FOTBAL  »  Superliga  »  BRAŞOV - STEAUA, AZI, 20:45, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi depinde de Paszkany!

Articol de , - Publicat miercuri, 11 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 10 mai 2011 22:25

Steaua are nevoie de ajutorul lui CFR ca să mai joace în Europa, dacă ratează Cupa României

Roş-albaştrii îşi joacă astăzi şansele de a mai participa într-o competiţie europeană şi în sezonul următor. Ca să mai prindă Europa League, Steaua trebuie să treacă de FC Braşov şi să continue în Cupa României. Pe campionat nu poate să se bazeze, deoarece locul 6, pe care roş-albaştrii se află acum, nu garantează un bilet european.

Şi poziţia pe care Nicoliţă şi colegii lui o ocupă acum e foarte fragilă. Pentru a o păstra, cei din Ghencea au nevoie de ajutorul lui CFR Cluj, un club cu care s-au războit mult în ultimii ani. Şi de multe ori au luptat urît. Becali i-a atacat în cîteva rînduri violent pe Arpad Paszkany şi pe Iuliu Mureşan. "Papagali", "proşti" au fost cuvinte pe care le-a folosit Gigi despre oficialii de care depinde acum.

În ce fel e Steaua dependentă de Cluj? Roş-albaştrii au acum două puncte peste Gaz Metan Mediaş, adversara care le poate fura locul 6. Şi ei, şi Gaz Metan îi întîlnesc pe vişiniii din Ardeal în ultimele două runde ale sezonului. Mediaşul o primeşte pe CFR acasă, iar Steaua se deplasează în Gruia, unde s-ar putea să fie obligată să cîştige, dacă fosta campioană va fi pierdut la Mediaş. Gazul o mai întîlneşte pe Universitatea la Craiova, în ultima etapă, probabil un adversar facil, dată fiind situaţia din Bănie, iar "militarii" mai au de jucat cu FCM Tîrgu Mureş.


Programul ultimelor două etape:
Etapa a 33-a: Gaz Metan - CFR Cluj, Steaua - Tîrgu Mureş
Etapa a 34-a: CFR Cluj - Steaua, U Craiova - Gaz Metan

Braşovul e pericolul!
Pînă să se apuce de calcule, Steaua se teme de FC Braşov, formaţie împotriva căreia nu a marcat nici un gol în două partide disputate. Cu galben-negrii cîştigători ai Cupei, locul 6 nu mai valorează nimic. Braşov ar merge în Europa League însoţită de locurile 3, 4 şi 5 din clasament. Într-o posibilă finală Braşov - Dinamo, steliştii ar avea motive să devină fanii "cîinilor", care dacă înving în ultimul act eliberează o poziţie de Europa în Liga 1. Astfel, locul 6 ar deveni valoros.

Ar începe mai devreme cu o săptămînă
Deznodămîntul sezonului care se sfîrşeşte va influenţa la Steaua şi stagiunea viitoare. Cum? Dacă roş-albaştrii iau Cupa României, ei merg direct în play-off-ul Europa League. În schimb, ultima poziţie europeană din Liga 1 înseamnă alte două tururi preliminare în plus. Cel dintîi va fi pe 15 iulie, cu o săptămînă mai devreme decît deschiderea întrecerii interne. Asta înseamnă o vacanţă mai scurtă şi timp mai puţin de pregătire.

MM anunţă transferuri de top
Managerul general al Stelei a prefaţat campania de achiziţii a echipei pentru pauza competiţională. "Am luat deja jucători importanţi din propriul campionat şi dacă ne vom atinge toate obiectivele în privinţa jucătorilor pe care îi avem pe listă pentru a-i transfera, atunci în sezonul următor vom domina campionatul şi vom lua titlul", a spus Mihai Stoica. Gabi Matei, Mihai Costea, Moraes, Rusescu şi Dorinel Popa sînt jucătorii deja acontaţi.


Balaj, a 4-a oară

Meciul de diseară de la Braşov va fi arbitrat de Cristi Balaj, acelaşi "central" care a oficiat şi la partida tur, terminată la egalitate, scor 0-0. Va fi pentru a patra oară în 2011 cînd un meci al Stelei va fi arbitrat de Balaj. În precedentele 3, roş-albaştrii n-au încasat gol: 1-0 la Craiova, 0-0 la Timişoara şi 0-0 cu FC Braşov.


Şapte jucători în pericol

La meciul din etapa viitoare, cu FCM Tg. Mureş, de pe teren propriu, Steaua va avea la limita suspendării pentru ultima rundă, cînd va întîlni pe CFR, în deplasare, nu mai puţin de 7 jucători. Gardoş, Răduţ, Tănase, Maicon, Dică, Bicfalvi şi Bilaşco ar lipsi în Gruia dacă vor fi avertizaţi cu FCM Tg. Mureş, meci care se va disputa luni seara şi va fi transmis în direct de Antena 1.

INBOX
- Presa arabă a scris ieri că Dan Petrescu a semnat un contract fabulos cu Al-Ahli, echipă care l-a ofertat şi pe Olăroiu, dar acesta ar fi refuzat. 4 milioane de dolari pentru două sezoane ar urma să fie salariul lui Petrescu.
- Steaua a început deja formalităţile prin care să-şi dispute meciurile din sezonul viitor pe stadionul National Arena, care va fi terminat de construit în mai puţin de o lună. În ultimii 37 de ani, Steaua a evoluat aproape fără întrerupere pe Ghencea.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (38)
canad
canad  •  11 Mai 2011, 19:18
Postat de qwerty007 pe 11 Mai 2011, 01:19

Adica voi vreti sa ziceti in articol cu alte cuvinte ca Gigi va mai trimite o valiza in Ardeal !??

ptr qwerty007 gigi mi-e simpatic dar comentariul tau e fabulos

filozoful
filozoful  •  11 Mai 2011, 16:48
Postat de star01 pe 11 Mai 2011, 16:43

va da jiji"mielu'"

cRED CA O SA SI-L IA SINGUR ,.....DAR DE LA BERBEC Comentariul tău...

filozoful
filozoful  •  11 Mai 2011, 16:46

SPER CA "BANEL NICOLITA" SI "COMANDO BLACK " SA FACA CHAMPIONS LIGUE IN FAUREI : CEL MAI REPREZENTATIV CATUN PENTRU STEAUA: T_IZ_G-ANII 100%,(5 % REZERVAT LU MM)...ASTIA SUNTETI MAAAAAAAAAAAA NU VA MAI ASCUNDETI DUPA EPOLETII GENERALILOR ...CA AU CAM DISPARUT......

Vezi toate comentariile (38)
Comentează