FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Horia Brenciu despre Rapid: "Muzica e arma Giuleştiului"

Rapid - PSG 0-0. 19.10.2006. Meci din cadrul grupelor Cupei UEFA, sezon 2006-2007. +2   FOTO
Rapid - PSG 0-0. 19.10.2006. Meci din cadrul grupelor Cupei UEFA, sezon 2006-2007.

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 martie 2011 19:08

Am rămas cu impresia că era un clovn, obligat de fişa postului să ne aşeze un zîmbet în ceaşca de cafea, că era doar tipul de la Bingo. N-aş fi crezut că poate fi motorul unui proiect muzical, "HB Orchestra", cu priză la public, că-şi poate construi de la zero, pas cu pas, o nouă carieră. L-am văzut pe viu, în concert, şi am puterea să recunosc că m-am înşelat. Brenciu e şi un suporter adevărat al Rapidului, echipă a cărei galerie cîntă cel puţin la fel de frumos. E o relaţie sinceră, ca de la artist la artist.

- De ce Rapid? Cînd aţi devenit suporterul echipei din Giuleşti?
- Se întîmpla acum vreo 13-14 ani... Dar, de fapt, n-are importanţă de cînd... Important e cît şi cum iubeşti o asemenea echipă. O zi de suferinţă alături de Rapid face cît un an în altă "tabără"... Trebuie să ai inimă tare ca să fii suporter al Rapidului.

- Aţi făcut sport? În copilărie eraţi interesat de sport, de meciuri, de competiţii?
- Am făcut înot, tenis, ski, handbal şi puţin fotbal... Eram as în special la loviturile de la 11 metri. Nici un portar nu-mi oprea ghiuleaua!

A refuzat să cînte pentru Dinamo
- E adevărat că aţi refuzat să cîntaţi la o petrecere a clubului Dinamo, fiindcă sînteţi suporter rapidist? Aţi repeta gestul? Colegii din  trupă nu s-au supărat că au pierdut onorariul?
- Da, e adevărat... Nu fac deloc caz din chestia asta. Cred că la fel ar fi făcut orice fan al Rapidului sau al oricărei echipe din Liga 1. La noi în orchestră filosofia e alta... Alergăm după artă, nu după bani! :)

- Care e relaţia cu suporterii Rapidului? Şi ei cîntă tot timpul.
- Beneficiem de un popor muzical şi foarte iubitor. Muzica este cea mai pacifistă armă pe care o galerie o poate folosi pe teren! Iar cei de la Rapid sînt maeştri în asta, trebuie s-o recunoaştem! Despre relaţia mea cu suporterii rapidişti pot spune că e la... unison! ;-)

- Nu v-aţi gîndit să cîntaţi împreună cu galeria Rapidului o piesă? Sau să realizaţi un videoclip împreună cu fanii.
- Cîntăm atîtea pe teren încît cred că "playlist-ul" e arhisuficient! Şi dacă mai adăugăm şi imnul rapidiştilor, spectacolul e complet!

"Plăcere şi bucurie!"
- Cum vă explicaţi succesul pe care-l aveţi cu proiectul dvs? V-am văzut anul trecut la Cluj în două spectacole. Recunosc că la început am fost sceptic, amintindu-mi de Tip Top Minitop, dar apoi v-am făcut reclamă prietenilor din alte oraşe.
- Bucuria de a avea un prieten în plus e cu atît mai mare cu cît am reuşit s-o facem prin muzică şi spectacol. Plăcere şi bucurie! Astea sînt cele două principii prin care ne manifestăm artistic pe scenă! Nu se poate fără ele! Trebuie să-ţi facă plăcere ceea ce faci şi să te gîndeşti cum poţi bucura alţi oameni prin actul tău muzical. Dacă am reuşit, sîntem fericiţi!

- Sînteţi în concurenţă cu Ştefan Bănică? Credeţi că la noi s-ar putea produce un musical de calibrul celor londoneze?
- Sînt într-o concurenţă frumoasă cu mulţi artişti români... Ea creează şi calitate, iar publicul iese cel mai cîştigat la faza asta! Sincer mi-ar plăcea să fie şi mai mulţi competitori în industria noastră muzicală. În ceea ce priveşte musichall-ul londonez sau cel newyorkez, el poate fiinţa oricînd la Bucureşti. Avem nevoie de doar două elemente: o strategie bună de marketing şi un produs valoros pe scenă! ;-)

- Ce cîntaţi în baie?
- Operă... Verdi şi Puccini, cel mai des!

Pentru Giuleşti: "Fac ce-mi spune inima!"
- Mai aveţi microbişti în trupă?
- Da. Cristi, chitaristul meu, este fanul înrăit al Craiovei, iar Horaţiu, trompetistul meu, e un împătimit susţinător al echipei CFR Cluj. Am şi suporteri stelişti, şi dinamovişti în echipa mea. Cel mai frumos este că ne înţelegem perfect cu toţii, indiferent de preferinţele fotbalistice.

- Ce părere aveţi despre George Copos?
- Perfectibilă...

- Aveţi vreun jucător preferat? De la Rapid sau din străinătate?
- Pele.

- Ce melodie aţi dedica Rapidului?
- "Fac ce-mi spune inima!"

- Cum e Horia Brenciu în afara scenei?
- Şi mai pasional! Şi mai romantic. Şi mai... nebun!

Iagăr şi Chivu printre spectatori
- Cînd aţi fost ultima oară pe stadion?
- La începutul campionatului, în toamna anului trecut!

- Cum vă pregătiţi pentru un spectacol? Ţineţi regim, vă culcaţi mai devreme etc
- În ziua spectacolului devin de nerecunoscut. Am emoţii foarte mari şi nu mă înţeleg cu nimeni pînă după începerea concertului. În rest, sînt ok, cu sau fără regim! ;-)

- Nu vă e dor de televiziune?
- Da... Cred că ne ducem dorul reciproc! ;-)

- Aţi întîlnit sportivi la spectacolele dumneavoastră?
- Foarte mulţi... Monica Iagăr, Balint, Chivu şi mulţi mulţi alţii...

- Care e iniţiativa sau realizarea Clubului Aristocratic Rapid de care sînteţi mîndru?
- Este singura entitate care a reuşit să cuprindă sub aripa ei suporteri de elită, nume remarcabile ale societăţii noastre, printre care se regăsesc şi multe persoane dragi mie. Regretatul Moţu Pittiş e una dintre ele. Mă bucur de fiecare dată cînd mă întîlnesc cu Dan Grigore, care este şi el membru al aceluiaşi club şi în general cu toţi "aristocraţii" de acolo. Clubul Aristocratic e o emblemă nu numai a Rapidului, ci şi a fotbalului românesc în general.

CV HORIA BRENCIU
S-a născut pe 27 august 1972 la Braşov
- A absolvit Colegiul "Andrei Şaguna" şi Şcoala Populară de Artă din Braşov
- A absolvit în 1998 Academia de Teatru şi Film Bucureşti
- A fost una dintre vedetele televiziunii naţionale, unde a prezentat emisiunile "Robingo", "Tip Top Minitop", "Kiki RikiMiki", "Ora 6 fix", " Sarabanda", "Naţional TV Bingo"
- Fratele, Marius Brenciu, este tenor
- A prezentat şi realizat emisiuni la Antena 1, la Naţional TV, Radio Europa FM, Radio Romantic
- Din 2002 şi-a format trupa "HB Orchestra"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
alone.against.all
alone.against.all  •  29 Septembrie 2014, 20:11

....printre amaraciunile de la club si-n sufletele tuturor Rapidistilor ,ne mai incalzeste cate-o vorba buna ,cate-o imagine frumoasa adresata clubului cu care ne mandrim si vrem sa murim cu el in suflete ! Respect Rapidistilor Adevarati !

gymd
gymd  •  27 Noiembrie 2013, 20:57

un comentariu de nota 10, felicitari, RESPECT RAPID si suporterii accestea minunati care fac o atmosfera cum este unica in Giulesti

tatyfery1
tatyfery1  •  18 Martie 2011, 11:11

Frumos interviu!Bravo realizatorului!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează