FOTBAL  »  Superliga  »  LIDERUL LIGII 1

Haita paradoxurilor: Dinamo e cea-mai-cea" din Liga 1 la 7 capitole ;)

Cătălin Munteanu este liderul unei echipe care produce senzaţie în acest start de campionat
Cătălin Munteanu este liderul unei echipe care produce senzaţie în acest start de campionat

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 septembrie 2011 12:35

Dinamo este un club paradoxal. A renăscut în Liga 1, după ce s-a făcut de ocară în cupele europene, cu anonimii de la Vorskla Poltava. Este prima în campionat, după ce specialiştii i-au prevăzut decăderea totală în vară, unii considerînd-o chiar o candidată certă la retrogradare.

"Să fiţi fericiţi dacă terminaţi pe locul 10!" era mesajul lui Mihai Stoica în iulie pentru fanii din Ştefan cel Mare şi chiar dacă stelistul este acum blamat, mulţi au crezut la fel ca el atunci. Iată ultimele recorduri ale "cîinilor":

1. 18 goluri, cel mai bun atac. Nu mai este o noutate, roş-albii fiind abonaţi mai mulţi ani la acest titlu. Dar surprinde faptul că atacul vintage din prezent, Niculae - Dănciulescu, era creditat cu şanse mici de reuşită. "Sînt prea bătrîni", se spunea în vară. "Vor fi golgeterii campionatului", a urlat Borcea, secondat de Ciobi, iar realitatea o confirmă. Dinamo are cel mai bun atac după 8 etape, 18 reuşite, iar Niculae (7) şi Dănciulescu (4), ultimul alături de Wesley şi Lemnaru, sînt primii în clasamentul golgeterilor Ligii 1.

2. Cea mai bun apărare. Dinamo are, alături de Rapid, cele mai puţine goluri, 5, încasate. În ediţia precedentă, "cîinii" aveau o apărare găurită, primeau goluri hilare, ajungînd să aibă la final cea mai slabă defensivă din istoria de 63 de ani a grupării! Acum, cu aceiaşi fundaşi, Dinamo e pe primul loc. "Ne-am ofticat la Ploieşti cînd am luat gol la 3-0 pentru noi, n-ar fi trebuit, a fost o eroare ce nu trebuia să ne scape. Vrem să fim cei mai buni, de aceea ne doare cînd luăm un gol şi dacă am conduce cu 7-0", au povestit Moţi şi ceilalţi fundaşi. Iar Cosmin este unul dintre golgeterii echipei, cu 3 reuşite în toate competiţiile.

3. Cele mai multe victorii. Roş-albii au 6 victorii în 8 runde, un egal, cu Rapid, şi-o înfrîngere, la Vaslui, în urma unui meci contestat din cauza arbitrajului. "Nu vorbim încă de a fi campioni, vrem să cîştigăm fiecare meci", a spus Dănciulescu. "Ciobi pregăteşte fiecare partidă ca să învingem, nu a fost meci să-l jucăm cu gîndul că ne mulţumim cu un punct. Încercăm să scoatem maximum din tot", a punctat şi Cătălin Munteanu.

4. Cel mai bun pasator. Cătălin Munteanu, 5 reuşite în Liga 1, alături de Adailton. Mijlocaşul are însă un plus faţă de brazilianul Vasluiului. A dereglat sistemul de monitorizare al ruşilor de la InStat, cu care colaborează şi GSP, şi Dinamo. A depăşit suta de pase exacte, concret are 102, în meciul de la Ploieşti, fiind primul fotbalist din România care atinge această cotă. "Nu sînt bătrîn, nu sînt terminat, cui nu-i vine să creadă să se uite la meciurile mele şi să mă monitorizeze!", a declarat mijlocaşul în ediţia de azi a Gazetei.

5. Cele mai mici prime. Dintre echipele candidate la titlu. Pe lîngă remuneraţiile trecute în contract, bonusurile cam lipsesc. De exemplu, pentru victoria de la Ploieşti, roş-albii nu iau nimic. După victoria cu Sportul, echipa a luat, în total, 48.000 de euro, bani împărţiţi între jucători, staff tehnic şi medical, oamenii din jurul echipei. de la stadion şi de la Săftica.

6. Cele mai sărace transferuri. În mercato de vară, au venit, gratis, Dorel Stoica şi Alex Pena, ultimul la Dinamo 2, doar Srdjian Luchin costînd 300.000 de euro. Alte 10 transferuri nefinalizate din cauza banilor. Acum sînt în probe fundaşul stînga grec Darlas, mijlocaşii dreapta Peirinha (portughez) şi Mbuta (camerunez). Au revenit, în schimb, după împrumuturi: Marius Niculae, Adrian Scarlatache, Cristi Pulhac, Laurenţiu Rus, Nicolae Muşat şi George Curcă.

7. Cea mai redusă asistenţă acasă. Doar 2.000 de oameni cu Galaţiul şi 4.000 cu Rapid, dintre care 1.000 au fost evacuaţi în startul derby-ului. Multe etape cu terenul suspendat. Echipa părăsită de fani. Scandal intern între fani şi conducere, jucătorii fiind la mijloc şi pătimind din această cauză. "Dacă am avea şi 100 de oameni care să ne susţină la un meci, dar să-i simţim aproape, că ard pentru Dinamo, atunci am fi fericiţi", a mărturisit Cătălin Munteanu.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  27 Septembrie 2011, 17:42

Oare ce părere o fi având arhanBelitul zadkiel...

maryan92
maryan92  •  27 Septembrie 2011, 15:49

"Este prima în campionat, după ce specialiştii i-au prevăzut decăderea totală în vară, unii considerînd-o chiar o candidată certă la retrogradare. " Este clar ce specialisti sunteti :)) Ultima data cand Dinamo era vazuta ca o echipa de pluton a castigat campionatul detasat(2007) asa ca e clar... criticati voi echipa, spuneti ca nu au valoare, ca steaua va lua campionatul si pana sa va dati seama vom avea 10-15 puncte avans in clasament !!

xstream
xstream  •  27 Septembrie 2011, 15:09

bravo lor

Vezi toate comentariile (9)
Comentează