FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO, MÎINE, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Helder are gînduri negre la doar 22 de ani: "Mă las de fotbal!"

Articol de - Publicat sambata, 24 iulie 2010 00:00

Nu înţelege de ce nu-i soseşte "cartea verde" din Franţa şi de ce a ajuns doar spectator la Dinamo.

Helder Ferreira a mărturisit ieri că trăieşte o dramă la clubul la care s-a transferat în urmă cu două luni. Brazilianul n-a fost trecut nici de data aceasta pe lista UEFA, pentru "dubla" cu Hajduk Split, nu este legitimat, aşa că nu poate juca nici în campionat, şi-a ajuns să se pregătească numai cu echipa secundă. Aceasta cînd este anunţat de antrenamente, el aflînd de şedinţele de pregătire de la colegi!

"De ce sînt tratat aşa?!"
"Nu ştiu cît mai rezist. E un joc psihologic. Am venit cu mari speranţe la Dinamo, credeam că va fi mutarea carierei, dar am ajuns să stau în tribună. Chiar m-am gîndit: «De ce mai joc fotbal? N-ar fi mai bine să mă las?». Dacă nu joc aici, înseamnă că nu am valoare, aşa că iau în calcul să pun ghetele în cui. N-aţi vrea să fiţi în locul meu acum, vă spun sincer!", a declarat ieri brazilianul de 22 de ani. El a evitat să arate cu degetul pe cineva anume, dar a acuzat: "Nu înţeleg de ce sînt tratat astfel. Pe bune, unde e «cartea verde»? Cei din Franţa, de la Nancy, îmi zic că nu e nimic în neregulă, aşa că nu mai pricep nimic".

Helder suferă: "Mor cînd stau în tribună şi-i văd pe alţii cum joacă, iar eu nu. Mă întreabă prietenii, Garat, N'Doye: «Ce-ai, frate, de nu joci? Că eşti bun şi în formă, te antrenezi cot la cot cu noi. De ce te duci în tribună?». Eu nu consider Dinamo o cauză pierdută pentru mine, sper să vină cartea aia odată şi să joc fotbal".

"Deocamdată, Helder nu e legitimat, aşa că nu am putut să-l trecem pe lista UEFA"
Constantin Dănilescu, director sportiv Dinamo

"Ceva nu e în regulă cu «cartea aia verde». Mai am speranţa, într-adevăr, ea moare ultima. Dar să nu moară şi speranţa!"
Helder, fundaş dreapta Dinamo

"Lucrurile erau clare cu ruşii"
Sud-americanul a spus ieri că ştie de interesul lui Lokomotiv Moscova pentru el, dar şi de alte echipe din străinătate: "Au fost nişte neînţelegeri, deşi lucrurile deveniseră clare. Cel puţin aşa mi s-a transmis mie". Cu toate acestea, Helder zice că nu ţine să plece de la Dinamo: "Am o datorie faţă de Cristi Borcea şi de Nicolae Badea, cei doi patroni care m-au angajat".

Venkov în locul lui Diabate
După ce au fost de acord cu cedarea lui Zie Diabate la Hazar Lankaran, dinamoviştii reiau discuţiile cu cei de la Litex Loveci pentru a-l aduce în Ştefan cel Mare pe Mihail Venkov (27 de ani). Andone îl vrea pe bulgar şi fiindcă se teme ca nu cumva Pulhac să fie vîndut în străinătate şi să rămînă fără nici un fundaş stînga.

Grigorie s-a sucit
Şefii dinamovişti au fost surprinşi ieri să afle că Ştefan Grigorie ar vrea totuşi să ia în calcul propunerea făcută de roş-albi la începutul acestei săptămîni. Surse din cadrul clubului din Ştefan cel Mare susţin că actualul mijlocaş al Rapidului chiar ar fi semnat un precontract marţi cu "cîinii", dar, după aceea, afacerea a căzut din cauza lui Dinu Gheorghe.

"Dacă nu iau titlul din prima, plec!"
Ioan Andone a mărturisit, ieri, că se va despărţi de Dinamo în cazul în care nu va deveni campion în acest an. "Dacă nu iau titlul în primul sezon, renunţ! Ştiu că am contract pînă în 2012, dar obiectivul meu este să cîştig campionatul din primul an. Vorbesc foarte serios, dacă nu vom fi campioni, plec. Avem nevoie de linişte şi de suporteri. Împreună vom duce la bun sfîrşit acest nou proiect care poate duce Dinamo, în premieră, în Champions League", a zis Ando la SPT FM.

- Torje şi Andrei Cristea au mărturisit ieri că şi-au păstrat ca amintire tricourile galben-negre în care Dinamo a produs anul trecut "Minunea de la Liberec".
- Garat e satisfăcut de primele 45 de minute bifate în tricoul alb-roşu: "Chiar dacă am întîlnit o echipă modestă, mă bucur foarte mult că am învins. Dacă antrenorul mizează pe mine în continuare, eu sînt pregătit. Mi-am dat seama că avem mulţi jucători buni în lot".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
ben_serban
ben_serban  •  24 Iulie 2010, 12:26
Postat de andynho_fcsb pe 24 Iulie 2010, 03:24

Vezi ca Mutu si Mirel au mai multe minute jucate in Champions League decat au Dinamo si Rapid trofee la un loc ;) Ca sa nu mai zic ca Rapid nu joaca nicaieri...

nu joaca....da vad ca ai uitat de 5-1 din giulesti...asea ca shhht...joc de glezne

ben_serban
ben_serban  •  24 Iulie 2010, 12:24
Postat de andy_1950 pe 24 Iulie 2010, 02:43

aviz jucatorilor care nu aleg Rapidul: CARIERA RATATA VEZI CAZURILE zICU, mUTU, tORJE, mIRELA In rest in ultimii 15 ani Rapidul a luat toti jucatorii pe care i-a vrut.

nu joaca....da vad ca ai uitat de 5-1 din giulesti...asea ca shhht...joc de glezne

ben_serban
ben_serban  •  24 Iulie 2010, 12:21

Asea meriti ma...ai plecat de la Rapid unde suporteri te placeau....nici sa nu mai joci....adio

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close