FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU - STEAUA, AZI, 17:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Hagi i l-a recomandat Stelei pe unul dintre cei mai promiţători tineri din lume » Perlă braziliană de la Porto!

Kelvin ar putea deveni noul star din Ghencea +2   FOTO
Kelvin ar putea deveni noul star din Ghencea

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 23 iulie 2011 04:21

Gică i-a atenţionat pe şefii ”militarilor” că-l pot împrumuta un an pe Kelvin, un atacant pe care deţinătoarea Europa League tocmai l-a achiziţionat de la Parana.


Steaua poate să-l aibă în lot pe unul dintre cei mai tari tineri fotbalişti din lume! Kelvin Mateus Oliveira, 18 ani, a fost adus la FC Porto în vara asta de la formaţia braziliană Parana. El a debutat pentru echipa de seniori a grupării sud-americane încă din 2010, la doar 17 ani, şi a uimit în sezonul trecut, în care a devenit titular de bază şi a marcat 6 goluri în 22 de prezenţe. Gică Hagi e cel care l-a adus pe Kelvin în atenţia Stelei.

VIDEO Vezi ce poate să facă Kelvin, noul puşti minune al lui FC Porto

"Regele" are o colaborare cu o societate de scouting specializată pe America de Sud, cu ajutorul căreia caută fotbalişti pentru Academia lui. Printre numele care i-au sărit în ochi s-a aflat şi cel al micuţului brazilian pe care FC Porto l-a achiziţionat în vara asta. Gică ştie că şefii clubului la care evoluează şi Cristian Săpunaru vor să-l împrumute pe puştiul de 18 ani, ca să cîştige experienţă europeană, pentru că pe Dragao i-ar fi imposibil să se impună imediat ca titular, mai ales că alb-albaştrii nu şi-au vîndut în vara asta nici un atacant, nici măcar pe vedeta Radamel Falcao.

Steaua are posibilitatea să-l împrumute un sezon pe Kelvin. Roş-albaştrii ar concura pentru semnătura lui cu cîteva grupări lusitane, printre care Rio Ave, Leiria şi Academica. Brazilianul poate evolua ca mijlocaş ofensiv ori al doilea atacant, dar şi extremă, pe oricare dintre benzi. Adică i-ar avea concurenţi pe Nicoliţă, pe Tatu şi pe Cristi Tănase. O competiţie mult mai accesibilă pentru el decît cea de care are parte la Porto, unde ar trebui să se bată cu Hulk şi cu Falcao ca să prindă echipa.

Steaua lui Levy debutează împotriva unei nou-promovate, Voinţa Sibiu, de la ora 17:00, liveTEXT pe gsp.ro

Portughezii cred că el e viitorul
Presa lusitană a tratat cu interes mare transferul lui Kelvin la Porto, văzut drept o mare lovitură a verii pentru campioana Portugaliei, un club care a promovat în ultimii ani mulţi sud-americani descoperiţi în campionatele interne. "Porto a reuşit să pună mîna pe Kelvin, copilul-minune din Brazilia", l-au prezentat jurnaliştii.

Fostul antrenor a fost uimit de calităţile lui!
Antrenorul care l-a promovat pe Kelvin la Parana, Dorival, a pariat pe puştiul brazilian în momentul transferului la Porto: "Piciorul lui stîng a fost educat de Dumnezeu! E fantastic şi progresul lui va fi uriaş în anii următori!".

Împrumuturi bune de la Porto
Cluburile româneşti au mai primit ajutoare de la actuala deţinătoare a Europa League. Rapid i-a avut împrumutaţi un sezon pe Pitbull şi pe Joao Paulo Andrade, doi dintre cei mai buni fotbalişti care au evoluat în Grant în ultimii cinci ani. Iar la CFR Cluj a jucat argentinianul Tomas Costa, un mijlocaş de care Sorin Cîrţu a fost impresionat. El l-a vrut pe Costa şi la Steaua, dar Porto a decis să-l cedeze altundeva.

2 milioane de euro a plătit FC Porto pentru achiziţionarea lui Kelvin, pe care l-a antamat acum un an, înainte ca el să împlinească 18 ani. Parana a păstrat 10 la sută din drepturi

1,5 milioane de euro a plătit Steaua pentru cel mai scump sud-american pe care l-a achiziţionat vreodată, Dayro Moreno, adus de la Once Caldas, din campionatul Columbiei

1,2 milioane de euro a dat Steaua pe Elton, un brazilian de 1,56 metri pe care Mihai Stoica l-a vrut neapărat. Becali l-a dat afară după cîteva etape în care "piticul" a dezamăgit

Kelvin Mateus Oliveira
- La început a jucat fotbal în sală: "A fost un lucru bun, acolo mi-am perfecţionat tehnica".
- A împlinit 18 ani pe 1 iulie
- Măsoară 1,75 metri şi cîntăreşte 71 de kilograme
- Are două cluburi în CV: Parana, din Brazilia, şi FC Porto
- Face parte din echipa naţională de juniori a Braziliei
- Are contract cu Porto pînă în 2016

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
solomonandrei
solomonandrei  •  23 Iulie 2011, 23:59

Ar fi un adevarat boost ca un jucator atat de promintator sa evolueze pana si doar un sezon in Liga1. Din pacate, pot sa pun pariu ca nimeni din Romania nu e capabil sa ii ofere un salariu ca la Porto...

ronaldo77
ronaldo77  •  23 Iulie 2011, 19:14

SUPER ATACANT !

mooh
mooh  •  23 Iulie 2011, 14:33

Asta vine doar la CFR in Romania;

Vezi toate comentariile (37)
Comentează