FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Încă un transfer la Steaua! » Achiziţia numărul 7: Băjenaru

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2011 01:59

Mijlocaşul Bistriţei, în vîrstă de 28 de ani, a bătut palma cu şefii din Ghencea şi urmează să semneze pe 3 sezoane

Cu o săptămînă înaintea reunirii, Steaua a bifat încă un transfer. E vorba despre Liviu Băjenaru, fotbalist care în ultimele două sezoane şi jumătate a evoluat la Gloria Bistriţa.

El a fost contactat de şefii din Ghencea şi s-a ajuns repede la un acord, iar Băjenaru a bătut palma cu Steaua, însă nu a şi semnat contractul. "Ne-am înţeles cu un fotbalist, care va acoperi un post deficitar", a anunţat MM Stoica zilele trecute, cu trimitere directă la Băjenaru.


Gigi l-a vrut

Liviu le-a transmis roş-albaştrilor că în cazul în care, pe 20 iunie, Gloria Bistriţa va afla clar că va fi retrogradată din cauza neacordării licenţei, atunci va deveni liber. Chiar dacă nu se va întîmpla acest lucru, Băjenaru tot va ajunge în Ghencea, Steaua fiind dispusă să plătească suma de transfer, care va fi de maximum 200.000 de euro.

Transferul lui "Băje" a fost făcut exclusiv la solicitarea lui Gigi Becali, cel care se arătase încîntat de omul Gloriei la meciul direct cu Steaua: "E incredibil acest Băjenaru, fotbalist adevărat! Chiar nu pot să-mi dau seama cum nu l-a văzut nici un antrenor dintre cei pe care i-am avut pînă acum. Mie mi-a ajuns un singur meci să-mi dau seama că e de mare valoare".

Poate juca pe 4 posturi
Pe lîngă faptul că i-a plăcut lui Becali, mijlocaşul de 28 de ani a mai avut două atuuri ca să vină în Ghencea. Primul: e polivalent, în ultimul campionat evoluînd pe toate posturile de la mijloc în sus. Al doilea: a fost cel care i-a oferit cele mai multe pase de gol lui Junior Moraes, jucător ce va evolua şi el în roşu şi albastru în sezonul următor. Băjenaru e al 7-lea transfer al Stelei pentru sezonul viitor, după Gabi Matei, Mihai Costea, Tatu, Rusescu, Dorinel Popa şi Junior Moraes.

În "B" şi în "C" pînă la 26 de ani
Cariera lui Băjenaru nu doar că nu e una spectaculoasă, dar debutul său în prima ligă s-a produs abia la 26 de ani. Mai precis în martie 2009, în partida U Craiova - Gloria Bistriţa 0-0. Pînă atunci a evoluat doar la nivelul diviziilor C şi B, la echipe precum Petrolul, Conpet Ploieşti, Dunărea Giurgiu şi Progresul Bucureşti.

Următorul pe listă: Bourceanu
Steaua nu va sfîrşi transferurile o dată cu aducerea lui Băjenaru. Următorul pe listă e tot un mijlocaş central, Alex Bourceanu. Gigi Becali şi Marian Iancu au discutat deja despre venirea lui Bourceanu în Ghencea, însă totul se va clarifica abia pe 20 iunie, atunci cînd Poli Timişoara va şti sigur dacă va evolua tot în Liga 1 sau va fi retrogradată.

Cariera lui Băjenaru în Liga 1
Sezonul 2010-2011
- a jucat 30 de meciuri pentru Bistriţa
- a fost folosit de 22 de ori ca mijlocaş central, de 5 ori mijlocaş stînga, de două ori atacant şi o dată mijlocaş dreapta
- a marcat 4 goluri şi a oferit două pase de gol
- are o medie a notelor de 5,93, fiind al doilea la Gloria, după Cavalli (6,00)
Sezonul 2009-2010
- a jucat 30 de meciuri pentru Bistriţa
- a fost folosit de 16 ori ca mijlocaş central, de 13 ori ca mijlocaş stînga şi o dată ca mijlocaş dreapta
- a marcat un gol şi a oferit 7 pase decisive
- a avut o medie a notelor GSP de 5,59
Sezonul 2008-2009
- a bifat 14 meciuri pentru Bistriţa
- a fost folosit de 8 ori ca mijlocaş central, de 3 ori ca mijlocaş dreapta şi de 3 ori ca mijlocaş stînga
- n-a marcat nici un gol, dar a oferit două pase decisive
- a avut o medie a notelor GSP de 5,79

1,72 metri măsoară Băjenaru, el urmînd să devină cel mai scund fotbalist din lotul Stelei, următorul în acest top fiind brazilianul Tatu (1,74 metri)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
milan6
milan6  •  10 Iunie 2011, 13:32

azi l-a luat U Cluj !

aethist
aethist  •  09 Iunie 2011, 23:52

Succes Băjenaru !

ticutroya
ticutroya  •  08 Iunie 2011, 15:37

Din cate stiu eu , Rapid l-a refuzat de doua ori pe Bejenaru , asa la voi ajung cei refuzati in alta parte !!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează