FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi dinamită » După ce l-a luat pe Dică, Becali l-a făcut praf!

Articol de - Publicat vineri, 24 decembrie 2010 00:00

Patronul stelist a anunţat ieri primul transfer al roş-albaştrilor: "Îl luăm pe Dică pentru şase luni, dar cred că nu mai poate să alerge!"


Steaua a bifat ieri primul transfer al iernii: l-a repatriat pe Nicolae Dică. Fotbalistul de 30 de ani revine în Ghencea după doi ani şi jumătate. El şi-a reziliat contractul cu Catania, după ce în această toamnă a evoluat sub formă de împrumut în Turcia, la Manisaspor.

"Îi dau şi lui 10.000 de euro!"
Gigi Becali a anunţat ieri perfectarea tranzacţiei, însă nu a părut deloc entuziasmat de prima achiziţie în era Mihai Stoica. "Am vorbit cu MM şi Dică se întoarce. Îl luăm pentru şase luni şi îi dăm şi lui, acolo, 10.000 de euro pe lună. Să vedem dacă el mai poate să alerge! Au trecut trei ani peste el, nu mai e Dică ăla care marca multe goluri! Bine, cît a fost la CFR a înscris de n-a mai putut! Abia a dat şi el un gol. În fine, îl aduce să vedem dacă îl putem revitaliza", a declarat rîzînd patronul Stelei.

Unde va juca?
Cum Marius Lăcătuş e decis să schimbe sistemul de joc în 4-3-3, situaţia tehnicianului din Ghencea este una ingrată pentru a-i găsi poziţia optimă lui Dicanio. Acesta ar putea evolua în linia de trei mijlocaşi, ocupînd poziţia de inter dreapta, lîngă Ricardo şi Cristi Tănase. În precedenta perioadă petrecută în Ghencea, Dică a evoluat ca al doilea vîrf, poziţie din care el a înscris 54 de goluri în patru ani şi jumătate petrecuţi în tricoul Stelei.

Alte năzdrăvănii marca Becali:
- nu a vrut să-l transfere pe bulgarul Ivanov pe motiv că acesta e homosexual
- l-a demis pe Bergodi pentru că nu l-a lăsat să intre în vestiar la pauza unui meci
- l-a dat afară pe preparatorul fizic turc Yuksel Yesilova pentru că era musulman
- l-a numit pe Lăcătuş antrenor la Steaua în pauza publicitară de la GSP TV
- l-a sunat pe Ilie Dumitrescu la 2:00 noaptea să-i transmită să nu joace cu Brandan mijlocaş central

Cum ar putea arăta Steaua cu Dică pe teren
Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - N. Dică, Ricardo, Cr. Tănase - Szekely, B. Stancu, Surdu


"E problema celor de la Steaua dacă vor să reîncălzească supa. Mulţi jucători români nu reuşesc afară şi asta e rău pentru fotbalul românesc!"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

"Vreau să ajut Steaua să cîştige campionatul, iar eu să revin la echipa naţională!"
Nicolae Dică, atacant Steaua


2 milioane de euro a încasat Steaua pentru transferul lui Dică la Catania,în 2008. Acum el vine liber de contract

7 meciuri a bifat Dică la Manisa în toate competiţiile, doar unul ca titular. El a reuşit doar 1 gol

"Dică e pentru Steaua ce e Google pentru internet"
Mihai Stoica în 2006

Dică la Steaua
- a venit la începutul anului 2004 şi de atunci a fost în fiecare sezon golgeterul Stelei
- a cîştigat două titluri de campion (2005 şi 2006) şi o Supercupă (2006)
- a marcat 14 goluri în Europa, fiind pe locul 2 în clasamentul all-time al jucătorilor stelişti
- a marcat 54 de goluri în 125 de meciuri jucate în Liga 1

Geraldo mai stă 6 luni
Gigi Becali a anunţat că Steaua va renunţa în vară la fundaşul central portughez: "Are salariu mare, la vară ne despărţim pentru că atunci îi expiră contractul. Nu-l dau afară acum, chiar dacă ia 20.000 de euro pe lună. A jucat toate meciurile, a muncit pentru bani!".

Onofraş la Stoichiţă
Steaua ar putea să-l cedeze pe Marius Onofraş la AEL Limassol. Fotbalistul nu intră în planurile lui Lăcătuş şi nu poate evolua decît în campionate din afara ţării: "Îl dau şi cu 50.000 de euro. Şi cu 25.000!", a anunţat Becali.

"Nu scap de Ionescu!"
Gigi Becali a mărturisit că Andrei Ionescu are unul dintre cele mai mari salarii din lot: "M-a păcălit Mititelu că e mare fotbalist şi eu îi dau o groază de bani! El mi-a spus că stă şi la Steaua II, numai să-şi ia banii! Nu ştiu cum să scap de el!".

Ricardo, 50.000 de euro amendă
Patronul Stelei a mărturisit că în cazul în care nu va sosi la timp la reunirea echipei, brazilianul Ricardo va plăti o amendă uriaşă: "Aici nu e circ, e Steaua Bucureşti. Nu vine, îl amendez cu 50.000 de euro!".

Greşeala sezonului
Marele regret al lui Gigi Becali în 2010 este faptul că a transferat 7 jucători de la Unirea Urziceni. "Toată lumea zicea că luăm campionatul la pas. Regret că i-am luat. De- atunci s-a rupt totul! Dan Petrescu scosese maximum din ei", a recunoscut Becali.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
cracker
cracker  •  24 Decembrie 2010, 16:34

Degeaba ai stat ascuns la spitalul de boli nervoase alpine ca ai venit mai bolnav decat atunci cand ai fost internat..acum te citezi pe tine....Valiza dar valiza cat e valiza...asa ai facut cand te-a luat salvarea si te a dus la balamuc

schukaryn
schukaryn  •  24 Decembrie 2010, 15:03

Bai tata ti ai facut un control??? Lasa persoanele care cunosc si vor sa comenteze acest subiect sa faca treaba asta!!! Nu te mai prosti...scrie parerea si lasa ne!!

69centi
69centi  •  24 Decembrie 2010, 14:27

cu Dica si Ricardo in teren ii ia somnul pe fundasi atversi:))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează