FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

EXCLUSIV „Vin doar să ia baremul!” » Cel mai vehement discurs la adresa arbitrajelor din Superligă: „Gafe impardonabile, e sfidător! Știți ce mă deranjează cel mai mult?”

Arbitrajele din Superligă continuă să provoace dezbateri aprinse / Sursa foto: GSP.ro
Arbitrajele din Superligă continuă să provoace dezbateri aprinse / Sursa foto: GSP.ro

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 17:14 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 21:48

Dezarmat de greșelile de arbitraj pe bandă rulantă din Superligă, Grigore Sichitiu, fostul președinte de la Rapid, a lansat un mesaj extrem de tăios la adresa oamenilor din fruntea CCA. Totul, la două zile după ce giuleștenilor le-au fost refuzate două penalty-uri în egalul cu CSU Craiova (1-1).

În săptămâna derby-ului Rapid - FCSB, Gazeta Sporturilor l-a invitat la dialog pe unul dintre conducătorii istorici ai giuleștenilor, Grigore Sichitiu, care a analizat potențialul alb-vișiniilor în raport cu marea rivală.

Dincolo de subiectul legat de marea dragoste, experimentatul om de fotbal a contestat în termeni duri greșelile de arbitraj tot mai dese de la meciurile din prima ligă.

Dispare Petrolul? Informații-șoc de la Ploiești: „Sunt datorii mari făcute din cauza lui!” » Apelul făcut din interior: „Nu vom mai avea clubul în prima ligă!”
PETROLUL
Dispare Petrolul? Informații-șoc de la Ploiești: „Sunt datorii mari făcute din cauza lui!” » Apelul făcut din interior: „Nu vom mai avea clubul în prima ligă!”

Grigore Sichitiu, critic la adresa arbitrajelor din Superligă: „Ăia din camera VAR sunt împotriva fotbalului! Gafe impardonabile!”

„Îmi doresc ca arbitrii să nu mai apară în prim-plan. Dom'le, dacă nici cu VAR-ul ăsta nu suntem în stare să fim preocupați să găsim soluția cea mai bună... Cum să nu-l chemi pe arbitru, de ce a fost inventat VAR-ul? Ca să ajute arbitrii! Iar ăia din camera VAR parcă sunt împotriva fotbalului! Meci de meci, se remarcă prin gafe impardonabile!

În timpului meciului, arbitrul poate să greșească, se întâmplă. Dar când stai pe scaun, te uiți la monitor și nici atunci nu-ți dai seama dacă a fost sau nu a fost «11 metri»... Rapid a avut două situații la Craiova, n-o spun eu, a spus-o și Crăciunescu!

În primul rând, e vorba de lipsă de valoare, dar e vorba și de ignoranță. Nu-i interesează, nu vin cu gândul de a soluționa fazele. Vin doar ca să ia baremul. Altfel, nu se explică lipsa totală de colaborare între sistem și arbitru.

La noi e ignoranță totală! Asta mă deranjează cel mai mult, lipsa de preocupare pentru a găsi soluția cea mai bună care să ajute fenomenul”, a declarat Sichitiu, pentru GSP.

„Vin doar să ia baremul!” » Cel mai vehement discurs la adresa arbitrajelor din Superligă: „Gafe impardonabile, e sfidător! Știți ce mă deranjează cel mai mult?”
Grigore Sichitiu, în urmă cu mai bine de un deceniu, la o conferință a Rapidului / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Sichitiu l-a luat în colimator pe Kyros Vassaras: „E sfidător!”

Fostul președinte al Rapidului nu l-a menajat pe Kyros Vassaras, șeful CCA:

Omul ăsta care conduce arbitrajul, Vassaras, este sfidător față de aceste gafe! E sfidător în fața gafelor pe care arbitrii le fac meci de meci. Nu sunt în stare să tragă linii, să colaboreze unii cu alții.

Am fost și eu atâția ani în Federație, le-am făcut observații lui Crăciunescu, Rainea, Porumboiu. Dom'le, era o colaborare între observator și arbitri. Oamenii erau preocupați să găsească soluții!

Nu cred că există altă explicație decât ignoranța, nu-i interesează, lor oricum nu li se întâmplă nimic. Iar toate lucrurile acestea înseamnă bani pierduți, cluburi distruse, adică lucruri cu repercusiuni serioase. Mi se pare ceva sfidător!”, a mai spus Sichitiu, în interviul acordat Gazetei.

La ora actuală, cel mai bun arbitru al nostru, Kovacs, arbitrează mai bine afară decât în țară.

- Grigore Sichitiu

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Cum se ia o decizie VAR în România sub un val de înjurături

Citește și alte știri de actualitate:

„Prostii, minciuni!” » Gică Hagi, IUREȘ de 17 minute despre Ianis: „Cum n-a jucat? Mă risc public și o spun!”

Semne îngrijorătoare pentru Răzvan Lucescu la PAOK » Ce i-ar putea pune în pericol titlul

Mihai Stoica, ironii către Rapid » Îi acuză pe giuleșteni că nu s-au ținut de cuvânt: „Ne-au fost repartizate 5.400 de bilete, adică TOATĂ peluza”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
naher
naher  •  08 Martie 2024, 09:14
Postat de razesul pe 07 Martie 2024, 09:07

termina ma cu penalty la Bairam, nu a fost nimic, Bairam a bagat capul inainte sa atace mingea

Mă Răzeșule termină cu prostiile.Cand este trebuie recunoscut ,la fel și când nu este dar se dă.Dar Rapidul e pe val și acum îi întreabă pe toți pensionarii care știm ce au făcut la viață lor!!!

alin_sav
alin_sav  •  07 Martie 2024, 13:46

Declaratia cum ca daca se califica in play-off le da liber jucatorilor pana vinerea dinainte meciului de samabata e complet nepotrivita, asta arata cum va trata Rednic play-off-ul, ceea ce nu-mi convine pentru frumusetea competitiei deci personal in cazul asta as prefera sa nu se califice )desi n-am absolut nimic cu UTA, dimpotriva chiar mi se pare o echipa meritorie si suporterii ei ar merita) insa nu doar pentru figuratie in playoff, nu mi se pare normal atitudinea lui Rednic...

1945sv0509
1945sv0509  •  07 Martie 2024, 13:40

Multi dintre cei declarati arbitri isi iau "baremul" din alte parti.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează