FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA 1-1

Ilie Dumitrescu aruncă săgeţi spre rivalele eliminate din Europa: "Prefer să jucăm pe Anfield decît să stăm la televizor" ;)

Articol de - Publicat marti, 31 august 2010 00:00

Ilie le transmite un mesaj rivalelor care nu s-au calificat în Europa League şi defineşte relaţia cu Becali: "Dialog total, unde nu înţelege, trebuie să-i explici".

La două săptămîni după ce a preluat echipa, Ilie Dumitrescu face analiza acestei perioade şi anunţă: "Sîntem mari favoriţi la titlu".

- Domnule Dumitrescu, care e concluzia primelor două săptămîni ca antrenor al Stelei?
- Nu sînt mulţumit pentru că eu trebuia să iau maximum din cele 5 jocuri. Ne-am calificat în Europa League şi am obţinut 7 puncte din 9 în Liga 1. Dacă am fi luat 9 din 9 puncte, eram mulţumit.

- Acum, după transferurile celor de la Urziceni presiunea va fi totală pe dumneavoastră.
- Presiunea e la fel indiferent în ce perioadă antrenezi Steaua. Că era înainte sau după Piţurcă nu contează, dacă la final iei doar locul 2 e eşec total pentru Steaua.

- Ce părere aveţi de cei 6 de la Urziceni?
- Jucători fantastici, cu mare experienţă, care au luat titlul, care au participat în Champions League şi au făcut 8 puncte în grupă.

- Dar nu va fi o problemă pentru actualii jucători din lot, care poate nu vor privi cu ochi buni venirea celor 6?
- Pentru mine toţi jucătorii sînt importanţi şi egali. Nimeni, dar nimeni nu vine cu postul de titular garantat. Valoarea va face diferenţa şi, din păcate, doar 11 vor putea juca în echipa de bază.

- Cei 5 care pleacă au fost excluşi pentru că sînt oamenii lui Piţurcă?
- Eu nu vorbesc ca fiind oamenii lui Piţurcă, ci sînt jucătorii Stelei. La toate echipele ai o balanţă financiară şi cînd iei 6 jucători, nu poţi să păstrezi tot lotul, să nu plece nimeni. Faci o analiză, un buget de salarii şi apoi decizi.

- Păcurar a dat un gol senzaţional cu Timişoara, de ce va pleca?
- E un jucător bun şi am toată admiraţia pentru el, însă am deja 3 mijlocaşi centrali luaţi, Apostol, Marinescu şi Ricardo, mai sînt şi Anghelov, Bicfalvi, plus Andrei Ionescu dacă nu va pleca.

"Sincer, vreau să-i mulţumesc lui Păcurar pentru modul în care s-a comportat la meciul cu Timişoara. Deşi ştia că va pleca, s-a implicat total, e un om de mare caracter şi îi urez tot binele din lume la U Cluj!"
Ilie Dumitrescu

- Şi Dorel Stoica?
- Consider că din momentul în care a declarat că e distrus psihic după plecarea lui Piţurcă el a suferit un şoc psihic, iar randamentul lui n-a mai fost cel pe care îl aşteptam. Cred că el va fi un jucător util pentru Universitatea Craiova.

- Poate cea mai mare surpriză e că va pleca Abrundan. De ce aţi renunţat şi la el?
- Fiecare antrenor are o strategie şi o gîndire a lui. Eu am un stil şi consider că toţi fundaşii centrali din lotul Stelei trebuie să aibă calitate tehnică, să ştie să construiască, să paseze şi să aibă uşurinţă în a pasa.

Zapata poate reveni
- Nu e puţin să rămîneţi în doar doi portari?
- Tătăruşanu e numărul 1, iar numărul 2 e Lungu. Dacă vom ajunge într-o situaţie în care unul dintre ei să fie accidentat sau suspendat, atunci îl avem pe Zapata, de la Steaua II. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul lui Baciu.

- Ce relaţie aveţi cu Gigi Becali?
- Normală. Chiar nu mă aşteptam să fie atît de implicat pentru echipă, practic, 24 de ore din 24 e lîngă Steaua. E virusat cu fotbal şi nu ştiu dacă mai are alte realizări în viaţă în afară de Steaua. Am fost accidental lîngă el cînd a pierdut o afacere de 25 de milioane de euro şi după un minut deja rîdea, era destins. În schimb, o înfrîngere a Stelei îl doare enorm.

- Dar...
- E important să ai dialog cu el, să comunici şi unde nu înţelege să-i explici cum vezi situaţia, de ce trebuie jucat aşa. E foarte receptiv, aşa cum a fost şi cînd i-am zis că la turul cu Grasshopper o să-l bag pe Bicfalvi. S-a mirat, i-am explicat cum am gîndit şi gata. Aşa trebuie lucrat cu Gigi Becali.

- Rivalele spun că va fi un dezavantaj pentru Steaua în lupta pentru titlu fiindcă sînteţi angrenaţi şi în Europa League. Aşa e?
- Cam ăsta e ritmul pe care îl vreau şi pe care trebuie să-l aibă orice echipă mare, să joci din 3 în 3 zile. Şi apoi, prefer să joc pe Anfield, prefer să ne batem cu Napoli, să mergem la Utrecht, decît să stăm şi să ne uităm cum joacă alţii în Europa. Mentalitatea unora de aici, de pe la noi, e că eşti odihnit dacă stai şi te uiţi la televizor şi joci o dată la 7 zile. Fals, priviţi ce ritm are Barcelona, priviţi ce joacă echipele din Anglia şi o să înţelegeţi de ce sîntem avantajaţi că jucăm şi în Europa League!

"Am un vis şi sper să mi-l îndeplinesc. Steaua trebuie să fie Barcelona României, aşa trebuie să ajungă să joace, ca stil, ca forţă ofensivă"
Ilie Dumitrescu

- Sînt şanse de calificare în "16"-imile Europa League?
- E o grupă foarte tare, de Champions League, însă e o provocare totală pentru jucători şi pentru antrenori.

- Cu cine credeţi că o să vă bateţi la titlu?
- În afara Stelei, sînt 4-5 echipe. În ordine, Dinamo, CFR, Rapid, Timişoara, chiar şi Vaslui. Oricum, noi sîntem favoriţi.

- De ce?
- Pentru că sîntem Steaua, pentru că avem cei mai valoroşi jucători, pentru că jucăm cu stadionul plin, pentru că avem o tradiţie pe care nu o are nimeni, pentru că avem mentalitate de cîştigători.

"Ordinea priorităţilor în cele 3 competiţii în care sîntem e titlul, Europa League şi Cupa României. E obligatoriu să cîştigăm campionatul"
Ilie Dumitrescu

"Am avut 4-5 puşti sub 22 de ani cu Timişoara. De ce i-am băgat? Poate pentru că sînt prea naiv sau poate pentru că am ochi la jucători tineri foarte valoroşi"
Ilie Dumitrescu

"Nu i-am zis lui Gigi că nu vreau jucători de la echipe retrogradate, i-am zis doar că eu vreau certitudini la Steaua pentru că aici contează doar locul 1, restul e eşec"

Ilie Dumitrescu

Cum a cîştigat suporterii
1. "La primul meci, cel cu Brăneşti, a venit un segment al publicului, acea clasă a fanilor care, practic, vin doar pentru spectacol, pentru Steaua, pentru dragoste de echipă. În plus, ei au venit şi pentru a-l vedea pe Ilie Dumitrescu ca antrenor, după ce l-au văzut şi ca jucător"
2. "Apoi, la celelalte meciuri din Ghencea, au venit cei care vor să vadă şi un anumit stil, aveau nevoie de o exprimare totală a echipei, dar şi de rezultate, de victorii. Tuturor le mulţumesc că au fost alături de echipă, alături de jucători!"

Analiza celor 5 meciuri
Steaua - Brăneşti 2-1
"Am avut doar 3 zile înaintea acestui joc, însă fotbaliştii au fost foarte receptivi. Am pierdut la un moment dat mijlocul terenului, am fost egalaţi, însă echipa a reacţionat formidabil şi am cîştigat"

Steaua - Grasshopper 1-0
"Ne-am subordonat advesarul, însă vreme de 5 minute după pauză nu ne-am sincronizat şi putea să ne coste scump. Latovlevici mi-a greşit, ca poziţionare pe teren, după ce făcuse o primă repriză de vis. Am avut un portat în zi mare şi ne-am îndeplinit obiectivul de a nu primi gol"

Vaslui - Steaua 0-3
"Cred că a fost meciul în care am arătat că avem organizare tactică şi automatisme excelent puse la punct"

Grasshopper - Steaua 1-0, 3-4 după penalty-uri
"A fost o situaţie cu totul specială. Practic, doar doi jucători, Tătăruşanu şi Emeghara, au jucat la nivelul lor normal. Nu se întîmplă prea des ca dintr-o echipă de 11 doar unu-doi fotbalişti să-ţi joace la ce vrei. Am suplinit prin determinare, concentrare şi atitudine"

Steaua - Timişoara 1-1
"Am demonstrat că echipa are un stil al ei, cu construcţii ale atacului pornite din spate, cu posesie prin care ne-am subordonat adversarul, cu trasee de joc. 65 de minute am făcut legea pe teren, dar din cauza accidentărilor am fost obligat să schimb sistemul şi am scăpat victoria pe final"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (111)
luci_79
luci_79  •  01 Septembrie 2010, 08:44

bai pisatule{ilie dumitrescu}ai uitat de unde ai plecat bai oier nesimtit si arogant?pai acum 2 luni lingea-i placa la digi sport si ai pupai pe toti in cur cu tactica ta si acum nu mai e loc de tine pe ecran?dute naibii de cretin ca esti mai sclav si mai lingau decat stoichita,macar ala are onoare.marsi

lotuseye
lotuseye  •  01 Septembrie 2010, 00:21

plangeau* scz...m-am enervat de commenturile voastre in.fect..e.Hai NB!!! Forta Steaua! Mereu superiori...

lotuseye
lotuseye  •  01 Septembrie 2010, 00:20

Iar Steaua Bucuresti a dat dovada de fair play si a imprumutat jucatori la Unirea, ia redat pe pitzipoancele alea de plangea dupa mamica (Dorel Stoica, Stanca)ca voi oltenilor sa faceti gargara precum graurii pe camp cand mor de foame...Nu vedeti ca nu ganditi?Deci pana la urma Steaua Bucuresti A AJUTAT PE TOATA LUMEA..asa ca macar un pic de respect ar fi cuvenit , leshinatzilor!!!

Vezi toate comentariile (111)
Comentează