FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Helder vrea să se împrietenească cu fanii dinamovişti: "Sînt băiat cuminte, pe gustul fanilor!"

Helder, Rapid
Helder, Rapid

Articol de - Publicat miercuri, 26 mai 2010 00:00

Helder a declarat ieri că nu e un tip petrecăreţ, că vrea să fie campion cu Dinamo şi că i-a ales pe roş-albi fiindcă a simţit că aceştia îl plac, nu ca rapidiştii.

Pe Helder Ferreira da Silva îl prind roşul şi albul. A arătat-o ieri după-amiază, cînd a pozat în premieră cu tricoul "cîinilor", pe care îl va purta în sezonul viitor. Fotbalistul de 22 de ani a semnat luni un contract pe un sezon şi va cîştiga 13.000 de euro lunar. Dacă părţile vor fi mulţumite, brazilianul va avea un nou angajament din iunie 2011, iar Dinamo, care a achitat deja 100.000 de euro, va mai plăti pînă la 600.000 de euro francezilor de la Nancy.

- Helder, ai ajuns la o rivală a fostei tale echipe. Cum crezi că e văzut transferul de către suporteri?
- Da, m-am tot gîndit în ultimele zile la chestia asta, fiindcă mi-au explicat prietenii din România ce rivalitate există. Dar nu sînt eu de vină! Vă rog să înţelegeţi asta! Eu voi juca pentru echipa care mă place.

- Adică, nu te-a mai vrut Rapidul?
- Nu zic mai multe. Să spunem doar că au renunţat foarte uşor la mine.

- De ce ai ales Dinamo? Fiindcă te place, ca să te citez?
- Am simţit că Dinamo mă vrea cu adevărat. Mi-aş dori să cîştigăm campionatul.

- An de an este acest obiectiv.
- Toată lumea văd că vorbeşte în Bucureşti numai de acest subiect, <să cîştigăm, să cîştigăm!>. Şi la Rapid am zis că facem multe, dar... Trebuie ca toţi fotbaliştii de la Dinamo să demonstreze că ajută la formarea unei echipe unite, puternice pe teren şi în afară, care să aibă şanse la titlu.

"Toţi ochii vor fi pe mine"
- Cum crezi că vei fi perceput de noii tăi fani? Nu ştiu dacă ai idee, dar sînt foarte exigenţi.
- Cu siguranţă, la început nu vor fi foarte deschişi vizavi de sosirea mea. Fiindcă am jucat la Rapid mă vor privi mai rece. Eu înţeleg că toţi ochii vor fi pe mine, că se vor întreba dacă merit să fiu la Dinamo, dar prin prestaţiile mele sper să le arăt că sînt demn de acest lucru. Da, merit să joc la Dinamo, dacă te pregăteai să mă întrebi asta!

- Cum este Helder pe teren?
- (rîde) Helder aleargă! E un jucător rapid.

- Poţi să fii mai rapid? Eşti recomandat drept cel mai iute fotbalist din Liga I.
- Nu ştiu, sincer. Eu încerc în fiecare zi să fiu mai bun.

- Cum este Helder în afara gazonului?
- (rîde iar) Înţeleg la ce te gîndeşti! Helder este un băiat cuminte. Nu e cu party-urile, e băiat bun, cuminte.

sondaj dinamovisti.ro
Este Helder un transfer bun pentru Dinamo?
Da    90%
Nu    10%
Total: 2.729 de voturi

"Îmi place de mult timp Helder, vreau să fie rapid în faza de atac şi atent în apărare. Cred că am ales bine, şi noi, şi el"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
 •  26 Mai 2010, 14:54

Este mercenar?Din moment ce e brazilian si vine in Romania e logic ca se duce la cine da mai multi bani, pentru ca nu simte nimic ptr nicio echipa.Tu spre ex daca te-ai duce sa joci in Brazilia, nu te-ai duce unde iei mai multi bani, din moment ce nu simti nimic ptr nicio echipa de acolo?

 •  26 Mai 2010, 13:35

Toti cei care au parasit astfel Rapidul au fost loviti de ghinion: a se vedea Zicu, fratii Karamian, Maftei, ...asa i se va intampla si lui Helder. Sigur se va accidenta si va deveni un jucator de duzina intr-o echipa de duzina! Mai vorbim la toamna!

nomadu71
nomadu71  •  26 Mai 2010, 12:26
Postat de pe 26 Mai 2010, 07:52

e cel mai bun fundas dreapta pe care la avut dinamo din 2000 pana acum

...asta daca,si numai daca,in timpul liber sta departe de ''mon frere'' N'Doye!Parafrazind zicala cu ''popa'',sa face ceea ce face N'Doye pe teren,numai,nu si in viatza personala...=))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close