FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali trebuie să mai aştepte două zile ca să afle dacă e pus în libertate: "Cea mai bună perioadă din viaţa mea"

Gigi Becali a fost liber 5 zile săptămîna trecută, dar speră ca de azi să se întoarcă definitiv acasă
Gigi Becali a fost liber 5 zile săptămîna trecută, dar speră ca de azi să se întoarcă definitiv acasă

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2015 00:00 / Actualizat marti, 31 martie 2015 21:15

Gigi Becali a mulţumit ieri judecătorilor care l-au condamnat, încercînd să-i convingă că a realizat că a greşit.

Ieri, la Curtea de Apel Constanţa s-a judecat recursul procurorilor la decizia Tribunalului Medgidia de a-l pune în libertate anticipat pe Gigi Becali, dar instanţa a amînat pronunţarea pentru ziua de vineri.

Pentru a-i convinge pe judecători că merită să fie eliberat, patronul Stelei a vorbit despre munca pe care a depus-o în timpul încarcerării, despre cărţile scrise şi donaţiile făcute. A şocat cu o afirmaţie despre detenţie: "E cea mai bună perioadă din viaţa mea!".

A admis că n-a procedat corect cînd i-a căutat singur pe hoţii maşinii sale şi a pretins că nu gîndul la reducerea sancţiunii l-a împins să se apuce de literatură: "Cărţile sînt scrise cu inima, cu suflet, cu sînge. Mă trezeam la două noaptea din somn şi notam o idee, nu am scris cărţi de 20 de pagini de dragul de a scădea din pedeapsă, aşa cum fac unii. În cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat nişte bani la bodyguarzi să-mi recupereze maşina şi i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fără ştirea mea.

Trebuia să anunţ Poliţia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Am făcut complicitate la abuz în serviciu acum 17 ani, cînd eram nimeni, nu ştiam pe nimeni, am făcut un schimb de terenuri. Între timp, am fost europarlamentar, am ajuns deputat în Parlamentul României şi nu am mai făcut nici un abuz în serviciu, deşi puteam să fac! Sînt acuzat că în acest schimb de terenuri am furat 900.000 de dolari, dar eu am dat 30.000.000 de euro donaţii la oameni".

Acesta nu s-a arătat dezamăgit de condamnarea pe care a primit-o, ba chiar a declarat că se bucură că a petrecut aproape doi ani după gratii: "Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare. Mîntuirea e cel mai important lucru pentru mine şi am învăţat ce înseamnă mîntuirea în închisoare".

La final, Gigi i-a oferit judecătorului cartea sa, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei", apoi a revenit la penitenciarul Poarta Albă.

3 ani şi jumătate a fost sentinţa finală pentru Gigi Becali, din care a executat un an şi 11 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  01 Aprilie 2015, 23:30

Nu are decat 5 % sanse sa fie eliberat !

spivak
spivak  •  01 Aprilie 2015, 18:38

Şi boala aia care-i punea viaţa în pericol, durerile alea insuportabile care-l torturau zi şi noapte, operaţia vitală pe care trebuia s-o facă neapărat în străinătate, regimul inuman de detenţie...?

adrian_d_mihai
adrian_d_mihai  •  01 Aprilie 2015, 16:55
Postat de gesepistii pe 01 Aprilie 2015, 11:03

Incult este clar dar lui Paszkany la ce ia folosit cartea daca si-a bagat PAULA in CeFuRA si a lasat-o in rahat dupa ce a comis in Gruia infractiuni economico-financiare? gsp.ro/gsp-special/media/exclusiv-cum-se-faceau-platile-catre-jucatorii-lui-cfr-gazeta-a-intrat-in-posesia-unor-documente-bomba-445229.html Cînd se transferau la CFR, jucătorii semnau convenţii civile cu clubul, dar din 2012 au început să încheie aproape lunaracte adiţionale prin care renunţau la foarte mulţi bani din contracte. Aceste sume le erau însă plătite prin Fundaţia CFR 1907 Cluj, pentru evitarea unor taxe şi impozite. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?

Imi pare rau, dar nu vad legatura intre par si barna in comentariul respectiv! Cat despre Becali, asa cred si eu: Daca ii place la puscarie, pai sa stea acolo si sa ceara eventual o extindere a pedepsei, nu reducerea ei.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează