FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

În joc de glezne » Bănăţenii blochează transferurile în aşteptarea verdictului de la TAS

Axente e ultimul fotbalist al Timișoarei care a primit o ofertă concretă de transfer. Bănățenii nu-l dau, așteptînd o decizie în regim de urgență de la Lausanne
Axente e ultimul fotbalist al Timișoarei care a primit o ofertă concretă de transfer. Bănățenii nu-l dau, așteptînd o decizie în regim de urgență de la Lausanne

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2011 15:41

Axente e ultimul fotbalist al Timişoarei care a primit o ofertă concretă de transfer. Bănăţenii nu-l dau, aşteptînd o decizie în regim de urgenţă de la Lausanne.


O echipă întreagă e gata să se despartă de Timişoara. Cea mai recentă ofertă e pentru atacantul Mircea Axente (24 de ani), Pandurii Tg. Jiu fiind gata să discute transferul imediat al jucătorului.

Bănăţenii au spus pas, deocamdată, la fel ca şi în cazul lui Pantilimon sau Bourceanu, ceruţi insistent de Steaua. "Am discutat cu Poli pentru un transfer al lui Axente, fie ca împrumut pentru un an cu posibilitate de cumpărare, fie definitiv. Vom relua negocierile după ce TAS va da un verdict în cazul Timişoarei", a declarat ieri preşedintele executiv al gorjenilor, Eugen Pîrvulescu.

Poli aşteaptă un răspuns în regim de urgenţă de la TAS, în baza deciziei Comitetului Executiv al FRF ce recunoaşte tribunalul sportiv drept ultimă instanţă. Timişorenii speră ca decizia de retrogradare să fie suspendată în aceste zile şi, implicit, să primească dreptul de a juca nu doar în Liga 1, ci şi în Champions League.


"Şansa lui Poli se numeşte TAS. Şansa Timişoarei şi a echipelor care au probleme înseamnă o instanţă din străinătate, pentru că în România este foarte greu să-ţi demonstrezi nevinovăţia" - Gheorghe Chivorchian, director general Poli

"Vom relua negocierile pentru Axente după ce Poli Timişoara va primi un verdict de la TAS" - Eugen Pîrvulescu, director executiv Pandurii

Iordache în locul lui Taborda
Portarul Paul Iordache, titular în meciul Poli - Viitorul Constanţa 2-1, care le-a adus bănăţenilor titlul la juniori, a fost anunţat de Dusan Uhrin că va fi al treilea portar al Timişoarei. Iordache (19 ani) nu a participat la stagiul de la Debrecen, fiind în vacanţă. Bănăţenii estimează că, în scurt timp, Iordache va fi "un al doilea Pantilimon".

Panti, Bourceanu şi Ricketts înapoi
Portarul Costel Pantilimon, mijlocaşul Alex Bourceanu şi atacantul Tosaint Ricketts, toţi învoiţi pentru a participa la stagiile "naţionalei" României, respectiv Canadei, au revenit la antrenamentele lui Poli. Echipa pleacă azi, la Saalfelden, pentru un stagiu ce se va încheia pe 8 iulie. Dusan Uhrin a programat trei meciuri amicale, cu Kosice, Salzburg şi Zestafoni, alte două partide urmînd să fie perfectate la faţa locului.

- Din lotul pentru Saalfelden lipsesc Gîrlea, Ganea, Dudaş, Boştină, Dobriceanu şi Leagu, care s-au pregătit cu prima echipă la Debrecen. Cei 6 au fost redirecţionaţi spre echipa a doua.
- Iosif Rotariu s-a aflat pe lista de antrenori a orădenilor, FC Bihor neavînd tehnician cu licenţa Pro. Mutarea e în dubiu, depinzînd şi ea de decizia TAS.


Lotul pentru Austria
Portari: Costel Pantilimon, Sergei Lepmets, Paul Iordache;
Fundaşi: Srgian Luchin, Laszlo Sepsi, Cristian Scutaru, Sorin Ghionea, Florin Sandu, Ioan Mera, Florin Ilie
Mijlocaşi: Alexandru Curtean, Iulian Tameş, Alexandru Popovici, Ionuţ Matei, Rafael Rocha, Adrian Poparadu, Alexandru Bourceanu, Adrian Popa, Adrian Zaluschi, Marian Chiţu, Artur Pătraş
Atacanţi: Mircea Axente, Andrei Zăgrean, Stefan Nikolici, Dorin Goga, Tosaint Ricketts.

Lista plecărilor de la Timişoara
Jucător Destinaţie
Alexa Rapid
Zicu ŢSKA Sofia
Taborda Germania (II)
Burcă Rapid
Cisovsky liber

Jucători vizaţi de alte cluburi
Jucător Destinaţie posibilă
Pantilimon Legia / WB Albion / Steaua
Axente Pandurii Tg. Jiu
Goga "U" Cluj / Steaua
Bourceanu Steaua
Curtean Gaz Metan Mediaş
Luchin Dinamo
Scutaru Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează