FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VICTORIA BRĂNEŞTI, MÎINE, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Ilie tacticizează Steaua » Dumitrescu a exersat tactic cu jucătorii la fiecare antrenament

Articol de , - Publicat duminica, 15 august 2010 00:00

În 2004, după ce a preluat echipa tot de la Piţurcă, Zenga s-a plîns şi el că echipa nu e pregătită fizic şi tactic. Trupa din Ghencea a luat titlul doar cu antrenori extrem de preocupaţi de tactică.

Steaua continuă să se transforme chiar dacă nu mai e condusă acum de Victor Piţurcă, fostul selecţioner fiind cel care a dat startul unei adevărate revoluţii în Ghencea în această vară. Ilie Dumitrescu, noul tehnician, a produs schimbări majore în ceea ce priveşte antrenamentele echipei. Practic, n-a existat nici măcar o singură şedinţă de pregătire, începînd de miercuri, în care Ilie să nu lucreze din punct de vedere tactic cu Răduţ şi compania.

I-a aşezat cu mîna pe teren
Unii dintre elevii săi chiar au rămas surprinşi că în fiecare zi, chiar mare parte din antrenament, trebuie să exerseze tactic. Mai mult, Ilie Dumitrescu a aflat chiar de la ei că pe vremea mandatului lui Piţurcă nu s-a lucrat mai deloc tactic! Noul antrenor le-a arătat elevilor săi la analiza video ce vrea ca aşezare atunci cînd echipa nu are mingea, iar pe teren le-a cerut să pună în practică. "Pentru că jucătorii nu aveau experienţă în aşa ceva, Ilie a fost nevoit să-i pună cu mîna pe teren în zonele în care el dorea ca ei să stea", a povestit unul dintre cei din staff-ul tehnic.

La fel s-a întîmplat şi în 2004
Nu e pentru prima dată cînd un antrenor care preia echipa de la Piţurcă se loveşte de unele probleme. În urmă cu 6 ani, Piţi a plecat din Ghencea cu două zile înaintea startului de campionat, fiind înlocuit cu Zenga. Italianul s-a plîns imediat că jucătorii nu sînt pregătiţi fizic şi nici tactic, în primul cantonament avut la dispoziţie, în Cipru, în ianuarie 2005, fiind nevoit să lucreze foarte mult tactic.

Deşi s-au perindat mulţi antrenori pe banca Stelei în ultima perioadă, puţini au fost cei care lucrau în exces din punct de vedere tactic. Cel care a revoluţionat echipa în acest domeniu a fost Zenga, iar Olăroiu era cel mai preocupat de acest aspect. Doar cu cei doi pe bancă Steaua a luat titlul şi a realizat cele mai mari performanţe după Revoluţie. Walter şi Oli au condus echipa între vara lui 2004 şi vara lui 2007, cu o excepţie de 6 luni, în 2005, cînd a venit Protasov.

"Ilie mi-a spus răspicat că mai bine se spînzură decît să-i ceară vreun sfat lui Piţurcă"
Gigi Becali, patron Steaua

"Dacă nu însemnam nimic şi nu eram bazat pe această meserie, credeţi că un club de talia lui AEK Atena ar fi lăsat destinele echipei pe mîna unui tehnician de doar 35 de ani, atît cît aveam cînd am devenit principal acolo?"
Ilie Dumitrescu, la conferinţa de prezentare

"Ilie Dumitrescu are respect pentru jucători, dar cere acelaşi lucru din partea lor. E un antrenor extrem de preocupat de antrenamente şi care aduce mereu metode noi"
Cristi Munteanu, fost elev al lui Ilie Dumitrescu la Oţelul

5 meciuri în 13 zile va avea Ilie Dumitrescu pînă pe 29 august: "dubla" cu Grasshopper în play-off-ul Europa League şi meciurile cu Brăneşti, Vaslui şi Timişoara în Liga 1

De la cine a învăţat meserie Ilie Dumitrescu
Actualul antrenor al Stelei a lucrat, pe perioada cît a fost jucător, cu foarte mulţi tehnicieni cu nume mare. Printre aceştia şi spaniolul Luis Aragones, care a cîştigat Campionatul European cu Spania, dar şi englezul Redknapp.

Antrenor    Echipa
Iordănescu    Steaua, echipa naţională
Emeric Ienei    Steaua, echipa naţională
Osvaldo Ardiles    Tottenham
Luis Aragones    Sevilla
Gerry Francis    Tottenham
H. Redknapp    West Ham United
D. Dumitriu    Steaua, echipa naţională
Cornel Dinu    echipa naţională

Piţi, dur cu Zenga, rece cu Ilie
Fostul antrenor al Stelei, Victor Piţurcă, a vorbit săptămîna asta despre foştii sau actualii antrenori din Ghencea. "Zenga s-a plîns că echipa nu e pregătită fizic, dar după ce li s-au făcut teste jucătorilor, acestea au ieşit excelent. Nu Zenga a luat atunci titlul, ci Ţiţi Dumitriu, că dacă mai rămînea Walter nu ştiu dacă Steaua se menţinea pe primul loc", a spus despre Walter, iar despre Ilie a fost scurt: "N-are de ce să-mi ceară sfaturi mie, se va convinge singur de calităţile jucătorilor".

A schimbat şi ora antrenamentelor
Dacă înaintea meciului de la Braşov Piţurcă a decis ca echipa să se pregătească de la 10:00 dimineaţa, chemîndu-şi jucătorii la stadion încă de la ora 8:00, Ilie a schimbat şi aici în mod radical programul. Toate antrenamentele au început la 19:30 sau chiar mai tîrziu, atît pentru a evita canicula, cît şi pentru a-i obişnui pe jucători cu ora meciului de mîine, Steaua - Brăneşti fiind programat să debuteze la 20:30.

L-a încercat pe Stancu mijlocaş stînga
Una dintre mutările pe care Ilie Dumitrescu avea de gînd să le facă pentru meciul cu Victoria Brăneşti îl vizează pe Bogdan Stancu. La antrenamentul de vineri, antrenorul l-a pus pe Tănase să joace în centrul liniei de 3 mijlocaşi ofensivi din spatele lui Kapetanos, iar pe Stancu în partea stîngă. "Motanul" nu s-a mişcat însă bine, iar după ce a revenit în centru a avut multe realizări, astfel că tot Tănase va evolua ca mijlocaş stînga.

A văzut CFR - Brăneşti de 4 ori
Primul meci pe care îl are de pregătit noul "principal" al Stelei e cel cu Victoria Brăneşti, de mîine seară, care va fi transmis în direct de Antena 1. Ilie Dumitrescu şi staff-ul său au vizionat de nu mai puţin de 4 ori înregistrarea partiei CFR - Victoria Brăneşti 2-0, singurul joc disputat în deplasarea de nou-promovată în actualul sezon.

Duckadam: "Nu sînt paravan"
Noul preşedinte al Stelei, Helmuth Duckadam, a comentat declaraţiile unora, printre care şi Boloni, că a fost adus pentru a fi un tampon între Becali şi suporteri. "Mă deranjează unele afirmaţii, nu sînt nici paravan, nici marionetă, am venit cu drag la Steaua şi voi încerca să ajut clubul. Am multe de învăţat şi recunosc acest lucru. Sînt oameni care activează la Steaua de peste 10 ani şi eu trebuie să stau alături de ei, să învăţ", a declarat Duckadam la Sport Total FM.

"Plecarea lui nea Piţi ne-a surprins"
Unul dintre jucătorii aduşi în Ghencea în această vară la dorinţa expresă a lui Victor Piţurcă, Mihai Răduţ, a comentat ultimele evenimente şi faptul că fostul selecţioner nu mai e la Steaua. "Ne-a luat prin surprindere plecarea domnului Piţurcă, dar asta este viaţa. Nu ne aşteptam să plece atît de repede, însă în fotbal trebuie să priveşti înainte", a spus Răduţ pentru GSP TV.

Replică pentru Becali
Ilie Stan, antrenorul Victoriei Brăneşti, a reacţionat după ce Gigi Becali declarase că "Stan îl sunase pe Bumbescu să-l întrebe dacă e şi el pe listă la Steaua". "În primul rînd, nu i-am zis niciodată lui Bumbescu aşa ceva. Apoi, eu nu m-am gîndit la Steaua pentru că am un proiect şi mă simt extraordinar aici, la Brăneşti. Dacă voi ajunge vreodată la Steaua ca antrenor va fi pe munca mea, nu că mă voi autopropune vreodată", a spus Ilie Stan.

- Noul preparator fizic al Stelei, italianul Michele Bon, a ajuns aseară în România şi de azi îl va ajuta pe Ilie Dumitrescu la antrenamentele din Ghencea.
- "Am început o muncă frumoasă cu domnul Piţurcă şi trebuie să o ducem la bun sfîrşit alături de noul antrenor", a declarat Alexandru Păcurar.
- Astăzi, casele de bilete ale stadionului din Ghencea vor fi închise, iar tichete pentru meciul cu Brăneşti, dar şi pentru cel cu Grasshopper, se vor putea cumpăra începînd de mîine, de la ora 10:00.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cristalsteaua
cristalsteaua  •  15 August 2010, 23:22

baieti,lume,am o singura rugaminte,daca iubiti steaua,daca iubiti culorile astea,acest club,atunci sustineti echipa,acasa,in deplasare,peste tot,pt ca ei au nevoie de noi,ei nu sunt vinovati cu nimic,ce se intampla la nivelul conducerii,asa noi distrugem STEAUA,PT CA NU II SUSTINEM...FORTZA STEAUA!!!ADEVARATII SUPORTERI VA SUNT ALATURI MEREU.

bigbandit
bigbandit  •  15 August 2010, 13:32

Cand o sa intelegeti ca problema la Steaua nu sunt antrenorii ci conducerea , cand o sa inceapa ciobanu iar sa vorbeasca de echipa dupa 2-3 infrangeri si n-o sa mai plateasc salariile la timp atunci nici murinho nu ar face nimic. La ce public are Steaua si antrenori mediocrii ar face performanta daca ar fii lasati in pace cat timp e Becali la Steaua nu va mai fii performanta ca stilul sau de a conduce e incompatibil cu performanta. Nu va ganditi ce a fost in 2006 acolo e meritul lui ol

cengher.ionut
cengher.ionut  •  15 August 2010, 11:03

ma forever... tu daca mergi in galerie... si o sa scandezi ca ii dai ceva lui gigi... e posibil sa ti-o dai singur, ca esti foarte coerent nu de alta:))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează