FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Începe campania electorală în Ghencea » Votaţi pentru căpitan!

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2013 23:57

Tănase a pierdut banderola şi Lăcătuş îi lasă pe jucători să stabilească numele noului lider al vestiarului

Steaua are două obiective în primul cantonament de anul acesta. În Antalya, începînd cu 15 ianuarie, roş-albaştrii încep pregătirea pentru partea a doua a campionatului şi votează pentru alegerea noului căpitan de echipă. Cristian Tănase, omul care a îndeplinit acest rol în majoritatea partidelor din tur, a fost des criticat pentru lipsă de atitudine şi şi-a pierdut calitatea. El ar putea fi, totuşi, confirmat în funcţie, în eventualitatea în care ar întruni cele mai multe sufragii.

Două loturi, nici un căpitan
Ultima dată cînd Steaua şi-a desemnat liderul în urma votului a fost la începutul lui 2009. Tot în Antalya, Stoichiţă, antrenorul de atunci, le-a cerut fotbaliştilor să desemneze ei cine să poarte banderola, rămasă liberă după plecarea lui Ghionea. Atunci a cîştigat detaşat veteranul Petre Marin, chiar împotriva voinţei lui Becali.

Alegerile vor fi mai echilibrate de data asta, pentru că lotul e mai eterogen ca în urmă cu 2 ani. Brandan, Bilaşco, Onofraş şi Ricardo l-au avut căpitan la Urziceni pe Galamaz, pe care l-ar susţine şi în Ghencea. Dintre "vechii' din lot, cei mai respectaţi sînt Nicoliţă şi Surdu. Nici unul nu este însă un titular de bază, după felul în care au evoluat în turul campionatului.


Lăcă îi ia în calcul şi pe străini
Bănel, Surdu, Stancu şi Tănase, cei care au purtat măcar o dată banderola în prima jumătate a stagiunii, nu sînt singurele nume eligibile pentru statutul de căpitan al Stelei. Marius Lăcătuş a făcut cîteva nominalizări-surpriză în Gazetă: "Dintre cei nou-veniţi, unii au atitudinea corespunzătoare a unor lideri. Mă gîndesc la Geraldo, la Ricardo". Şi fundaşul portughez, şi mijlocaşul brazilian au fost titulari în majoritatea meciurilor din turul campionatului.

Suporterii l-au cerut pe Martinovici
Fanii au opţiunea lor pentru rolul de căpitan al Stelei. Ultraşii au solicitat să i se dea banderola lui Novak Martinovici, impresionaţi fiind de ambiţia sîrbului şi de spiritul de sacrificiu de care el a dat dovadă în puţinele partide în care a fost folosit. Stoperul adus astă-vară de la Pandurii a început sezonul în afara lotului, nici măcar ca rezervă, dar s-a impus treptat. Întîi şi-a făcut loc ca fundaş dreapta, după care a prins echipa şi un loc de stoper.

Bănel a refuzat-o
Dintre candidaţii pentru banderola Stelei ar putea să lipsească numele lui Bănel Nicoliţă. Mijlocaşul, cel mai vechi om din lotul Stelei în acest moment, a îndeplinit rolul la începutul stagiunii, cît timp Piţurcă a fost antrenor în Ghencea. El a căzut în dizgraţie cînd a venit Ilie Dumitrescu şi s-a simţit vizat şi expus şi pentru că fusese căpitan. De aceea, de atunci a refuzat banderola cînd i-a mai fost oferită.


"Cum ar trebui să fie un căpitan? De la Bănel aş vrea mai multă implicare, iar Stancu e prea tăcut, ca să nu zic altfel"
Marius Lăcătuş, antrenorul Stelei

Votaţi căpitanul Stelei în sondajul de mai sus!

"Vi-l luăm pe Gardoş, apoi îl dăm la Liverpool!"
Florin Gardoş e la Steaua de o jumătate de an, dar şefii de la Concordia Chiajna ameninţă că-l vor lua înapoi dacă roş-albaştrii nu achită o datorie de 130.000 de euro din suma de transfer a fundaşului. "Steaua ar fi trebuit să plătească pînă la 31 decembrie 2010, dar le mai ofer o şansă celor din Ghencea: să-mi dea 3-4 jucători şi-l las pe Gardoş acolo! Eu am primit deja oferte pentru el, de la Liverpool şi de la Panathinaikos!", a declarat primarul Mircea Minea, care conduce clubul din Chiajna.


Turcii îl dau pe Zapata la Galata!
Presa de la malul Bosforului scrie că Robinson Zapara ar putea să semneze cu Galatasaray! Portarul columbian, pe care Steaua l-a pus pe liber recent, are 32 de ani şi a fost adus în Ghencea în 2007, la cererea lui Hagi. "Regele" a fost sfătuit atunci de Mondragon, fostul lui coechipier din Turcia. "Mă gîndesc dacă să semnez cu Galatasaray sau să merg în Columbia" e declaraţia lui Zapata pe care o citează cotidianul Fanatik.

Sandu îl ameninţă pe Gigi!
Mircea Sandu l-a reclamat pe Gigi Becali la Comisia de Disciplină a LPF, după ce s-a simţit jignit de unele declaraţii făcute de patronul Stelei. "Cum poate Sandu să ne critice cînd noi l-am ajutat cu bani să se vindece de cancer?", spusese Gigi. Preşedintele FRF îl avertizează pe şeful din Ghencea: "Aş putea să merg mai departe cu reclamaţiile la Parlamentul Europei!".

Inbox

- Lăcătuş a început anul 2011 optimist: "Suporterii Stelei să aibă încredere în noi, în munca pe care eu şi jucătorii o facem! Ne vom bucura împreună de succese!".
- Steaua n-a reuşit încă să rezolve situaţia lui Anghelov. Bulgarul e plătit cu 280.000 de euro pe an şi refuză rezilierea contractului.
- Helmuth Duckadam a descoperit cum poate Steaua să ia campionatul: "Oţelul va fi stresată în retur şi nu e obşnuită cu presiunea, de aceea o să clacheze!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
maciu77
maciu77  •  12 Ianuarie 2011, 12:02

parerea mea personala,tanase e varza.nu are stofa d liga intai.cum a apucat sa fie capitan i sa si urcat la cap.ar trebui sa se ia exemplu d la jucatorii mari gen messi,iniesta,xavi.varza tanase esti varza.vai d steaua ta

ariel
ariel  •  04 Ianuarie 2011, 09:37

Am votat pentru Galamaz

gazistu
gazistu  •  03 Ianuarie 2011, 22:50

martinovic ma se vede dorinta de afirmare a unui sarb...tineti minte ultimele minute cand ati luato la napoli in min 90+3 de la cavani ...cand la lovit paulo canavaroo pe sarb...era gata sa sara la bataie...astai jukator nu amaratu de tanase , si alcolistii din liga1.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează