FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi nu măreşte oferta pentru Wesley! » Încă un nume mare ratat de Steaua!

Ieri Wesley a refuzat propunerea, iar transferul a eşuat.
Ieri Wesley a refuzat propunerea, iar transferul a eşuat.

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 29 decembrie 2011 21:32

Brazilianul Vasluiului nu e primul fotbalist important pe care Steaua l-ar pierde fiindcă nu e dispusă la un efort financiar mare, primii pe listă fiind Guiza, Sînmărtean şi Belluschi.

Steaua încheie anul cu o veste proastă pentru suporteri. Wesley are şanse mici să mai vină sub comanda lui Ilie Stan, după ce ieri brazilianul l-a anunţat pe Gigi Becali, prin intermediul agenţilor săi, că refuză oferta care i-a fost făcută. Motivul? Exclusiv clauzele financiare ale propunerii.

Aşa cum Gazeta Sporturilor a anunţat încă din prima zi de după Crăciun, Wesley n-ar fi fost de acord decît cu un salariu şi cu primă de instalare foarte mare, în cuantum de minimum 750.000 de euro pe un an şi jumătate. Becali i-a propus însă ceva mai mult de 500.000 de euro şi totul a picat. "Dacă se răzgîndeşte, îl aştept la Steaua, dacă nu, să fie sănătos, nu mai plusez nici un euro, eu nu negociez", a anunţat Becali.

Cum ceea ce se anunţa marea lovitură a Stelei în această iarnă e pe cale să se transforme în marea dezamăgire a campaniei de achiziţii, GSP readuce în prim-plan şi alte nume importante de jucători pe care Steaua le-a ratat în ultimii 5-6 ani tocmai din cauza faptului că n-a dorit să rupă o barieră financiară şi să ofere sume mult peste nivelul Ligii 1.

Ce jucători a mai pierdut Steaua din cauze financiare

Lucian Sînmărtean
În ianuarie 2010, Sînmărtean putea pleca de la Bistriţa pe 50.000 de dolari, cît era clauza de reziliere. Steaua a fost prima interesată, însă Sînmărtean a cerut 250.000 de euro la instalare şi 200.000 de euro salariu. Becali n-a acceptat, iar Porumboiu i-a satisfăcut pretenţiile şi acesta a ajuns la Vaslui, devenind poate cel mai important fotbalist al moldovenilor în următorii doi ani.

Daniel Guiza
Mihai Stoica a dezvăluit că a fost în vizorul Stelei în 2006, însă solicitările lui salariale erau în jur de 600.000-700.000 de euro. Becali nici n-a dorit să audă, Steaua a închis pista, iar parcursul atacantului spaniol a fost fulminant. A plecat la Mallorca, a marcat 27 de goluri într-un sezon, a făcut parte din lotul Spaniei la Euro 2008, cînd ibericii au cucerit titlul continental, după care a fost achiziţionat de Fenerbahce pentru 14 milioane de euro!

Marius Stankevicius
În 2006, Olăroiu l-a dorit pe fundaşul lituanian, care atunci evolua la Brescia şi care ar fi putut fi achiziţionat pentru un milion de euro şi pe un salariu de 350.000 de euro. A fost considerat prea scump, a mai evoluat un an la Brescia, după care a fost cumpărat de Sampdoria, iar ulterior a mai jucat pentru Sevilla şi Valencia, iar acum e la Lazio.

Emiliano Armenteros
Adrian Ilie l-a dorit şi a negociat intens pentru el în 2007-2008, cînd era la Sevilla, împrumutat de Independiente. Steaua trebuia să achite însă un salariu mare fotbalistului, care solicitase 400.000 de euro, însă Becali a refuzat. Între timp, Armenteros a ajuns jucător important la Sevilla, pentru care a evoluat în acest sezon în 13 meciuri, inclusiv împotriva Barcelonei, cînd a fost folosit ca titular.

Tiago
A fost adus de Adrian Ilie în 2008, după ce îl dorise şi Malaga. Becali n-a dorit să-i achite clauza de 700.000 de euro, Steaua l-a pierdut, iar jucătorul a ajuns imediat la Hercules Alicante, în liga secundă din Spania. A promovat în primul an, iar următorul sezon a bifat 28 de meciuri în Primera, marcînd şi două goluri.

Fernando Belluschi
În vara lui 2007, Becali anunţa că i-a fost propus un fotbalist de top: Fernando Belluschi. Atunci evolua la River Plate, iar Becali anunţase că e gata să plătească 3-4 milioane de euro pe el, cît i s-a cerut, însă n-a făcut-o. Traseul lui Belluschi? A plecat la Olympiakos pentru 6,5 milioane de euro, după care, în 2009, a fost cumpărat de Porto, care i-a pus o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro.

Ce jucători au mai refuzat Steaua
Dorin Goga - A fost ofertat în fiecare pauză competiţională din ultimul an şi jumătate, însă de fiecare dată a spus pas. Ultima oară în toamna lui 2011.
Laszlo Sepsi - Steaua şi Poli Timişoara bătuseră palma pentru transferul său în vară, însă fundaşul stînga n-a dorit să vină în Ghencea
Cristi Săpunaru - în vara lui 2006, cînd era la FC Naţional, a primit o ofertă de a merge la Steaua, acolo unde antrena Cosmin Olăroiu, însă a declinat-o şi a ales Rapid

Bicfalvi nu depinde de Wesley
Chiar dacă venirea brazilianului la Steaua a căzut momentan, trecerea lui Bicfalvi la Vaslui, care făcea parte din schimbul cu Wesley, va rămîne în picioare. "Bicfalvi va veni la noi, achizia lui e deja rezolvată, nu contează ce va face Wesley", a anunţat ieri Adrian Porumboiu. Bicfalvi, care cîştiga 30.000 de euro pe an la Steaua, va avea un salariu de 4 ori mai mare în Moldova.

"Am crezut că e o ofertă de nerefuzat din moment ce îi dădeam 300.000 de euro la semnătură, dar se pare că m-am înşelat" (Gigi Becali, patron Steaua)

91 la sută din meciurile oficiale ale Vasluiului în Liga 1 în ultimii doi ani, adică 93 din 102, s-au disputat cu Wesley pe teren, singurul stelist din actualul sezon care se apropia de acest procentaj fiind Nicoliţă, care a plecat între timp

730 de mii de euro însumează salariul anual al celor 5 atacanţi pe care Steaua i-a avut în lot (fraţii Costea, Tatu, Rusescu şi Nikolici), care au marcat împreună 17 goluri (3 din penalty), în timp ce Wesley, de unul singur la Vaslui, a reuşit 13 (unul singur din penalty)

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”
Superliga
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (96)
somn
somn  •  31 Decembrie 2011, 17:33

Vai ce pierdere, este groaznic, cum nu vine Wesley la Steaua, inca un nume mare ratat, nu-mi vine sa cred si avea clima bizonica, plus inchidere centralizata, eu zic sa-i marim oferta, ce a-ti zice si de niste jenti de magneziu.

somn
somn  •  31 Decembrie 2011, 17:22

Da aveti dreptate, inca un nume mare ratat, eu zic sa ramana asa cum spuneti, un RATAT si cum Steaua nu are nevoie de ratati, sa ramana la Vaslui.

somn
somn  •  31 Decembrie 2011, 17:17

Baaaaaaa a-ti inebunit cu Wesley asta, sa ramana la Vaslui, cu banii astia Steaua poate sa aduca un jucator mai tanar de valoare, nu o BABACIUNE. Sa dai o gramada de banet pentru un an jumate si nici sa ai garantia ca se castiga ceva, inseamna sa fii nebun la cap. Oare fitosul asta, in afara de romanica, castiga el atat banet in alta tara, ca daca castiga era acolo va garantez. Te apuca rasul cand il auzi ca vrea sa castige un trofeu cu Vaslui, baaaaaaaaaaaa el nu vrea trofeu, el vrea numai malai, daca vroia trofeu nu facea ce a facut in grupele Europa Legue. Mai bine ca la Porumboiu nu gaseste el nicaieri, joaca cand vrea si ia bani la greu, trai neneaca.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează