FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA 1-1

Gigi Becali i-a întors spatele lui Stoichiţă!

Gigi Becali, Becali, Steaua
Gigi Becali, Becali, Steaua

Articol de , - Publicat marti, 02 martie 2010 00:00

Ruptură între antrenorul şi patronul Stelei după derby-ul cu CFR şi înaintea celui cu Urziceni. Acuzele lui Gigi de la finalul meciului cu CFR l-au determinat pe "Lippi" să spună în premieră: "Îl respect, e patron, însă am alte păreri"

Confruntarea cu CFR a învolburat din nou apele la Steaua, unde relaţia dintre patron şi antrenor e tot mai tensionată şi mai aproape de o ruptură şi la propriu. La figurat ea s-a produs deja în noaptea de după jocul cu Culio şi compania.
Vezi fazele controversate din CFR Cluj - Steaua 1-1  (video)

Divergenţe patron-antrenor
Finalul derby-ului a declanşat o adevărată tornadă în interiorul echipei, iar cel care a pornit-o a fost Gigi Becali. Acesta i-a desfiinţat pe Petre Marin şi pe Tudose: "Sînt jucători de Divizia C, n-au ce să caute la Steaua. Tudose părea de pe planeta Marte, iar Petre Marin de pe Jupiter".

Stoichiţă, care pînă duminică a dovedit o atitudine temperată şi supusă faţă de Becali, a reacţionat şi a avut o declaraţie publică în care s-a delimitat în premieră de patron: "Îi respect părerire lui Gigi, dar eu am altele şi nu vreau să intru în polemici cu el. Aici e ca la intreprindere: eşti angajat şi nu îţi poţi permite să intri în polemici cu patronul".

Cît va mai înghiţi Stoichiţă?
Situaţia de faţă nu reprezintă o noutate în Ghencea, dimpotrivă. Hagi, Lăcătuş, Dorinel şi Bergodi sînt cei care au trecut prin fazele relaţiei pe care a avut-o şi Stoichiţă cu Becali, foarte bună la început, tensionată pe parcurs şi terminată cu o despărţire prematură. Stoichiţă pare să fi ajuns la capătul puterilor şi chiar le-a spus apropiaţilor în noaptea de duminică spre luni că nu mai poate să-i înghită lui Becali presiunile şi că ia în calcul şi varianta de a renunţa.

DECLARAŢII FAŢĂ ÎN FAŢĂ
"Cum să mai joace Tudose la Urziceni, ce, sîntem sinucigaşi? O să intre probabil Tall"
Gigi Becali

"Tudose e un jucător de valoare şi are un viitor frumos. Nu mi-e frică să-l felicit şi pe el, şi pe toţi ceilalţi, că tot cu ei o să joc etapa viitoare"
Mihai Stoichiţă

"Petre Marin şi Tudose nu mai trebuie să calce în echipa Stelei pentru că ei nici măcar nu ştiu pe ce lume trăiesc. Stoichiţă să facă bine să realizeze că ei nu sînt jucători"
Gigi Becali

"Trebuie să accept orice zice el, pentru că sînt un angajat, dar pot ca în timpul săptămînii să încerc să-l conving că soluţiile mele sînt cele bune"
Mihai Stoichiţă

"Cît timp Stoichiţă va avea o atitudine supusă faţă de Gigi Becali, va fi OK pentru el. Dacă îşi va schimba atitudinea..."
Ioan Becali, declaraţie făcută în urmă cu o lună

Ce îi reproşează Becali antrenorului
1. Că îl foloseşte pe Petre Marin, patronul considerîndu-l un fotbalist terminat
2. Că nu îl încearcă pe Ovidiu Petre ca fundaş central, acolo unde echipa nu prea are soluţii
3. Că îl foloseşte pe Cristi Tănase pe postul de al doilea vîrf, şi nu ca mijlocaş de bandă

Ce îi reproşează Stoichiţă patronului
1. Că n-a investit nici un ban în această iarnă în campania de achiziţii şi nu i-a adus pe Ouon şi pe Iovov, solicitaţi cu insistenţă de antrenor
2. Că face declaraţii prin care îi terorizează şi îi ţine sub o presiune mare pe jucători, exemple fiind reacţiile lui Becali după primele două etape din retur
3. Că i-a vîndut şi pe Rada, şi pe Ghionea fără a aduce înainte alţi fundaşi centrali

RELAŢIA BECALI-ANTRENOR ÎN 5 PAŞI » Stoichiţă e la un pas de demitere!

Ce program urmează pentru Stoichiţă
Martie de foc
Data    Meciul
7 martie    Urziceni - Steaua
13 martie    Steaua - Oţelul
17 martie    Dinamo - Steaua
21 martie    Steaua - Gaz Metan
28 martie    Pandurii - Steaua

STATISTICA ULTIMILOR 6 ANI
O schimbare la fiecare 5 luni
Becali este o adevărată sperietoare pentru antrenorii Stelei. Statistica e argumentul principal în a susţine această ipoteză. Din vara lui 2004 şi pînă astăzi, Gigi a făcut nu mai puţin de 12 schimbări de antrenor, adică o medie de o modificare la fiecare 5,5 luni! Singurii antrenori care au plecat de bună voie, fără să fie demişi sau nevoiţi să renunţe în urma acuzelor lui Becali, au fost Olăroiu şi Protasov.

DEZVĂLUIIRE-ŞOC
Indicaţii lui Hagi din restaurant
La mult timp după ce a demisionat de la Steaua, Hagi a povestit un episod care l-a marcat pe timpul mandatului în Ghencea. Regele a dezvăluit că în seara dinaintea unui joc, s-a trezit cu Adrian Ilie, managerul de atunci, la uşa camerei de hotel, acesta transmiţîndu-i că Gigi Becali vrea un anume jucător titular a doua zi. "Bine, mă, Adi, spune-i şi tu că nu poate să stea la masă la restaurant şi la 12 noaptea să se trezeasca el că vrea pe nu ştiu cine. Eu nu accept aşa ceva", i-a replicat atunci Hagi lui Ilie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
 •  02 Martie 2010, 23:14

frate nu pot sa cred ce zdreantze de ziaristii. cat au stat ei sa faca pozele alea in photoshop, sa inventeze RUPTURA anului :))) penal. jalnic :((

 •  02 Martie 2010, 18:48

Stoichita are dreptate, oierul n-a bagat si nu va baga bani in transferuri sanatoase. Ia jucatori gratis sau ieftini, fara valoare si vrea sa faca performanta cu ei.NICIODATA !!

 •  02 Martie 2010, 16:22

adevarul e ca petre marin trebuie sa iasa la pensie ... si steaua sa se gandeasca la viitor sa aduca jucatori inalti puternici de viteza si tineri de acolo pleaca toate problemele stelei ca joaca cu toate fosilele si rebuturile luate la mana a 5-a de la mai stiu eu ce echipe

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close