FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA // CORESPONDENŢĂ DIN POIANA BRAŞOV

Ilie Stan despre modelele pe care vrea să le impună la Chiajna: "Exemplele Steaua '86 şi Oţelul 2011"

Stan stă cu gura în permanență pe elevii săi // Foto: Alex Nicodim (Poiana Braşov)
Stan stă cu gura în permanență pe elevii săi // Foto: Alex Nicodim (Poiana Braşov)

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 19:22

Ilie Stan le transmite jucătorilor săi că stagiile ''sovietice" de la munte sînt necesare, cu astfel de cantonamente cîştigîndu-se trofee extraordinare.

- Domnule Stan, ce surprize le-aţi pregătit elevilor dumneavoastră în stagiul din Poiană?
- Un program bun care să-i ajute. Înţeleg că-i greu, dar fără sacrificii nu se face performanţă. Nici la Barcelona, nici la Concordia.

- Această pregătire, denumită de tip sovietic, e învechită?
- Steaua 1986 a luat Cupa Campionilor. În condiţiile în care nu erau hoteluri de 5 stele sau bazin ori sală de forţă, se băgau pante şi nămeţi cu duiumul. Oţelul Galaţi 2011, campioana României. Întotdeauna a făcut pregătire la munte în ultimii ani. Aşa, fiecare are o opinie, o să vedem pe durata campionatului dacă-i bine sau nu.

- Rezistă Chiajna încă un sezon în Liga 1?
- Eu zic că vom face faţă rigorilor primei divizii. Jucătorii sînt la zi cu salariile. Mergem pe contracte mici şi prime cît de cît, să fie acolo, pentru a-i motiva pe cei tineri. Dar le oferim condiţii bune de cantonament, aer curat în Poiană, apoi soare în Spania.

Cum l-a ratat pe Machado

- Îl luaţi pe Florin Costea?
- Nu ştiu.

- Pe Machado l-aţi vrut la Concordia, dar a ajuns la Rayo Vallecano...
- Am avut o convorbire cu el cînd ajunsese liber de contract şi i-am zis ceea ce i-am spus şi lui Florin Costea, să vină la Chiajna dacă nu găseşte altceva "afară". Şi noi avem nevoie de ei, dar şi ei de noi. Mai bine vin la noi decît să piardă pregătirea aiurea, apoi o să le fie greu să-i prindă pe ceilalţi din urmă.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
andystar
andystar  •  20 Ianuarie 2013, 15:41
Postat de ovidiu_3003 pe 20 Ianuarie 2013, 08:13

la munte se pierde timpul ...

Stii si tu fotbal cum stiu eu baschet ! Du-te si plimba ursul !

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Ianuarie 2013, 08:13

la munte se pierde timpul ...

mircea1923
mircea1923  •  20 Ianuarie 2013, 04:07

ideea era urmatoarea: cand fotbalul se va juca in panta si prin nameti echipa dumnealui va prinde cel putin o semifinala europeana cu conditia ca echipa sa atace la poarta din vale ca daca incearca invers il paste retrogradarea. Niste oameni un pic mai destupati la minte au inventat intre timp sala de forta care inlocuieste pantele si nametii domnului specialist atotstiutor. Dormiti in continuare domnilor, fotbalul romanesc are viitor cu asemenea antrenori!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează