FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV // VIDEO „Vrei să antrenezi FCSB sau naționala?” » Cum a răspuns Dorin Goian + Reacția amuzantă a fratelui Lucian: „Taie!”

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 09:00 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 09:11

Dorin Goian, 42 de ani, nu concepe ca FCSB să rateze titlul și în acest sezon, ar vrea să antreneze fosta sa echipă în viitor. Lucian Goian, 40 de ani, speră ca Dinamo să se salveze de la retrogradare și s-a amuzat când a fost chestionat fratele său despre eventualitatea de a pregăti vreodată marea lui rivală

Dorin Goian, 42 de ani, este unul dintre cei mai apreciați jucători ai Stelei UEFAntastice, care a ajuns în 2006 în semifinalele Cupei UEFA, având două titluri cu formația care atunci evolua în Ghencea. Lucian Goian, 40 de ani, a câștigat ultimul titlu de campion la Dinamo, în 2007, apoi a apărat culorile lui CFR Cluj, cucerind și acolo un trofeu, Cupa României în 2016, tocmai în detrimentul "câinilor".

Frații Goian au avut posibilitatea în week-end să joace din nou împreună, în familie, ca fundași centrali. S-a întâmplat în cadrul evenimentului caritabil "All Star Game", a 3-a ediție, în care "Galacticii" au întâlnit "Extratereștrii" într-un meci de clasă, încheiat 4-4. 

Dorin și Lucian au fost toată cariera lor în echipe diferite, rivale, au jucat doar de câteva ori împreună, la "tineret-speranțe", în urmă cu 25 de ani. Duminică seară, de la ora 20:30, vor fi din nou rivali, fiindcă Dinamo se va duela cu FCSB într-un nou episod de Derby de România.

SHOW total în meciul caritabil între supervedetele din fotbalul românesc: 8 goluri, penalty-uri ratate și două reveniri spectaculoase
MECI CARITABIL
SHOW total în meciul caritabil între supervedetele din fotbalul românesc: 8 goluri, penalty-uri ratate și două reveniri spectaculoase

Frații Goian încep cu o concluzie: "Dinamo nu va câștiga campionatul, FCSB nu retrogradează"

Frații Goian au făcut duet și în cadrul unui interviu acordat GSP.ro, fiecare răspunzând sincer la întrebări despre echipa de suflet a fiecăruia. Mai întâi, Lucian a fost chestionat dacă el crede în salvarea lui Dinamo de la retrogradare.

"Din păcate, nu mă așteptam să fie o întrebare de genul acesta vreodată. Situația este dificilă la Dinamo, sincer, mă doare să văd... Și suporterii echipelor rivale suferă pentru Dinamo, de cum a ajuns acest club de tradiție", a comentat "Gogu".

Imediat a intervenit Dorin: "Un lucru e sigur, Dinamo nu câștigă campionatul!". Completat de fratele său: "Da, și FCSB nu retrogradează".

Lucian Goian despre lupta la titlu: "Va câștiga echipa care se va încurca mai puțin de echipele mici"

Cât privește lupta la titlu, părerile celor doi diferă. "Toate traversează o perioadă nu foarte bună, nu este constantă, vedem echipe favorite la titlu care se împiedică de echipele mici. Cred că va câștiga campionatul cea care se va împiedica mai puțin de echipele mici!", a spus Lucian.

Goe a adăugat: "Chiar dacă FCSB e într-o scădere de formă, rămân la ideea, îmi doresc, că va câștiga campionatul. Trebuie să câștige! E anul lor. Principala contracandidată e CFR, dar vedem că cei de la Cluj nu au constanță în jocuri. FCSB e într-o scădere de turație în ultimele meciuri, dar e momentul să ia campionatul, suporterii așteaptă de mulți ani un nou titlu. Ar trebui să fie răsplătiți pentru că au fost fideli în ultimii ani.

Ne mai tachinam. Am fost rivali pe teren, suntem și ca suporteri. El e cu FCSB, eu mi-aș dori să ia CFR Cluj campionatul. Șansele sunt egale, indiferent ce zice Dorin. Niciuna nu convinge. Și Rapid poate intra în cursa pentru titlu, Craiova nu! Nu văd Farul să repete isprava
Lucian Goian

4 trofeea cucerit Lucian Goian: un campionat cu Dinamo, două Cupe ale României, cu Dinamo și cu CFR Cluj, o Supercupă cu ”câinii”

Dorin Goian despre Dinamo: "Trebuie să scape de povara financiară ce o apasă an de an"

Dorin, fost jucător important în istoria roș-albaștrilor și a echipei naționale, a fost chestionat dacă ar accepta vreodată să vină antrenor în Ștefan cel Mare, la marii rivali. "Lock! (n.red Lacăt) Taie!", a reacționat Lucian, sesizând secundele bune de tăcere ale fratelui său.

"Nu cred că Dinamo mi-ar face vreodată ofertă! Dinamo nu a făcut ofertă antrenorilor care s-au identificat cu Steaua de-a lungul anilor.

Nu se pune problema ca Dinamo să mă oferteze vreodată. Dinamo trebuie să-și găsească antrenori, să-i susțină, să scape de povara financiară ce-i apasă an de an. După ce clubul va scăpa de povara financiară, sunt sigur că se vor liniști apele acolo și se vor concentra pe partea sportivă, își vor lua jucători valoroși, antrenori valoroși, cu experiență. Nu cred că Dinamo va avea viață ușoară măcar să acceadă în zona de play-off până când nu va rezolva problema cu banii", a comentat ex-stelistul.

16meciuri, 2 goluri și un assist a bifat Goe în grupele Champions League. Mai are 8 partide, 2 goluri și un assist în ”calificările” celei mai importante competiții continentale

De ce ar vrea Dorin Goian antrenor la FCSB: "Mi s-ar potrivi, să-mi dezvolt strategia mea"

Goe a explicat care este visul său în ceea ce privește cariera de antrenor. Fostul A1 de la Foresta Suceava vrea să fie tehnicianul FCSB, în detrimentul naționalei.

"Orice antrenor și-ar dori să antreneze cele două echipe. Mi-aș dori mai mult la echipa de club. Formația națională e o altă situație, depinzi mult de conjunctură, noroc, sunt 10-12 meciuri într-o campanie de calificare, orice rezultat negativ te poate duce într-o situație delicată.

Prefer o echipă de club pentru a-mi pune amprenta mea pe ceea ce vreau eu, să-mi dezvolt strategia mea, să arăt ce-ar putea juca echipa mea, pe ideile mele. Echipa de club mi s-ar potrivi mai bine", a spus Dorin Goian.

60 de meciuriși 5 goluri a adunat Dorin Goian la echipa națională, fiind integralist la Euro 2008 cu Franța (0-0) și cu Italia (1-1)

În ceea ce privește evenimentul caritabil de sâmbăta trecută, la care GSP a fost partener media, beneficiarii evenimentului sunt aproximativ 300 de copii din familii defavorizate/centre sociale din județele Ialomița, Olt, Tulcea.

Fondurile obținute vor asigura materiale de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, alimente, rechizite, lemne de foc.

De aici se pot achiziționa biletele-donații: până pe 3 decembrie, cei care doresc să îi susțină pe copii pot cumpăra aceste bilete în valoare de 5 lei fiecare și vor intra automat în cursa pentru unul din premiile Tombolei Caritabile, în valoare totală de aproximativ 400.000 euro.

VIDEO Cum arată un vestiar încărcat cu supervedete » Imagini inedite cu Belodedici, Jean Vlădoiu, Bourceanu sau Dorin Goian

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Câte bilete a vândut Dinamo pentru meciul cu FCSB de duminică. Se anunță derby în toată regula!

EXCLUSIV // VIDEO Fostul golgheter lui Dinamo: „Dacă n-ai jucat acolo, înseamnă că nu ești fotbalist!”. Ce sfat le dă șefilor clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maradona79
maradona79  •  21 Noiembrie 2023, 10:46

-Vrei sa fii slujitor!? -Daaaaa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează