FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TERENURILOR MAPN

Iese în zi de sărbătoare » Gigi ar putea fi eliberat pe 7 mai 2016, atunci cînd Steaua va sărbători 30 de ani de la cucerirea Ligii Campionilor

Articol de , - Publicat marti, 21 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 21 mai 2013 09:21

Becali n-a scăpat de ce se temea mai mult. Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a trimis trei ani după gratii în Dosarul Schimburilor de teren cu MApN, unde a fost găsit vinovat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Patronul roş-albaştrilor a primit o pedeapsă de doi ani de zile cu executare, însă această sentinţă i-a reactivat pedeapsa încasată de omul de afaceri în luna februarie! Atunci a fost găsit vinovat de sechestrare de persoane în aprilie 2009 şi a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar acum e nevoit să o execute, legea obligîndu-l să ispăşească pedeapsa mai mare. Aşadar, Becali va sta trei ani în puşcărie, din care se vor scădea cele două săptămîni pe care le-a petrecut în arest la vremea respectivă.

Sechestru pe Palat
Pe lîngă pedeapsa cu închisoarea, Gigi e obligat să returneze statului suma de 448.378 de dolari sau echivalentul în lei, plus dobînda calculată începînd din 1998 şi pînă acum. Suma reprezintă prejudiciul pe care judecătorii au considerat că latifundiarul l-a adus statului român prin schimbul pe terenuri pe care l-a făcut cu MApN. Ca să fie siguri că banii vor fi plătiţi, judecătorii au decis ca lui Becali să i se pună sechestru asigurator pe imobilul din Aleea Alexandru numărul 1.

Babiuc şi Cioflină, doar doi ani
Ceilalţi doi acuzaţi în acest dosar, ministrul Apărării de la vremea respectivă, Victor Babiuc, şi fostul şef al Statului Major General, Dumitru Cioflină, au fost condamnaţi la cîte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.


Cum poate ieşi mai devreme

Becali ar putea să obţină o diminuare a pedepsei pentru bună purtare sau dacă va elabora lucrări ştiinţifice, invenţii sau inovaţii. Totuşi, indiferent de comportamentul său de după gratii sau de realizările sale ştiinţifice, Gigi nu va putea ieşi din penitenciar mai devreme de luna mai a anului 2015. Finanţatorul Stelei are aproape 55 de ani şi nu va putea beneficia de o reducere mai mare a sentinţei, aşa cum vor avea parte ceilalţi doi invinuiţi, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină. Aceştia, avînd peste 60 de ani, vor fi nevoiţi să petreacă după gratii doar o treime din perioadă, adică 8 luni de zile.

Justiţia şi Facebook-ul lui MM
Sîmbătă, aflat în aşteptarea verdictului în Dosarul Transferurilor, Mihai Stoica a decis să-şi închidă contul şi pagina de Facebook. Ieri, după ce instanţa a decis să trimită cazul la rejudecare, managerul din Ghencea a revenit şi şi-a reluat activitatea ironizînd acuzaţiile de blat legate de meciul Steaua - Viitorul. Două ore mai tîrziu, imediat ce a aflat că Gigi a fost condamnat, MM a dispărut iar din mediul online.

"Mi-e teamă să nu facă o prostie"
Cătălin Zmărăndescu, fostul bodyguard al lui Becali şi care a fost implicat alături de acesta în cazul sechestrării de persoane din 2009, a scris pe Facebook după ce a aflat sentinţa: "Nu e atît de puternic precum pare, e un tată care-şi iubeşte enorm familia, nu poate trăi fără fetele lui. Data trecută, cînd eram cu el în arest, a plîns. Îmi e frică pentru el, să nu facă vreun gest necugetat".


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
inexistentus
inexistentus  •  21 Mai 2013, 13:28
Postat de kiddu90 pe 21 Mai 2013, 09:00

Cât o să mai sărbătorim perfomanţa asta? Şi 100 de ani încolo? Deja suntem penibili. Nu am văzut alte echipe să sărbătorească 35.492 ani de la câştigarea unei cupe.

Pai ce vrei ma... Steaua e printre cele 9 echipe care au cerit trofeul asta. E o onoare de amintit mereu ! tu ce fel de stelist esti ?

bobbytza42
bobbytza42  •  21 Mai 2013, 11:16

sincer,imi pare rau pt ca e un foarte bun la suflet...a ajutat multa lume...doar Dumnezeu stie ce e in sufletul lui acum...totusi as avea si eu o nelamurire:cum de papagalul de Basescu a scapat fara sa fie tras la raspundere in cazul "Flota",unde prejudiciul adus statului este cu mult mai mare decat cel al lui Becali?deci inca o data se demonstreaza ca Justitia e OARBA....

gabonne1982
gabonne1982  •  21 Mai 2013, 11:03

sincer,mi-as dori ca aceasta detentie sa-l mai cizeleze si sa-l mai tempereze.Eu cred ca in interiorul lui nu este chiar un om rau,a se vedea si anumite acte caritabile,dar izbucnirile si iesirile necontrolate cat si jignirile facute de el cu voie sau fara l-au facut indezirabil in ochii multora.Eu unul nu ma bucur ca a ajuns acolo,dar daca va continua la fel si cand va iesi,atunci isi merita soarta

Vezi toate comentariile (32)
Comentează