FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL

Îl vor pe coşmarul Vasluiului » Oţelul negociază cu Marko Ljubinkovici

După plecarea de la Vaslui, din vara lui 2010, Ljubinkovici a mai jucat la Sloboda Uzice şi la Anorthosis Famagusta
După plecarea de la Vaslui, din vara lui 2010, Ljubinkovici a mai jucat la Sloboda Uzice şi la Anorthosis Famagusta

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 21:02

Campioana trage de Marko Ljubinkovici, mijlocaşul din cauza căruia galben-verzii n-au putut face transferuri timp de două perioade de mercato.

Dorinel Munteanu a avut trei mijlocaşi centrali pe lista de achiziţii în această iarnă, însă primele două variante, Issa Ba (30 de ani) şi Dani (30 de ani), au căzut. Senegalezul nu s-a înţeles cu gălăţenii şi e aproape de a semna cu Gaz Metan, în timp ce tratativele cu fostul fotbalist al CFR-ului au intrat în stand-by.

"Neamţul" a declarat în repetate rînduri că îşi doreşte un mijlocaş central şi încearcă să îl aducă pe malul Dunării pe fostul jucător al Vasluiului, Marko Ljubinkovici (30 de ani). Acesta joacă în prezent la formaţia sîrbă FK Novi Sad, pentru care a bifat 5 meciuri şi un gol în turul campionatului. Fotbalistul mai are un an şi jumătate contract cu ex-iugoslavii, însă ar vrea să plece din cauză că nu prinde echipa.

Marko i-a fost elev lui Dorinel la Vaslui, în sezonul 2007-2008, şi şi-a arătat disponibilitatea să evolueze din nou sub conducerea tehnicianului de 43 de ani. În cazul în care sîrbul va ajunge la Galaţi, va fi al doilea jucător cu numele de Ljubinkovici, după apărătorul Zoran.

94 de meciuri şi 24 de goluri are Marko Ljubinkovici în Liga 1

ALTE ŞTIRI DIN LIGA 1:

Mutu, cel mai căutat

Atacantul Adrian Mutu a fost cel mai mediatizat sportiv român în 2011 în mediul online, potrivit unei analize Mediafax, cu peste 22.000 de menţiuni. Pe locul 2 s-a clasat pugilistul Lucian Bute, care a avut peste 21.000 de referiri, iar pe 3 Cristian Chivu. În top 10 mai apar Mihai Costea, Horia Tecău, Victor Hănescu, Florin Costea, Adrian Cristea, Ciprian Marica şi Bogdan Stancu. Monitorizarea a fost realizată pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook.

FC Braşov: "Nu mă las"
La 34 de ani, atacantul Mugurel Buga spune că mai are multe de demonstrat în fotbal: "Este concurenţă acerbă în atac, dar acest lucru e benefic pentru toată echipa. Eu trag tare pentru un loc de titular. Mai am încă plăcerea de a juca fotbal, nu mă gîndesc la retragere şi mai pot juca la un nivel înalt. După ce mă las, mă apuc de antrenorat. Vreau să rămîn în fotbal fiindcă doar asta ştiu să fac".

Oţelul: Campionii blocaţi
Moldovenii au fost în pericol să rateze plecarea programată azi în cantonamentul din Spania din pricina vremii nefavorabile. Nouă jucători şi cinci componenţi ai staff-ului tehnic au rămas blocaţi în Galaţi, după ce cursele de tren spre Bucureşti au fost anulate din cauza viscolului. "Mă simt cumplit, stau ca pe ace. Sperăm să reuşim să plecăm pînă la urmă", a declarat căpitanul Sergiu Costin pentru cotidianul local Viaţa Liberă. Pînă la urmă, campionii au ajuns în Capitală după ce au schimbat 3 "personale"!

FC Vaslui: Maria lîngă Lucian
Mijlocaşul Lucian Sînmărtean se va putea gîndi mai mult la fotbalul, după ce soţia lui, Maria, a decis să se mute cu fotbalistul la Vaslui. Fosta atletă a demisionat din funcţia de preşedinte al Direcţiei Judeţene de Sport Bistriţa pentru a locui în Moldova împreună cu fotbalistul şi cu fiica lor, Natalia. Fotbalistul va reveni azi în cantonamentul din Antalya, după ce a cerut cîteva zile libere pentru a sta cu familia.

INBOX:

FC Vaslui. Inacio testează în Antalya mai mulţi fotbalişti. Este vorba de fundaşul central ghanez Jonathan Quartey (23 de ani), care ultima oară a evoluat la Samsunspor, fundaşul Horia Crişan (20 de ani), de la FC Braşov, şi portarul italian Carlo Zotti (29 de ani), de la Bellinzona, care a mai evoluat şi la Roma.

FC Vaslui. Lăsat acasă pentru că nu şi-a prelungit contractul cu Vaslui, fundaşul Pavol Farkas se pregăteşte singur pînă îşi va rezolva situaţia. "Am o ofertă şi din China, dar nu ştiu dacă voi pleca. Aştept să văd ce se va întîmpla", a spus Farkas.

Petrolul. Răchită are în probe doi jucători. Este vorba de fundaşul central camerunez Vincent Bikana (19 ani), care ultima dată a evoluat la Neuchatel Xamax, şi de atacantul francez Yohann Lasimant (22 ani), de la Grenoble.

Oţelul. Gălăţenii vor disputa patru amicale în Spania, doar primele două fiind stabilite pînă acum: cu FC Denia (Spania 3, 8 februarie) şi Shandong Luneng (China 1, 10 februarie).

Oţelul. Mijlocaşul Sorin Frunză (33 de ani) este suspect de ruptură musculară şi va sta pe bară cel puţin o lună.

Pandurii. Grigoraş îl testează pe atacantul de origine tunisiană Akram Maatouk (27 de ani). Fotbalistul, care ultima oară a evoluat la Stade Tunisien, a fost folosit în amicalul cu Zeta (0-3) şi va fi monitorizat la mai multe antrenamente.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
flafy
flafy  •  07 Februarie 2012, 09:22

dar Ljubincovici este atacant nu mijocas central! si de ce dati stiri despre alte echipe la un articol despre Otelul? nu le puteti scrie separat?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează