FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Golurile nu sunt suficiente » Steaua inovează în tratativele cu Alibec: "Fără țigări și sucuri"

Chiar dacă are kilograme bune în plus, Alibec continuă să șocheze cu execuțiile fantastice, ultimul exemplu fiind golul din turul cu West Ham
Chiar dacă are kilograme bune în plus, Alibec continuă să șocheze cu execuțiile fantastice, ultimul exemplu fiind golul din turul cu West Ham

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2016 00:00

Steaua inovează în tratativele cu Alibec: propune un milion de euro, cu condiția ca atacantul să semneze că se lasă de fumat și de Cola.

Golurile nu sunt suficiente ca să joci la Steaua. Denis Alibec ar trebui să renunțe la obiceiurile nesănătoase ca să evolueze în roșu și albastru. "Pun o clauză să nu mai fumeze și să nu mai bea Cola", a anunțat Becali la sport.ro.

Alibec nu e singurul fotbalist fumător din campionat, dar și-a șocat antrenorii și coechipierii cu nivelul la care a ajuns viciul său. "Fumează două pachete pe zi!", a aflat patronul Stelei, care e convins că "așa nu se poate face fotbal", deși Denis a funcționat excelent în ultimii doi ani la Astra.

Nu mai scapă de datorii

Vicecampioana a oferit un milion de euro pentru atacantul în vârstă de 25 de ani, omul din cauza căruia a pierdut titlul în sezonul trecut. Prestațiile strălucitoare ale lui Alibec, inclusiv în duelul direct, au transformat-o pe Astra în campioană. Giurgiuvenii au rămas însă dependenți de vânzarea jucătorilor importanți.

Milionul încasat tot de la Steaua pe Boldrin și pe De Amorim nu a rezolvat problemele. În curând se vor împlini două luni de restanțe salariale. Mai există în continuare și datorii din campionatul trecut, bonusuri neplătite pentru câștigarea titlului.

Astra ar avea o șansă să se redreseze și să devină capabilă să-și păstreze golgeterul doar dacă ar elimina-o joi pe West Ham și ar intra în grupele Europa League, o performanță care garantează un premiu de 4-5 milioane de euro.

Bugetul ar fi asigurat fără probleme, inclusiv pentru anul 2017, la nivelul actual al cheltuielilor care se fac la Giurgiu. Doar că șansele de calificare sunt mici, după 1-1 în România.

Țigări și kilograme

Îngrijorarea lui Becali e justificată, în ciuda randamentului excelent avut de Alibec la Astra. Atacantul a fost aproape întotdeauna un "copil-problemă", învestit cu încredere și în Italia, apoi și în România, fără să fi confirmat potențialul pe care i-l intuiseră antrenorii pe care i-a avut, de la Mourinho la Inter la Isăilă la Astra.

A devenit titular în mandatul lui Șumudică, un tehnician care i-a acceptat capriciile în schimbul contribuției de pe teren.

N-ar fi singurul de la Steaua care fumează. "Tamaș trage și el două-trei țigări pe zi, că altfel moare! Dar nu două pachete, ca Alibec", susține Becali. Steliștii cred că obișnuința de a consuma des sucuri e un motiv pentru care Denis nu reușește să slăbească.

El n-a fost niciodată un jucător firav, însă la revenirea de la Bologna a apărut cu kilograme multe în plus. A petrecut o lună la clinica italiană, pentru tratament după o accidentare suferită la Euro 2016. S-a întors și a marcat cu West Ham, un prilej să-și scoată tricoul și să-și expună abdomenul. Cu o "minge", nu cu "pătrățele".

"Eu țin ca Alibec să se lase de țigări și de Cola ca să pot să-l vând, că nu dau de pomană un milion de euro pe el, ca să pierd banii!"
Gigi Becali, patron Steaua

16goluri a marcat Alibec în sezonul trecut din Liga 1, în care a fost decisiv pentru campioana Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1132715780098414
Ioana Tanase  •  29 August 2016, 13:54

Nu stiu cat de mult il va motiva sa renunte la fumat aceasta clauza. Dar poate incerca o tigara electronica.

819602521427859
Stancu Florin  •  24 August 2016, 14:28

Face echipa buna cu tamas, sa vezi cuplu adevarat!))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează