măcar VAR nu au dorit sa achite, le impuneau cluburilor. Bine va face Gigi. Bravo Gigi!

Plin de smecherii, omul are o idee fixa cu u21, dar de antrenori, stadioane, VAR, arbitraj, un nou Luceafarul, economii la banii federatiei, il doare la basca, vrea sa scoata castanele cu mana altora.

cj1960i
cj1960i  •  25 Mai 2021, 17:42
Postat de ironicc pe 25 Mai 2021, 11:13

Spartacus in filme poate ...in ROmanica *** *** nostru si patronii astia care "imprumuta clubul" nu au nicio intentie sa salveze ceva ....incredibil ! Un Viktor Orban ne trebuie noua sa puna legea pe ei .....

Voi, cine?

magic4ever
magic4ever  •  25 Mai 2021, 15:29

Becali sa se compare cu un dictator nu cu Spartacus...

Vezi toate comentariile (55)
Comentează