FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Încă o poftă a lui Gigi: vine şi Florin Costea!

Costea va ajunge la Steaua liber de contract
Costea va ajunge la Steaua liber de contract

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 29 iulie 2011 02:01

Fratele mai mare al lui Mihai Costea va fi şi el fotbalistul Stelei, dar Florin va veni liber de contract, un cuvînt de spus în realizarea afacerii avînd şi agentul jucătorului, Ioan Becali.

Gigi Becali a promis transferuri tari în ofensivă după ce echipa a dezamăgit în Supercupă şi în prima etapă, cînd a marcat un singur gol în 180 de minute, şi s-a ţinut de cuvînt. Nikolici a semnat, Prepeliţă urmează să fie adus în zilele care urmează, Mihai Costea va fi legitimat cu ajutorul ANAF săptămîna viitoare, însă marea lovitură e achiziţionare lui Florin Costea.

Giovanni i-a dat "verde" spre Steaua
După ce Universitatea a fost exclusă din campionat, toţi jucătorii vor primi statut de fotbalişti liberi de contract. Florin Costea a devenit imediat o ţintă pentru Gigi Becali, alături de alţi fotbalişti de acolo, printre care Dănănae, Gîngioveanu şi Firţulescu. În cazul lui Florin Costea negocierile au avansat mai repede datorită faptului că Ioan Becali este agentul său.

S-a stabilit că dacă pînă la finalul lunii iulie Costea nu-şi va găsi o echipă în străinătate, va ajunge la Steaua, iar ieri practic s-au stabilit condiţiile venirii lui în curtea roş-albaştrilor. Florin Costea e aşteptat să semneze în momentul în care va fi oficial declarat liber de contract, avînd acelaşi statut ca şi Prepeliţă.

Va fi deblocat şi de ANAF
O problemă în cazul său ar putea fi faptul că ANAF are în continuare pus sechestru asigurator pe tot ce înseamnă Universitatea Craiova. Totuşi, LPF a trimis o solicitare către ANAF prin care a solicitat ca jucătorii care devin liberi de contract dacă echipele lor sînt dezafiliate sau sînt neplătiţi de 3 luni să fie deblocaţi de Fisc şi să li se ofere dreptul la muncă, iar cei de la ANAF au acceptat.

Unde ar juca: atacant sau extremă

Florin Costea poate evolua şi în 4-4-2 şi în 4-3-3, în ambele sisteme dînd randament la U Craiova. În 4-4-2 ar putea să facă cuplu în atacul Stelei fie cu Nikolici, fie cu Tatu sau chiar cu fratele său, în timp ce într-un 4-3-3 ar putea să evolueze pe oricare dintre cele 3 poziţii din faţă.

Iată cum ar arăta echipa ideală a Stelei: Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Geraldo, Brandan - Prepeliţă, Bourceanu, Cr. Tănase - Tatu, Fl. Costea (Nikolici), M. Costea

Urmează Găman şi Bărboianu?
Florin Costea ar putea să mai fie urmat şi de alţi jucători din lotul Universităţii Craiova. Găman şi Bărboianu sînt şi ei impresariaţi de Ioan Becali, iar varianta Dinamo a căzut aproape definitiv după ce Giovanni i-a atacat violent pe şefii cîinilor din cauza faptului că nu şi-au respectat obligaţiile contractuale faţă de cei doi. Fiind liberi de contract, ambii vor fi direcţionaţi acolo unde va dori în principal Ioan Becali, şi cum Gigi Becali a spus mereu că sînt doi jucători pe care i-ar dori în curtea sa, tranzacţia e posibil să aibă loc.

E al 10-lea transfer al sezonului
Campania de achiziţii a Stelei pentru campionatul 2011-2012 a început acum 6 luni, cînd a fost obţinut acordul de transfer pentru Gabi Matei, şi a continuat cu alte 9 achiziţii. Florin Costea e al 10-lea, Moraes putînd deveni al 11-lea în momentul în care FIFA îi va da undă verde să evolueze.

Transferurile Stelei pentru acest sezon
Jucător / De unde a venit / Suma
G. Matei Pandurii, 600.000
M. Costea U Craiova, 1.400.000
Rusescu Urziceni, 150.000
D. Popa Brăneşti, 300.000
Băjenaru U Cluj, Schimb cu Marinescu
Tatu Beira Mar, Liber
Bourceanu Poli Timişoara, 700.000
Nikolici Poli Timişoara, 250.000
Prepeliţă U Craiova, Liber
Fl. Costea U Craiova, Liber

Costea în ultimele 3 sezoane
Sezonul / Meciuri / Goluri / Media GSP
2008-2009 / 33 / 17 / 6,28
2009-2010 / 21 / 9 / 6,20
2010-2011 / 13 / 1 / 4,83

CV - Florin Costea
- în luna mai a împlinit 26 de ani
- are 1,85 metri înălţime şi 77 de kilograme
- a debutat în Liga 1 în 2006, în meciul U Craiova - Poli Iaşi 3-3
- are 119 meciuri în Liga 1 şi 47 de goluri
- a bifat 6 meciuri în echipa naţională

8 luni fără o săptămîna a absentat Florin Costea de pe gazon între 21 martie şi 14 noiembrie 2010 din cauza unei accidentări grave la ligamentele genunchiului

3,4 milioane de euro e suma pe care Steaua a cheltuit-o pentru cele 10 transferuri

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (15)
grid
grid  •  29 Iulie 2011, 19:58

Un "sfat" pentru Gigi: tot a mutat echipa din Ghencea, acum Steaua poate juca la Vâlcea, de unde sunt fraţii Costea şi Rusescu (care are şi el un frate fotbalist). Ori, de ce nu? direct la Craiova, să le facă în ciudă suporterilor din Bucureşti ...

gandrei
gandrei  •  29 Iulie 2011, 17:02

nu stiu cine e mai penibil: cei ce dezinformeaza?sau cei ce cred barfele astea?

kvlo82
kvlo82  •  29 Iulie 2011, 16:39

Daca il iei si pe Fl.Costea...Nea Gigi , Jos Palaria!Incet devii pe placul meu...mai adu-l si pe Moraes, Prepelita...si incearca un Parvulescu, Sosvic sau Distefano!Sunt sigur ca fratii Costea doar impreuna dau randamentul scontat!Hai Gigi aplica legea la Steaua!Felicitari! Daca MM si Raducan nu-s capabili da-i in suturi afara!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează