FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAȘI

În Top 5! Golubovici l-a egalat pe Temwanjera la numărul de goluri marcate în Liga 1

Înainte să vină în România, Golubovici, 32 de ani, jucase doar în spațiul ex-iugoslav: Serbia, Bosnia, Croația
Înainte să vină în România, Golubovici, 32 de ani, jucase doar în spațiul ex-iugoslav: Serbia, Bosnia, Croația

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2015 00:00

Bojan Golubovici a fost MVP-ul partidei cîștigate de trupa din Copou cu Voluntari, scor 2-1. Sîrbul a înscris un gol, bifînd, astfel, al patrulea gol stagional, și a pasat decisiv la reușita lui Viveiros.

În total, Bojan a strîns 39 de goluri pe prima scenă din România, făcîndu-și loc în Top 5 marcatori străini în Liga 1. El l-a egalat pe Mike Temwanjera (Zimbabwe), fostul vîrf al Vasluiului.

În ianuarie 2012, Golubovici a fost adus în România de Ceahlăul din postura de fotbalist liber, după ce terminase contractul cu croații de la RNK Split. El a impresionat în L1 și a fost transferat în Danemarca, în vara lui 2014, de formația SonderjyskE.

În Nord nu s-a prea acomodat, a dat numai 3 goluri în 11 partide, astfel că în februarie 2015 a acceptat oferta ieșenilor și s-a întors în campionatul în care "m-am simțit mereu bine".

21din cele 39 de reușite ale lui Golubovici au venit după lovituri de cap

Top 5 marcatori străini în L1

  Nume Club Număr goluri
1. Wesley FC Vaslui, CSMS Iași 64
2. Kapetanos Steaua, CFR Cluj 48
3. Eric Gaz Metan, Pandurii 43
4. Fatai Farul, Astra 41
5-6. Temwanjera FC Vaslui 39
5-6. Golubovici Ceahlăul, CSMS Iași 39

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează