FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Golul are paşaport românesc » După 9 ani, Steaua mizează din nou pe o ofensivă autohtonă

Articol de , - Publicat duminica, 12 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 octombrie 2014 19:25

Pentru prima oară după 9 ani, Steaua nu are nici un fotbalist ofensiv străin în lot, dar atacul e cel mai bun din ultimii 17 ani


După ani buni în care au aruncat bani pe achiziţii străine pentru a-şi întări ofensiva, steliştii au renunţat la a mai căuta soluţii externe, mai ales că în general acestea au dezamăgit. În acest sezon, Costel Gâlcă atacă doar cu fotbalişti români. Steaua are în lot numai 4 străini, toţi de profil defensiv: portarul Arlauskis, lituanian, fundaşii Szukala şi Varela, primul din Insulele Capului Verde, iar al doilea din Polonia, şi închizătorul Breeveld, olandez. Ultima oară cînd în Ghencea toţi fotbaliştii ofensivi au fost români s-a întîmplat în sezonul 2005-2006, atunci cînd roş-albaştrii au ieşit campioni şi au ajuns pînă în semifinalele Cupei UEFA, ratînd calificarea în ultima fază după ce au fost eliminaţi de englezii de la Middlesbrough.

Depăşiţi doar de Lăcătuş
Românii s-au descurcat foarte bine, reuşind să marcheze pînă acum, în cele 10 etape, de 23 de ori, o performanţă egală cu cea din urmă cu două sezoane, cînd în lot se regăseau ca soluţii de atac Nikolici, Tatu şi Rocha, dar în acelaşi timp este cel mai bun atac al roş-albaştrilor din ultimii 17 ani, adică din sezonul 1997-1998. Echipa pregătită la vremea aceea de Mihai Stoichiţă strînsese 24 de reuşite în campionat după 10 runde. Tricoul Stelei era îmbrăcat de fotbalişti precum: Lăcătuş, Dennis Şerban, Laurenţiu Roşu sau Cătălin Munteanu. În campionatul respectiv, alb-albaştrii au luat titlul în ultima etapă, reuşind să o depăşească pe Rapid.

Steaua în sezonul 1997-1998
Ritli - Reghecampf, Ad. Matei, Răchită, Miu - Baciu - D. Şerban, L. Roşu, C. Munteanu - Lăcătuş, Ciocoiu

Steaua în sezonul 2005-2006
Hamutovski - Fl. Dumitru, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicoliţă, M. Rădoi, S. Paraschiv, Boştină - N. Dică - V. Iacob

Cine a marcat golurile în acest sezon
Keşeru 10
Sînmărtean 3
Chipciu 2
Ad. Popa 2
Varela 2
G. Iancu 1
Cr. Tănase 1
Latovlevici 1
Szukala 1

Doar 3 străini au confirmat
Dintre toţi fotbaliştii de atac străini care au trecut prin Ghencea în ultimii 10 ani, foarte puţini sînt cei care să-şi fi meritat banii. Cel mai bun marcator a fost grecul Pantelis Kapetanos, evoluţiile sale fiind foarte bune la prima sa aventură în tricoul roş-albastru. Francezul Cyril Thereau şi italianul Federico Piovaccari s-au dovedit şi ei a fi afaceri bune.

Cei mai buni marcatori străini în Liga 1 din istoria Stelei
Jucător Goluri Meciuri Sezoane
1. Pantelis Kapetanos 30 73 4
2. Dayro Moreno 12 43 3
3. Federico Piovaccari 10 25 1
Cyril Thereau 10 17 1


2 milioane de euro a costat-o pe Steaua transferul columbianului Dayro Moreno, acesta fiind cel mai scump fotbalist străin adus în Ghencea. Dintre români, Cristi Tănase e lider la acest capitol, cu 1,8 milioane

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
andytheblue
andytheblue  •  13 Octombrie 2014, 11:19
Postat de angola_nul pe 13 Octombrie 2014, 00:21

Bravo!...Si eu asta am vazut!...alb....Comentariul tău...

dap!

angola_nul
angola_nul  •  13 Octombrie 2014, 00:33

Va rog sa ma scuza-ti! Am raspuns repede la oameni, de bun simt! De ce crede-ti, ca, sau dus la vale.......teroristii, falsificatorii, de la acest post? Atita timp cit in toata lumea, ajung sa fie angajati , pe pile, asa se pierd oamenii valorosi, pe drum! Daca, macar, acest, verificator de site, ar fii profesionist....poate ar lua masuri!!! poate..poate..poate!

angola_nul
angola_nul  •  13 Octombrie 2014, 00:23
Postat de simohayha pe 12 Octombrie 2014, 19:40

"În campionatul respectiv, alb-albaştrii au luat titlul în ultima etapă, reuşind să o depăşească pe Rapid." Verifica cineva ce scriu redactorii astia care semneaza ...anonim?

Te felicit!...Restul, nu mai conteaza,,,de echipa si culori!.....De asta nu mai emit ! Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează