FOTBAL  »  Superliga  »  AEK LARNACA - STEAUA 1-1

Ilie Stan: 11 trofee ca jucător la Steaua, promovare şi retrogradare ca antrenor la Brăneşti

Ilie Stan
Ilie Stan

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 11:09

Ilie Stan este foarte aproape de a fi numit antrenorul Stelei după ce israelianul Ronny Levy şi-a dat demisia. Fostul mijlocaş defensiv din Ghencea este favorit să preia banca "roş-albaştrilor".

Stan, care va împlini 44 de ani pe 17 octombrie, a mai antrenat în acest sezon pe CS Mioveni, însă a plecat după doar două etape, nemulţumit că nu i s-a asigurat din partea conducerii un cantonament la Curtea de Argeş înaintea jocului cu Sportul, dar şi pentru că nu au fost transferaţi jucătorii pe care acesta i-a cerut. Deşi a părăsit gruparea argeşeană în urmă cu două săptămîni, antrenorul şi-a reziliat contractul cu CS Mioveni abia la începutul acestei săptămîni.

Ca jucător, Ilie Stan şi-a început cariera la Gloria Buzău, însă a cunoscut consacrarea deplină la Steaua, acolo unde a cîştigat 6 titluri de campion, 3 Cupe şi 2 Supercupe. În sezonul 1991-1992, Stan a fost golgeterul Stelei în campionat, cu 12 goluri, şi idolul tribunelor din Ghencea. S-a retras în 2000, ultima oară evoluînd la echipa israeliană Hapoel Tzafririm Holon.

A antrenat ca principal pe Al Seeb (Oman), UTA, FCM Tîrgovişte, Gloria Buzău, Dunărea Giurgiu, Victoria Brăneşti şi CS Mioveni, activînd şi ca secund la formaţiile Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Al Shabab (Emiratele Arabe Unite), Al Ittihad (Arabia Saudită), dar şi la echipa naţională a României.

Stan are la activ o promovare cu Victoria Brăneşti la finalul sezonului 2009-2010. Brăneşti nu a rezistat decît un sezon în Liga 1, retrogradînd în vară.

Singurul jucător din lotul actual al Stelei cu care Ilie Stan a mai lucrat în trecut este Dorinel Popa, transferat în vară de la Victoria Brăneşti.

CITEŞTE AICI UN INTERVIU CU ILIE STAN!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
adon_x008
adon_x008  •  30 Septembrie 2011, 13:16

@csa21 - "Solutia potrivita este SA PLECE CIOBANUL si sa fie adusi jucatori profesionisti, nu amatorii astia." Si sa vina mata sa dea bani si sa faca mare stadion cu super jucatori profesionisti ... etc. Cine draq mai investeste bani intr-o echipa de fotbal pe criza asta? mai ales sa aduca si jucatori profestionisti, ca de trebuie sa joace in Liga 1 cu echipe gen Sportu care au doar jucatori de peste 5 mil Euro :))) Cand Bourceanu era la Timisoara era super bun, acum ca a venit la Steaua este "amator" si la fel si altii. Ce va mai place sa criticati !!! Cred ca asta e sport national la romani :)))

hunter2oo5
hunter2oo5  •  30 Septembrie 2011, 12:02

DA, e solutia perfecta. O sa avem un parcurs bun spre Liga 2! Poate asa in sfarsit pleaca ciobanul si isi ia toti retardati din 'conducere' dupa el!

vladutz13
vladutz13  •  30 Septembrie 2011, 11:13

Sa-mi fie cu iertare, dar cine naiba e asta???? Evident ca stiu jucatorul, dar antrenorul??? Ce rezultate a avut??? a fost dat afara rapid si de la Buzau si de la Branesti.... iar echipele astea nu au jucat niciodata frumos (cum pretinde gigi). E o nebunie sa aduci un somer pe care nu-l vrea nimeni.... Daca chiar voiau, sunt convins ca-l convingeau pe Grigoras :((

Vezi toate comentariile (4)
Comentează