FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN 2-0

"Grecul" şi "Motanul" ţin Steaua în lupta pentru titlu! KapeStancus!

Bogdan Stancu, Stancu, Steaua
Bogdan Stancu, Stancu, Steaua

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2010 00:00

Steaua se tîrăşte, nu joacă mare lucru, dar rămîne în coasta liderului după 2-0 cu Gaz Metan

Steaua de aseară n-a mai arătat ca în Derby-ul de România. Cel puţin în privinţa "11"-lui de start, fiindcă Stoichiţă a operat 4 modificări în echipă faţă de meciul pierdut cu Dinamo, 0-2. Pe lîngă suspendaţii Golanski şi Szekely, au mai sărit din schemă Gafata-Zapata şi Acarul Păunel Pleşan.
Vezi rezumatul meciului Steaua - Gaz Metan 2-0! (video)

Înrăiţi de umilinţa din Ştefan cel Mare, suporterii n-au avut răbdare să aştepte începutul meciului, să vadă dacă schimbările vor avea şi efect asupra jocului. I-au huiduit de la prezentare pe Toja şi compania.

Tensiune
Primele 15 minute au fost pentru stelişti ca o prelungire a somnolenţei din Groapă. N-au legat mai nimic. În plus, au şi tremurat la şutul-centrare înşelător expediat de Hoban (14) de la distanţă, care l-a surprins dezorientat pe Tătăruşanu şi a mîngîiat lasciv transversala. Atmosfera devine din ce în ce mai tensionată în tribune.

Mijlocul e praf. Cu Toja şi cu Tănase mîini moarte, golgeterul Kapetanos e nevoit să coboare mult pentru a se întîlni cu mingea. Grecul a ieşit chiar şi în tuşă, de unde a centrat pentru prima ocazie de luat în seamă a Stelei, "cap" Bogdan Stancu (24). 

Mediaşul joacă geometric, iar roş-albaştrii se descurcă greu în păienjenişul de unghiuri şi de romburi mişcătoare create de matematicianul Cristi Pustai. Stancu (27) a încercat ceva de la semidistanţă, dar repriza s-a încheiat cum a început, cu huiduieli.

Tot "Motanul"
După pauză, Stoichiţă a schimbat la mijloc. A renunţat la închizătorul Ovidiu Petre, l-a trimis pe Arman Karamian în stînga şi l-a tras pe Tănase în centru lîngă Toja. Mingea parcă ajunge mai uşor în faţă, iar Stancu iese la rampă. Mai întîi ca ratangiu (53 - şut peste poartă de la 6 metri) şi apoi ca salvator (63), transformînd o lovitură liberă dată uşor de "centralul" Drăgănescu.

Presiunea abulică a Stelei a mai adus un gol (Kapetanos, dintr-un penalty obţinut tot de el), în timp ce Mediaşul n-a dat nici măcar un semn că ar putea ieşi din letargie pentru a pleca din Ghencea cu măcar un punct. Aşa că roş-albaştrii rămîn la un punct de liderul CFR, deşi nu joacă aproape nimic.

"Normal că am auzit înjurăturile suporterilor, însă am încercat cu toţii să le ignorăm şi să ne vedem de joc. Aţi văzut că după ce am marcat, au început să ne încurajeze"
Cristi Tănase, mijlocaş Steaua

"A fost greu de suportat eşecul din derby, însă astăzi am demonstrat că avem forţa de a rămîne în lupta pentru titlul de campioană"
Cristi Tănase, mijlocaş Steaua

"Suporterii sînt supăraţi pe noi, e normal, dar meciul pierdut la Dinamo e deja istorie. Cu victoria cu Mediaş şi cu celelalte pe care vrem să le obţinem sper să-i readucem alături de noi"
Juan Toja, mijlocaş Steaua

"A fost o săptămînă grea pentru mine şi pentru colegi. Eu sînt răbdător, îmi voi aştepta din nou rîndul pentru că vreau să demonstrez că am calitate"
Robinson Zapata, portar Steaua

Tănase, aşa cum l-a vrut Gigi
Cristi Tănase a reapărut în echipa Stelei după o pauză de o lună, mai precis de la prima etapă a returului, 1-3 cu Ceahlăul. El nu a mai fost folosit însă ca al doilea atacant, aşa cum declarase Stoichiţă că-l va utiliza cît timp va fi el antrenor, ci ca mijlocaş stînga. În urmă cu 3 săptămîni, Becali a spus răspicat la GSP TV: "Tănase nu va mai evolua niciodată al doilea atacant, ci doar în bandă. Nu am dat bani pe el să-l irosesc. Îi vreau pe teren şi pe el, şi pe Stancu, în acelaşi timp!". (Răzvan Rotaru)

Drăgănescu, pro şi contra Stelei
Ion Crăciunescu a spus aseară că Mugurel Drăgănescu, arbitrul de centru, a comis două mari erori. "Prima este că a inventat lovitura liberă din care a marcat Stancu golul de 1-0. Acolo este fault în atac al lui Kapetanos, dar el dă tocmai invers. Apoi, a doua gafă e în minutul 70, cînd Toja scapă spre poarta adversă, atinge mingea, după care e lovit peste picioare de un fundaş. E penalty clar!", a zis Crăciunescu.

Gigi a dublat prima la vestiar
Gigi Becali a fost înainte de startul meciului în vestiarul Stelei şi i-a anunţat pe elevii lui Mihai Stoichiţă că le dublează prima de joc. Dacă în mod normal, pentru meciul cu Gaz Metan, steliştii ar fi trebuit să încaseze 1.000 de euro, patronul roş-albaştrilor le-a promis fotbaliştilor un bonus de 2.000 de euro. (Răzvan Rotaru)

"Ceasul" a forţat
Ovidiu Petre a acuzat probleme musculare şi prezenţa sa în teren la partida cu Gaz Metan era incertă. Cu cîteva minute înainte ca Stoichiţă să definitiveze formaţia pentru foaia oficială, mijlocaşul l-a anunţat pe tehnician că vrea să joace. "Risc şi intru, fiindcă este important să cîştigăm", a spus Ovidiu Petre. "Ceasul" n-a rezistat însă decît 45 de minute, Stoichiţă trimiţîndu-l apoi în locul său pe armeanul Arman Karamian. (Răzvan Rotaru)

Emeghara nu mai jucase de 3 luni
Stoichiţă a fost nevoit aseară să-l titularizeze pe nigerianul Emeghara. Africanul nu mai evoluase de peste 3 luni, ultima apariţie în tricoul roş-albastru petrecîndu-se pe 17 decembrie, la 1-1 cu Twente. În al doilea cantonament al iernii, Emeghara a acuzat probleme la genunchi şi nu a mai forţat, dar s-a recuperat bine în ultima lună şi aseară a făcut un joc bun ca fundaş dreapta. (Răzvan Rotaru)

Pandurii - Steaua, vineri pe Antena 1
Următorul meci al Stelei din Liga I va fi vineri seară, în deplasare cu Pandurii Tg. Jiu. Întîlnirea va începe la ora 20:30 şi va fi transmisă în direct de Antena 1.

Petre Marin suspendat
Stoichiţă a pierdut un jucător pentru etapa următoare. E vorba chiar de căpitanul Petre Marin, care a încasat aseară cel de-al 4-lea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat cu Pandurii Tg. Jiu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
gazistu
gazistu  •  22 Martie 2010, 14:29

neat tras pe sfoara , din nou si din nou... ati avut noroc cu draganescu care , o arbitrat, sio luat leafa si o plekat, toata lyumea e multumita, el , steaaua, orikum numi fac probleme pt titlu, nici vorba, orikum steua nu se bate la titlu, se bate pt locurile 3-5 asta este cand furi dzeu iti ia inapoi inzecit...halal

 •  22 Martie 2010, 13:06

Nu s-a vazut nimic nou in jocul Stelei,acelasi joc haotic ,la intimplare cu mingi aruncate pe Kapetanos si cu o mina moarta care este Nicolita care este total iesit din forma.La mijlocul terenului este o debandata totala unde Toja este penibil iar Ovidiu Petre avind o singura viteza si anume foarte incet,in conditiile astea trecindu-se peste faza de constructie cu mingi direct pe virfuri,Steaua find ajutata si de arbitru sa cistige inclusiv si prin norocul devierei mingii din zid la primul gol.

 •  22 Martie 2010, 11:15

tanase, esti o mizerie! o mizerie, altceva nu esti.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close