FOTBAL  »  Superliga  »  BURSA TRANSFERURILOR

Granzii s-au întrecut în achiziţii » Top 10 al celor mai tari transferuri

Deac poate fi socotit cel mai important transfer din intersezon (foto: Raed Krishan)
Deac poate fi socotit cel mai important transfer din intersezon (foto: Raed Krishan)

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 iulie 2012 13:44

Nu mai este mult timp pînă la startul oficial al noii stagiuni. Supercupa României dintre CFR Cluj şi Dinamo este sîmbătă, iar Liga 1 va începe 6 zile mai tîrziu. Într-o asemenea situaţie, favoritele la titlu şi-au configurat în mare parte loturile cu care vor intra în 2012-2013.

Concluzii? FC Vaslui a realizat cele mai multe achiziţii, schimbînd şi antrenorul, în timp ce afacerile cele mai bune pare să le fi realizat campioana CFR Cluj. Iată principalii protagonişti ai campaniei de transferuri

DEAC. S-a întors l-a CFR Cluj, împrumutat de Schalke. La clubul german nu a convins, de aceea şi sezonul trecut fusese cedat, la Rapid, unde a avut evoluţii constant bune, indiferent dacă a atacat pe stînga ori pe dreapta.

ANTAL. Vasluiul a pus mîna pe unul dintre cei mai apreciaţi jucători ofensivi de bandă din Liga 1, autorul unor goluri senzaţionale în tricoul Oţelului. Este mobil, are viteză, se ţine bine pe picioare.

RENAN. Mijlocaşul brazilian a fost adus de la Flamengo pentru a limpezi jocul Rapidului de la mijloc în faţă. ”Este mai bun decît Sînmărtean”, se laudă giuleştenii.

DIOGO VALENTE. Format la Boavista şi trecut pe la FC Porto, portughezul este apreciat pentru calităţile tehnice. Joacă în special pe flancul stîng, ca mijlocaş ori atacant.

CRISTIAN OMAR DIAZ. Este omul de la care Vasluiul aşteaptă multe goluri. Argentinianul a fost golgeter pe la aproape toate echipele pe la care a evoluat.

PINTILII. Căpitanul Pandurilor a ajuns la Steaua pentru a fortifica mijlocul roş-albastru. Ca stil seamănă cu Borceanu, e puternic şi bătăios, dar are un apetit ofensiv mai mare.

ROCHA. S-a remarcat la Chiajna sub conducerea lui Reghecampf, care l-a luat cu sine la Steaua. A început bine meciurile de pregătire, cînd a şi marcat, apoi s-a mai stins. Pare să sufere la condiţia fizică.

SEPSI. Aşteptat să semneze cu Vaslui, fundaşul stînga a ajuns peste noapte la CFR. Vînos, dinamic, urcă des în ofensivă. Este, în schimb, un tip predispus la conflicte, motiv pentru care a avut probleme peste tot.

AXENTE. Principala achziţie a lui Dinamo, care stă mult mai bine la cedări. A jucat bine pentru Timişoara stagiunea precedentă, în divizia secundă, după ce, din 2007 încoace, atacantul de 25 de ani tot fusese împrumutat de către bănăţeni.

GOGA. Unul dintrec cei mai curtaţi fotbalişti din România a ales să completeze ofensiva Rapidului. Liber după separarea de Timişoara, mai era dorit de Steaua, Dinamo, CFR şi Vaslui, dar a fost convins cu un salariu anual de 250.000 de euro.


Cîte achiziţii au făcut granzii
CFR CLUJ - 9
STEAUA - 6
DINAMO - 10
RAPID -  6
FC VASLUI - 16

Citește și:

Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii
Superliga
Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii
Dinamo și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor + 5 jucători confirmați: „A dovedit curaj, dorință și suflet pus în slujba clubului”
Superliga
Dinamo și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor + 5 jucători confirmați: „A dovedit curaj, dorință și suflet pus în slujba clubului”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (68)
amusement.
amusement.  •  11 Iulie 2012, 08:29

CeFuRa, a cheltuit milioane de euro pe arbitri, dar acum suntem linistiti, toti arbitri sunt in gruia! Sa speram ca nu se mai aduc arbitri straini, ca sunt foarte greu de cumparat, la meciul cu "U" , murii, a avut mari emotii, arbitri straini lasandu-se convinsi cu greu sa ajute CeFuRa, si asta doar la pauza meciului...

slughita_i_guardiola
slughita_i_guardiola  •  11 Iulie 2012, 02:09
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

asa e...ca imperator ala care se da suporter dar el defapt este angajat al gspului pentru crearea micilor conflicte pentru trafic la site ;)

sprinjeanul
sprinjeanul  •  10 Iulie 2012, 21:28

totul in regula cu o singura exceptie.pe rapid nu-i mai puneti in randul granzilor.noi suntem o echipa care in viziunea voastra a gsp-ului contam doar atunci cand sunt stiri negative.pentru voi conteaza doar steaua si gigi.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează